1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Design & Craft

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ LEXUS

Η σχεδιαστική φιλοδοξία της Lexus ήταν να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα έχει πιο cool παρά επίσημο χαρακτήρα, επιδεικνύοντας ένα αυθεντικό, απαράμιλλο στυλ με το οποίο οι άνθρωποι θα αισθανθούν αμέσως μια σύνδεση. Η πιο σημαντική πτυχή της σχεδίασης είναι μια νέα εμπρός διάταξη που «σπάει» τη μέχρι πρότινος εμπρός μάσκα – χαρακτηριστική σχεδίαση των τελευταίων μοντέλων – οδηγώντας τη Lexus σε μια νέα εποχή.

Η ενιαία μάσκα χωρίς πλαίσιο καθορίζει τις γραμμές του αμαξώματος του LBX, συμβάλλοντας στην ισχυρή, δυναμική στάση του αυτοκινήτου. Έχει επίσης αεροδυναμικό χαρακτήρα, βοηθώντας την ομαλή ροή αέρα πάνω και γύρω από το αυτοκίνητο. Ο νέος σχεδιασμός των προβολέων δημιουργεί μια ισχυρή οπτική υπογραφή, με τα φώτα ημέρας και τα φλας ενσωματωμένα σε δι-λειτουργικές μονάδες. Με αυτή τη νέα διάταξη, το χαρακτηριστικό σχήμα L των φώτων έχει αλλάξει προς τα έξω και όχι προς τα μέσα, ώστε να ταιριάζει με την κατεύθυνση κάθε ενδεικτικής λυχνίας.

Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου προβάλλει επίσης μια ισχυρή στάση. Η πινακίδα κυκλοφορίας έχει μετακινηθεί προς τα κάτω στον προφυλακτήρα, έτσι ώστε η υπογραφή LEXUS στην πίσω πόρτα να είναι πιο εμφανής στην καθαρή έκταση της πίσω πόρτας. Ομοίως, η τελευταία εξέλιξη της ράβδου φωτός σε σχήμα L της Lexus έχει μεγαλύτερο οπτικό αντίκτυπο, με τα φλας και τα φώτα όπισθεν να έχουν μια ήσυχη παρουσία όταν δεν φωτίζονται.

Το χαμηλό καπό, τα πλευρικά προστατευτικά στο ίδιο επίπεδο με το αμάξωμα, η πίσω αεροτομή οροφής σε στυλ πύλης και τα ακριβή σχέδια φωτισμού ενισχύουν την αεροδυναμική απόδοση, τη σταθερότητα και την απόκριση του LBX. Οι εξωτερικές χρωματικές επιλογές περιλαμβάνουν ζωηρές αποχρώσεις και ηχητικά φινιρίσματα βαθιάς λάμψης της Lexus. Οι εκδόσεις Emotion και Cool του LBX έρχονται με διχρωμία, συνδυάζοντας μια από τις διαθέσιμες επιλογές χρώματος με μαύρη οροφή..

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Οι σχεδιαστές της Lexus προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα απλό και εκλεπτυσμένο εσωτερικό που δημιουργεί την αίσθηση και την ατμόσφαιρα ενός μοντέλου υψηλότερης κατηγορίας. Αυτό το χαρακτηριστικό βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία: καλή ορατότητα με ανοιχτή θέαση προς τα έξω με ένα λιτό και αντιληπτό πίνακα οργάνων, την αίσθηση ευρυχωρίας στο εσωτερικό, καθώς και μια κεντρική κονσόλα με επιβλητική παρουσία.

Η κορυφαία ποιότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανείς σε μια επιλογή από ταπετσαρίες και διακοσμητικά στοιχεία με έντονη οπτική και αντιληπτή γοητεία. Εκτός από δέρμα ημι-ανιλίνης κορυφαίας ποιότητας, οι επιλογές περιλαμβάνουν ένα φιλικό προς τους vegan εσωτερικό που χρησιμοποιεί συνθετικό δέρμα και υλικά για τα καλύμματα των καθισμάτων και του τιμονιού, του επιλογέα ταχυτήτων και των επενδύσεων των θυρών. Το LBX διαθέτει επίσης νέα ανθρακί διακοσμητικά στοιχεία Tsuyusami, τα οποία δημιουργήθηκαν με τη χρήση μιας νέας τεχνικής φιλμ που χρησιμοποιεί πολλαπλά στρώματα για να δώσει μια εμφάνιση υψηλής υφής με μια αίσθηση βάθους. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός  εσωτερικού χώρου είναι σχεδιασμένος με την φιλοσοφία Omotenashi, προσφέροντας θερμό καλωσόρισμα στους επιβάτες και κάνοντάς τους να νιώθουν σαν στο σπίτι τους μέσα στο όχημα. Αναδεικνύοντας διαφορετικά μέρη της καμπίνας, ο σχεδιασμός φωτισμού παρέχει μια σειρά από 50 χρωματικές επιλογές, επιμελημένες σε θέματα που προκαλούν διαφορετικές διαθέσεις.

Το cockpit του οδηγού είναι μια ερμηνεία του concept Tazuna της Lexus, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο μεσαίο SUV NX. Αυτό τοποθετεί τα κύρια χειριστήρια και τις πηγές πληροφοριών πλήρως προσβάσιμα και γύρω από τον οδηγό, επομένως η λειτουργία τους απαιτεί μόνο ελάχιστες κινήσεις του χεριού ή του ματιού. Αυτό βοηθάει τον οδηγό να διατηρείται συγκεντρωμένος στην οδήγηση, με τη μικρότερη απόσπαση της προσοχής. Η θέση και η γωνία του τιμονιού υπολογίστηκαν με ακρίβεια για να δώσουν στον οδηγό μια ανταποδοτική αίσθηση ελέγχου.

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρεία και καθαρή οπτική, ο οριζόντιος πίνακας οργάνων έχει ένα σαφή σχεδιασμό. Σε κάθε πλευρά, η μορφή του ρέει στο πάνελ των θυρών, δίνοντας μια αίσθηση συνέχειας αλλά και θέρμης γύρω από τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων. Η συνεχής αυτή γραμμή που δημιουργείται από αυτό το σχέδιο βοηθά επίσης τον οδηγό να αντιληφθεί τον βαθμό κύλισης του οχήματος όταν οδηγεί σε στροφές. Η χαμηλή θέση δίνει την αίσθηση στον οδηγό ότι είναι ένα με το αυτοκίνητό του, ενώ παρέχεται άφθονος εμπρός χώρος στα γόνατα. Για να διασφαλιστεί η καλή θέα προς τα έξω για όλους τους επιβαίνοντες, τα πίσω καθίσματα τοποθετούνται ελαφρώς υψηλότερα από τα εμπρός.

Ο χώρος φόρτωσης ανέρχεται στ 332 λίτρα (για τα μοντέλα FWD) – αρκετός χώρος για δύο αποσκευές 75 λίτρων, που μπορούν να μεταφερθούν κάτω από το πτυσσόμενο κάλυμμα εταζέρας.