1 2020 ux newsroom article

ΝΕΑ ΤΗΣ LEXUS

UX 300e: ΤΟ ALL ELECTRIC LEXUS ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

Αξιοποιώντας τη μοναδική εμπειρία που έχει αποκομίσει η Lexus από την κατασκευή 1,7 εκατομμυρίων ηλεκτρικών Hybrid Electric οχημάτων από το 2005, το νέο UX 300e ενσωματώνει την απαράμιλλη ποιότητα και αξιοπιστία που αποτελούν ορόσημα της επωνυμίας. Χάρη στην παγκοσμίου φήμης τεχνολογία και ανθεκτικότητα των μπαταριών της εταιρείας, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Lexus ευνοείται ιδιαίτερα από την ηγετική θέση που κατέχει η εταιρεία στην στα συστήματα διαχείρισης μπαταρίας, τις μονάδες ελέγχου ισχύος και τους ηλεκτροκινητήρες.
ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΙΟΝΤΩΝ ΛΙΘΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Το UX 300e κινείται χάρη σε μία νέας τεχνολογίας μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 54,3 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία 400 km στον κύκλο NEDC, που αντιστοιχεί σε αυτονομία-στόχο 300 km στον κύκλο WLTP. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 288 κυψελών βρίσκεται κάτω από το δάπεδο της καμπίνας και τα πίσω καθίσματα, διατηρώντας την άνεση χώρου και την πρακτικότητα που περιμένει κανείς από ένα μικρό SUV.
ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ
Για αυξημένο έλεγχο και διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οι αισθητήρες μπαταρίας παρακολουθούν την τάση κάθε κυψέλης και μπλοκ μπαταρίας, καθώς και τη θερμοκρασία των κυψελών. Σε συνδυασμό με το προηγμένο Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας του αυτοκινήτου, αυτό οδηγεί σε μέγιστη χρήσιμη χωρητικότητα των κυψελών της μπαταρίας και εκτεταμένη αυτονομία οδήγησης.

Για το UX 300e, η Lexus ανέπτυξε ένα σύστημα ψύξης των κυψελών της μπαταρίας με αέρα, το οποίο είναι πιο ασφαλές και ελαφρύ από τα υδρόψυκτα συστήματα. Με ψυχρό αέρα να κυκλοφορεί μέσα στην μπαταρία, επιτυγχάνεται σταθερή απόδοση ακόμη και σε μεγάλες ταχύτητες και στη διάρκεια επαναλαμβανόμενων γρήγορων φορτίσεων. Το σύστημα συνεργάζεται με τον κλιματισμό καμπίνας και ενισχύει την απόδοση του αυτοκινήτου, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την απόδοση φόρτισης.

Η αξιοπιστία ήταν επίσης το επίκεντρο και στην ανάπτυξη του συστήματος θέρμανσης μπαταρίας. Θερμαντικά στοιχεία κάτω από κάθε μονάδα μπαταρίας ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο των ψυχρών καιρικών συνθηκών στην αυτονομία οδήγησης, διασφαλίζοντας διαθεσιμότητα πλήρους ισχύος από την αρχή.

Τέλος, για μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς προβλήματα, η μπαταρία διαθέτει ελαστικά παρεμβύσματα που την προστατεύουν από νερό και σκόνη.
        2 2020 ux newsroom article
11ΕΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ
Αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της στην τεχνολογία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της, η Lexus προσφέρει επίσης πρόγραμμα παράτασης εγγύησης για 11 έτη (ή 1.000.000 km) για όλα τα λειτουργικά ελαττώματα της της EV μπαταρίας των All Electric οχημάτων και για μείωση χωρητικότητας κάτω από 70%, υπό τον όρο της εκτέλεσης των τακτικών service που προβλέπονται στο πρόγραμμα συντήρησης, μέσω του δικτύου Lexus. Ισχύει εξ αρχής εγγύηση 8 ετών (ή 160.000 km) από τον κατασκευαστή, σε περίπτωση μείωσης της χωρητικότητας της μπαταρίας EV κάτω από 70%, και 5 ετών (ή 100.000 km) για όλα τα λειτουργικά ελαττώματα της κεντρικής μπαταρίας του EV.

Εκτός από τη διευρυμένη φροντίδα της μπαταρίας, ο κάτοχος του UX 300e ευνοείται από την 6ετή εγγύηση του οχήματος, και την 5ετή κάλυψη (ή 100.000 km) για ελαττώματα του συστήματος κίνησης.

«Η αναγνωρισμένη μας ηγεσία στην ηλεκτροκίνηση, με συνδυασμό με αυτή την 11ετή δέσμευση παράτασης εγγύησης, προσφέρει ένα νέο επίπεδο σιγουριάς στους πελάτες που επιλέγουν BEV αυτής της κατηγορίας», Pascal Ruch, Επικεφαλής της Lexus Europe.
ΑΞΟΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΥ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ
Ένας ιδιαίτερα συμπαγής νέος άξονας διαφορικού, με διάταξη 3 αξόνων και μηχανισμό μειωτήρα για μεγαλύτερες ταχύτητες, προσφέρει κορυφαία στην κλάση της απόδοση και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου. Για παρατεταμένη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων και ομαλή λειτουργία, οι μηχανικοί της Lexus εισήγαγαν βελτιώσεις όπως η επιφανειακή στίλβωση των δοντιών των γραναζιών, το ηχομονωτικό κάλυμμα και το βελτιστοποιημένο σύστημα λίπανσης.
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
Το ολοκαίνουριο σύστημα κίνησης BEV του UX 300e περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα/γεννήτρια υψηλής απόδοσης 150 kW (204 DIN hp) που κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Αυτό προσφέρει στο αυτοκίνητο φυσική αλλά και σβέλτη επιτάχυνση, με μέγιστη ταχύτητα 160 km/h και 0-100 km σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ LEXUS
Για να εξασφαλιστεί ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Lexus έχει την ίδια ποιότητα παγκόσμιας κλάσης που είναι χαρακτηριστικό κάθε αυτοκινήτου Lexus, το UX 300e κατασκευάζεται παράλληλα με Hybrid Electirc μοντέλα στο βραβευμένο εργοστάσιο Kyushu της Lexus, με επίβλεψη της παραγωγής από τους φημισμένους αρχιτεχνίτες «Takumi». Διάσημοι για τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και τα αυστηρά τους πρότυπα, οι Takumi αποτελούν την προσωποποίηση της δέσμευσης της Lexus για ποιότητα σε κάθε όχημα που κατασκευάζει.