lexus pre owned

LEXUS
PRE-OWNED

Πρόγραμμα εγκεκριμένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Lexus.

lexus service

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ LEXUS

Αφεθείτε στη αξεπέραστη φροντίδα Lexus που συνοδεύει την αγορά ενός αυτοκίνητου Lexus.

concept cars

CONCEPT
CARS

Τα Lexus concept cars παρέχουν μία μικρή και συναρπαστική γεύση των μελλοντικών μας σχεδιαστικών κατευθύνσεων.

main menu lexus brand

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές σχεδιαστικές μας έννοιες και ιδέες.

hybrid cars

ΥΒΡΙΔΙΚΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η πλήρως Υβριδική Τεχνολογία στην πράξη.

lexus today

Η LEXUS ΣΗΜΕΡΑ

Μοναδική προσέγγιση στον πρωτοποριακό σχεδιασμό και απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ

LEXUS DESIGN AWARD 2017 – ΟΙΚΡΙΤΕΣ:

LDA ArticleAsset 6Judges

PAOLA ANTONELLI
Curator / Επιμελήτρια

LDA ArticleAsset Judge PaolaAntontelli

Η Antonelli ξεκίνησε να εργάζεται για το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) το 1994 και κατέχει τη θέση της Senior Curatorτου Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου, καθώς και της Διευθύντριας Έρευνας και Ανάπτυξης του MoMA. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις στο TED, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και σε αρκετά άλλα διεθνή συνέδρια. Στόχος της είναι να προωθεί την κατανόηση της έννοιας του design και τη θετική επίδρασή του στη ζωή μας. Σήμερα ασχολείται με αρκετές εκπομπές με θέμα το σύγχρονο design, καθώς και με το βιβλίο ‘States of Design’, που εξετάζει την ποικιλομορφία και το εξελισσόμενο εύρος των κλάδων του design.

ARIC CHEN
Curator / Επιμελητής

LDA ArticleAsset Judge AricChen

Ο Aric Chen είναι Επικεφαλής Curatorγια τοDesign και την Αρχιτεκτονική στο M+, το νέο μουσείο οπτικού πολιτισμού που φτιάχνεται τώρα στο West Kowloon Cultural District του Χονγκ-Κονγκ. Διατέλεσε Διευθυντής Δημιουργικού της Εβδομάδας Designτου Πεκίνου και ήταν ο εμπνευστής επανεκκίνησης του θεσμού το 2011 και το 2012. Ο Chen έχει επιμεληθεί και διοργανώσει πολυάριθμες εκθέσεις και έργα σε μουσεία, σε Μπιενάλε και σε άλλες εκδηλώσεις διεθνώς και δημοσιεύει τακτικά άρθρα σε εφημερίδες και έντυπα όπως οι The New York Times, Monocle, Architectural Record και PIN-UP.

TOYO ITO
Αρχιτέκτονας

LDA ArticleAsset Judge ToyoIto

Ο Ito αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Τόκιο το 1965. Στα κυριότερα έργα του περιλαμβάνονται τα: Sendai Mediatheque, Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Tama Art University Library (Hachioji), Πανεπιστήμιο Ταϊβάν, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (Ταϊβάν ΛΔΚ), ‘Minnano Mori’ Gifu Media Cosmos, κ.ά. Στα έργα υπό κατασκευή περιλαμβάνονται τα: Εθνικό Θέατρο Taichung (Ταϊβάν ΛΔΚ), Νέο Γήπεδο και Αθλητικό Πάρκο στο Aomori (προσωρινός τίτλος) και αρκετά άλλα. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο του Ιαπωνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, με το Βραβείο Χρυσού Λέοντα στην Biennale της Βενετίας, με το Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων και το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker.

BIRGIT LOHMANN
Αρχισυντάκτρια του designboom

LDA ArticleAsset Judge BirgitLohmann

Η Lohmann γεννήθηκε στο Αμβούργο και σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στη Φλωρεντία. Από το 1987 ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Εργάσθηκε ως σχεδιάστρια και υπεύθυνη ανάπτυξης προϊόντων για σημαντικούς Ιταλούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές και, επίσης, ως ιστορικός σχεδίου σε κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οίκους δημοπρασιών. Ως ερευνήτρια και λέκτορας, έχει παρουσιάσει σεμινάρια για το βιομηχανικό σχέδιο σε πολλά φημισμένα διεθνή πανεπιστήμια. Το 1999 δημιούργησε, ως μία εκ των ιδρυτών, την designboom, όπου πλέον εργάζεται ως Αρχισυντάκτρια, Επικεφαλής Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και Curator Διεθνών Εκθέσεων.

ALICE RAWSTHORN
Κριτικός Design

LDA ArticleAsset Judge AliceRawsthorn

Η Alice Rawsthorn αρθρογραφεί για θέματα design στη διεθνή έκδοση των New York Times. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της, με τίτλο ‘Hello World: Where Design Meets Life’, εξερευνά τον αντίκτυπο του design στη ζωή μας: στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Παρουσιάζει ομιλίες σε παγκόσμιες εκδηλώσεις όπως το TED και οι ετήσιες συσκέψεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Η Alice έχει έδρα στο Λονδίνο και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Γκαλερί Chisenhale και της ομάδας σύγχρονου χορού Michael Clark Company, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γκαλερί Whitechapel. Της έχει απονεμηθεί η διάκριση Order of the British Empire (OBE) για τις υπηρεσίες της στοdesign και την τέχνη.

YOSHIHIRO SAWA
Curator

LDA ArticleAsset Judge YoshihiroSawa

Ο Yoshihiro Sawa διαθέτει πτυχίο Μηχανικής και Design από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Κιότο. Από τότε που άρχισε να εργάζεται στην Toyota, το 1980, έχει απασχοληθεί σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και Επικεφαλής Παγκόσμιου Σχεδιασμού, Διεύθυνση Προγραμματισμού. Έγινε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Lexus International τον Απρίλιο του 2016.

Στον ιστότοπο Lexus γίνεται χρήση της τεχνολογίας «cookies», η οποία είναι αναγκαία για τη σωστή λειτουργία του. Tα αρχεία αυτά χρησιμοποιούνται επίσης για τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας Lexus. Χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας θεωρούμε ότι αποδέχεστε την λήψη «cookies» από τον ιστότοπο Lexus.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ