1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Multimedia & Safety

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΟ MULTIMEDIA ΚΑΙ PREMIUM INFOTAINMENT

Το LBX είναι εξοπλισμένο με το πιο προηγμένο σύστημα Lexus Link Connect, το οποίο λειτουργεί μέσω οθόνης αφής 9,8 ιντσών.

Το σύστημα παρέχει cloud πλοήγηση, βελτιστοποιώντας τον προγραμματισμό του ταξιδιού με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για συμβάντα κίνησης και καθυστερήσεις. Περαιτέρω ευκολία παρέχεται από τον ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό "Hey Lexus" που ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού.

Η σύνδεση smartphone ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας ασύρματη ή ενσύρματη σύνδεση για το Apple CarPlay και ενσύρματη σύνδεση για το Android Auto. Περαιτέρω ευκολία παρέχεται από ένα προαιρετικό ψηφιακό κλειδί. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, μέσω συσκευών smartphone Apple και Android, οι ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να ξεκλειδώνουν και να εκκινούν το αυτοκίνητό τους. Δεν χρειάζεται να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσέπη ή την τσάντα τους, αρκεί να το έχουν μαζί τους. Μπορούν επίσης να μοιράζονται το ψηφιακό κλειδί όταν άλλα άτομα πρέπει να έχουν πρόσβαση ή να χρησιμοποιήσουν το όχημα.

Όπως και στα πιο πρόσφατα νέα μοντέλα Lexus, το LBX προσφέρει απρόσκοπτες ενημερώσεις λογισμικού για τα συστήματα πολυμέσων και ασφάλειας, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να επωφεληθούν από τις αναβαθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να οργανώσουν μια επίσκεψη στον Επισκευαστή Lexus.

Ο Mark Levinson, ο αποκλειστικός συνεργάτης ήχου της Lexus, έχει σχεδιάσει ένα προαιρετικό premium σύστημα ήχου για το αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει μια σειρά από 13 βέλτιστα τοποθετημένα ηχεία. Στο σύστημα αυτό περιλαμβάνεται ένα subwoofer ενσωματωμένο στην πίσω πόρτα, αποφεύγοντας οποιαδήποτε απώλεια χώρου στο χώρο αποσκευών.

ΕΥΦΥΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΟΥ

Το LBX επωφελείται από τα ολοκληρωμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού της τελευταίας γενιάς Lexus Safety System +. Αυτό εξοπλίζει το αυτοκίνητο με πολλαπλά συστήματα για την ανίχνευση κινδύνων ατυχήματος, την ειδοποίηση του οδηγού και την αυτόματη παροχή ελέγχου διεύθυνσης, πέδησης και μετάδοσης ισχύος, ενώ εάν απαιτείται συμβάλλουν στην αποφυγή ή τον περιορισμό των συνεπειών μιας σύγκρουσης. Βασικά στοιχεία αυτού του συστήματος ασφαλείας περιλαμβάνουν, σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με ανίχνευση σε διασταύρωση, Adaptive Cruise control, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA) /υποβοήθηση ελέγχου διατήρησης λωρίδας (LTA) και Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας. Πρόσθετα στοιχεία που υποστηρίζουν την ασφαλέστερη οδήγηση, τους ελιγμούς και μειώνουν την επιβάρυνση στον οδηγό, περιλαμβάνουν, το σύστημα απελευθέρωσης ηλεκτρικών θυρών e-latch της Lexus με το σύστημα Υποβοήθησης Ασφαλούς Εξόδου (SΕΑ), το σύστημα παρακολούθησης οδηγού, έξυπνους αισθητήρες στάθμευσης με αυτόματη πέδηση, Rear Cross Traffic Alert και Σύστημα Ένδειξης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor).

Θα διατίθεται προαιρετικά ένα εκτεταμένο σύστημα ασφάλειας, το οποίο θα περιλαμβάνει κορυφαία χαρακτηριστικά όπως το σύστημα ειδοποίησης διασταυρούμενης κίνησης εμπρός και τη λειτουργία πανοραμικής προβολής. Μια επιλογή απομακρυσμένης στάθμευσης μπορεί να μηδενίσει όλο το άγχος της στάθμευσης σε στενό χώρο. Επιτρέπει ακόμη και στον οδηγό να παρκάρει το όχημά του από απόσταση, χρησιμοποιώντας το smartphone του.

Ο οδηγός απολαμβάνει καλύτερη ορατότητα σε άσχημες καιρικές συνθήκες με έναν νέο υαλοκαθαριστήρα υγρού βραχίονα, όπως είχε προηγουμένως εμφανιστεί στα κορυφαία μοντέλα LC και LS της Lexus. Αυτό διανέμει το υγρό πλύσης από τον ίδιο τον υαλοκαθαριστήρα, δίνοντας πιο ενδελεχή και άμεση απόδοση καθαρισμού του παρμπρίζ.