1. New Cars
  2. All New NX
  3. Technology

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ

Είτε πρόκειται για τον ψηφιακό βοηθό που ενεργοποιείται με τον χαιρετισμό “Hey Lexus” προσφέροντας την αίσθηση μιας πραγματικής συνομιλίας, είτε για την καλύτερη στην κατηγορία οθόνη αφής, το νέο Lexus NX χρησιμοποιεί προηγμένες, ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες για μία οδηγική εμπειρία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Η νέα πλατφόρμα του Lexus NX εισάγει έξυπνες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων προηγμένη πλοήγηση μέσω cloud με τη βοήθεια της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων του αυτοκινήτου (DCM- Data Communication Module). Αυτή προσφέρει πληροφορίες για το ταξίδι και ενημερώσεις κυκλοφοριακών συμβάντων σε πραγματικό χρόνο χωρίς να χρήση δεδομένων από το κινητό σας χάρη σε ένα τετραετές πακέτο data που περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου. Η λειτουργία είναι ομαλή και απλή όπως η αντίστοιχη ενός tablet.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

Το στάνταρ σύστημα Lexus Link Connect συνοδεύεται από μία οθόνη 9,8 ιντσών με επιφάνεια αφής και αντιθαμβωτική λειτουργία και πρόσθετα μπουτόν για διαισθητική πρόσβαση στις συχνότερες λειτουργίες. Το σύστημα Lexus Link Pro χρησιμοποιεί μία νέα οριζόντια οθόνη 14 ιντσών – από τις μεγαλύτερες της κατηγορίας του. Η HD οθόνη προβάλλει γραφικά υψηλής ευκρίνειας σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, ενώ η κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU) είναι 3,6 φορές ταχύτερη συγκριτικά με της τρέχουσας γενιάς NX. Η οθόνη αφής είναι άριστα τοποθετημένη για ξεκούραστη διάδραση. Η δυνατότητα διαιρούμενης οθόνης σας επιτρέπει να έχετε ταυτόχρονη πρόσβαση σε πληροφορίες πλοήγησης, ηχοσυστήματος ή ελέγχου κλιματισμού, μεταξύ άλλων

LEXUS LINK APP

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Lexus Link μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μία ευρύτερη γκάμα υπηρεσιών και λειτουργιών από απόσταση: ένας νέος κόσμος συνδεσιμότητας δημιουργείται που συμπληρώνει τη μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης ‘Omotenashi’. Έξυπνα και αποκλειστικά χαρακτηριστικά σας βοηθούν να αναγνωρίζεται τοπικά σημεία φόρτισης, να εντοπίζετε χώρους στάθμευσης, να προγραμματίζετε ένα service, να κλειδώνετε ή να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητο από απόσταση, να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία της καμπίνας, ακόμα και να βελτιώνετε το οδηγικό στυλ σας.

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Το νέο Lexus NX είναι καλύτερα συνδεδεμένο από ποτέ. Περιλαμβάνει πλοήγηση μέσω cloud, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Lexus, ένα σύστημα πολυμέσων νέας γενιάς που είναι ταχύτερο και πιο εύχρηστο, και ενημερώσεις Over The Air (OTA) που σημαίνει ότι θα απολαμβάνετε πάντα την πιο επικαιροποιημένη εμπειρία συνδεσιμότητας

ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Σας παρέχεται η δυνατότητα να προβάλλετε δεδομένα του οχήματος έγχρωμα πάνω στο παρμπρίζ. Το μεγάλο Head-Up Display 10 ιντσών σας επιτρέπει να ελέγχετε, μεταξύ άλλων, δεδομένα πλοήγησης, χαρακτηριστικά ασφάλειας, πληροφορίες του αυτοκινήτου ή ρυθμίσεις του ηχοσυστήματος, χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από το δρόμο. Μία έγχρωμη οθόνη TFT (Thin Film Transistor) 7 ιντσών είναι ενσωματωμένη στον κύριο πίνακα οργάνων και σας ενημερώνει για βασικά δεδομένα, όπως προειδοποιήσεις ασφάλειας και οδηγίες πλοήγησης.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΟ NX ΣΑΣ

Ο hands-free έλεγχος είναι ευκολότερος από ποτέ χάρη στο σύστημα του Lexus NX που τώρα περιλαμβάνει ένα νέο ψηφιακό βοηθό με δυνατότητα φωνητικών εντολών ‘Hey Lexus’. Με τη συνεργασία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και cloud δεν χρειάζεται πλέον να απασχολείστε με διάφορα μπουτόν, ώστε να παραμένετε συγκεντρωμένοι στην οδήγηση. Το εξελιγμένο σύστημα κατανοεί τη φυσική γλώσσα και το περιεχόμενο φράσεων όπως “I’m hungry” (‘Πεινάω’) ή “I’m cold” (‘Κρυώνω’). Χωρίς να παίρνετε τα χέρια σας από το τιμόνι, το Lexus Voice Assistant σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με περισσότερους από 100 διαφορετικούς τρόπους κατά τον έλεγχο του τηλεφώνου, του συστήματος πλοήγησης, του ηχοσυστήματος και του οχήματος.

Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Η εφαρμογή Lexus Link προσφέρει τη δυνατότητα να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητο με το smartphone σας. Επίσης μπορείτε εύκολα να ελέγχετε τη θερμοκρασία για να θερμάνετε ή να ψύξετε εκ των προτέρων την καμπίνα, πριν από ένα ταξίδι – μία λειτουργία που είναι στάνταρ σε όλη τη γκάμα του νέου NX.

ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Ο ασύρματος φορτιστής τηλεφώνου είναι 50% ταχύτερος από πριν, ενώ υπάρχει τώρα ασύρματη σύνδεση για ενσωμάτωση του smartphone με Apple CarPlay. Επίσης παρέχεται ενσύρματη σύνδεση με Android Auto.

ΕΞΥΠΝΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Οι ιδιοκτήτες του NX 450h+ plug-in hybrid μπορούν να χρησιμοποιούν το νέο Lexus Link app για να παρακολουθούν την πρόοδο, τον προγραμματισμό και τις ρυθμίσεις φόρτισης. Ιδανικό για τη φόρτιση του αυτοκινήτου σας τις ώρες της ημέρας με χαμηλό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος.