1. Discover Lexus
  2. Lexus Design Award 2021 selects six finalists
LEXUS DESIGN AWARDS

LEXUS DESIGN AWARD 2021 - ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

Η Lexus αποκάλυψε τις βελτιωμένες προτάσεις των έξι φιναλίστ του Lexus Design Award 2021, ενός παγκόσμιου διαγωνισμού υψηλού κύρους για τη προώθηση της επόμενης γενιάς δημιουργών. Οι φιναλίστ επιλέχθηκαν από 2.079 υποβολές από 66 χώρες, χρησιμοποιώντας τις τρεις βασικές σχεδιαστικές αρχές της Lexus, Anticipate (Προβλέπω), Innovate (Καινοτομώ) και Captivate (Γοητεύω) ως κριτήρια επιλογής. Οι φιναλίστ είχαν την καθοδήγηση των Joe Doucet, Sabine Marcelis, Mariam Kamara, και Sputniko, οι οποίοι βοήθησαν στην υλοποίηση κάθε πρότασης με όραμα ένα Καλύτερο Αύριο.

Η Καθοδήγηση είναι ένα μοναδικό, ελκυστικό βασικό στοιχείο του Lexus Design Award. Έξι φιναλίστ έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μία ανεκτίμητη εμπειρία λαμβάνοντας άμεση καθοδήγηση από δημιουργούς παγκοσμίου κλάσης. Οι μέντορες δίνουν διαφορετικές διαστάσεις σε κάθε θέμα και βοηθούν τους φιναλίστ να βελτιώσουν τις ιδέες τους μέσα από συνεχή συζήτηση. Αποτέλεσμα συνέργειας της ακόρεστης περιέργειας των φιναλίστ και του πάθους των μεντόρων, κάθε ιδέα έχει εξελιχθεί σε μία ακόμα πιο καινοτόμα πρόταση σε ένα περιορισμένο διάστημα τριών μηνών.

Η Μέντορας Mariam Kamara δήλωσε, «Έχω εντυπωσιαστεί από το πόση δουλειά κατάφεραν να κάνουν οι φιναλίστ σε τόσο μικρό διάστημα. Διαχειρίστηκαν με σοφία τις συμβουλές και τα σχόλιά μας, και επέδειξαν πάθος και αφοσίωση στη βέλτιστη υλοποίηση των ιδεών τους. Είναι φανερό ότι τους ενδιαφέρει η επίδραση και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχουν τα έργα τους, και το μήνυμα αυτό περνάει. Το υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης που επιδεικνύουν είναι αξιοθαύμαστο. Είμαι πραγματικά έκπληκτη από όλα όσα κατάφεραν να πετύχουν.»

Οι έξι φιναλίστ θα παρουσιάσουν τις τελικές προτάσεις τους σε μία επιτροπή καταξιωμένων ονομάτων από το χώρο της σχεδίασης: Paola Antonelli, Dong Gong, Greg Lynn και Simon Humphries. Το σχέδιο που θα κερδίσει το Grand Prix θα ανακοινωθεί στις 27 Απριλίου, σηματοδοτώντας την κορύφωση αυτής της έκδοσης του Lexus Design Award.

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS DESIGN AWARD 2021

CY-BO από τον Kenji Abe (Ιαπωνία): Βιώσιμο επαναχρησιμοποιήσιμο υλικό συσκευασίας εμπνευσμένο από τη μορφολογία των κυττάρων.

Heartfelt από τις Gayle Lee και Jessica Vea (Νέα Ζηλανδία & Τόγκα, με έδρα στη Νέα Ζηλανδία): Μία συσκευή που επαναπροσδιορίζει την έννοια του να ‘είσαι παρών’ σε έναν απομονωμένο κόσμο, όπως την εποχή της πανδημίας.

InTempo από την Alina Holovatiuk (Ουκρανία): Γάντια από κάλυμμα τηλεφώνου και app που μπορούν να αποσπούν την προσοχή κάποιου από στρεσογόνες καταστάσεις με πρωτοποριακή χρήση του ρυθμού και της μουσικής.

KnitX από τον Irmandy Wicaksono (Ινδονησία, με έδρα στις ΗΠΑ): Ψηφιακό 3-D πλέξιμο ηλεκτρονικών ινών για εμβυθιστική, πολυτροπική χειρονομιακή, ακουστική και απτική αλληλεπίδραση υλικού.

Φορητός Ηλιακός Αποστακτήρας από τον Henry Glogau (Νέα Ζηλανδία & Αυστρία, με έδρα στη Δανία):  Φορητός και χαμηλής τεχνολογίας Ηλιακός Αποστακτήρας, που συνδυάζει παραγωγή νερού με κοινοτική αρχιτεκτονική.

Terracotta Valley Wind από την Intsui Design (Κίνα με έδρα στην Ιαπωνία):  Σύστημα ψύξης με εξάτμιση από τερακότα για υπόγειους σταθμούς αξιοποιώντας τον αέρα που προκαλείται από τα τρένα.

Το Lexus Design Award που λανσαρίστηκε το 2013 είναι ένας διεθνής διαγωνισμός για ανερχόμενους δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Στόχος του θεσμού είναι να συμβάλλει στην κοινωνία υποστηρίζοντας σχεδιαστές και δημιουργούς τα έργα των οποίων είναι υποσχόμενα στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Έξι φιναλίστ κερδίζουν μία σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο προϊόν του σχεδίου τους υπό την καθοδήγηση κορυφαίων σχεδιαστών. Το Lexus Design Award προσφέρει παγκόσμια προβολή και συμβάλλει στην προώθηση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σύνδεσμο LexusDesignAward.comOpens in new window
Official Hashtag: #lexusdesignaward