1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Performance & Powertrain

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ LEXUS

Το LBX είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που κατασκευάστηκε σε μια παραλλαγή της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής πλατφόρμας μικρών αυτοκινήτων GA-B. Έχει προσαρμοστεί θεμελιωδώς για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Lexus, δίνοντάς του τα κυρίαρχά πλεονεκτήματά της, χαμηλό κέντρου βάρους, πλατύτερο μετατρόχιο, μικρότερους πρόβολους και ένα ασύγκριτα άκαμπτο αμάξωμα. Είναι επίσης και ο ουσιαστικά διασκεδαστικός οδηγικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου, που συμβάλει στη διασφάλιση του Lexus Driving Signature, ακόμη και στο πιο compact μοντέλο. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας φυσικής αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου που εξασφαλίζει αυτοπεποίθηση, έλεγχο και άνεση ανά πάσα στιγμή.

Ο Αρχημηχανικός του LBX, Endoh εξηγεί: «Για να πραγματοποιήσουμε την αίσθηση της Lexus "να είμαστε ένα με το αυτοκίνητο", εργαστήκαμε για να επιτύχουμε ευέλικτη οδήγηση που μεγιστοποιεί τα οφέλη του μικρού μεγέθους και του μικρού βάρους του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, επικεντρωθήκαμε περισσότερο από ποτέ στο να βελτιώσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά χωρίς να βασιζόμαστε σε ηλεκτρονικούς ελέγχους.»

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης περιλαμβάνει Έλεγχο Στασης Πέδησης Οχήματος (Vehicle Braking Posture Control). Αυτό εξισορροπεί αυτόματα την κατανομή της δύναμης μεταξύ εμπρός και πίσω πέδησης προκειμένου να καταστέλει την ταλάντωση και να διατηρεί την ευστάθεια της κίνησης του οχήματος, εξασφαλίζοντας τις επιδόσεις. Βοηθά επίσης στη μείωση της κύλισης του οχήματος στις στροφές, διατηρώντας το αυτοκίνητο άνετο και σταθερό, αποσβένοντας κάθε κραδασμό».

MIA ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ LEXUS HYBRID DRIVE

Το LBX τροφοδοτείται από μια νέας γενιάς, Lexus Hybrid Electric τεχνολογία, που διαθέτει έναν συμπαγή και ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων. Τα κύρια εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος έχουν λάβει ουσιαστικό επανασχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος μετάδοσης και της μονάδας ελέγχου ισχύος, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση, να μειωθούν οι απώλειες, να εξοικονομηθεί βάρος και να μειωθεί το μέγεθος. Υπάρχει επίσης μια νέα bi-polar μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου (NiMH) χαμηλής αντίστασης και υψηλής απόδοσης, η οποία επιτρέπει επιπλέον υποστήριξη μέσω του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση και επεκτείνει την δυνατότητα πλήρους ηλεκτρικής οδήγησης του αυτοκινήτου.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι ρυθμισμένο για απολαυστικές επιδόσεις, είτε οδηγείτε στην πόλη είτε σε ελικοειδείς επαρχιακούς δρόμους, με πιστό χειρισμό και αίσθηση γραμμικής επιτάχυνσης που προσαρμόζεται περισσότερο με τη χρήση του πεντάλ γκαζιού από τον οδηγό. Η ικανότητα οδήγησης ενισχύεται επίσης από το Υβριδικό Σύστημα Ελέγχου (Hybrid System Control) που προσομειώνει τον ήχο του κινητήρα με την επιτάχυνσή του. Χάρη στις αναβαθμίσεις του υβριδικού συστήματος, μπορείτε να απολαύσετε την πλήρως ηλεκτρική οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, μεγιστοποιώντας την απόδοση του LBX.

Η αυθεντική ποιότητα SUV του LBX περιλαμβάνει την επιλογή της τετρακίνησης E-Four All-Wheel Drive της Lexus, η οποία εισάγει έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Κατά την εκκίνηση, την πορεία ή όταν οδηγείτε σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, το σύστημα κατευθύνει αυτόματα την ισχύ στους πίσω τροχούς, βοηθώντας το όχημα να διατηρείται σταθερό, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον οδηγό.

Η πολυτέλεια στο LBX είναι εμφανής στην εξέλιξη διαχείρισης που έχει κάνει η Lexus για τους θορύβους και τους κραδασμούς (NVH). Αυτά περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός άξονα εξισορρόπησης στον κινητήρα για τη μείωση των κραδασμών που επιφέρει ηρεμία στην καμπίνα. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στις πόρτες όπου έχουν εισαχθεί φύλλα απόσβεσης ήχου για να καταστέλουν τον θόρυβο υψηλής συχνότητας αλλά και να ενισχύουν το θόρυβο χαμηλής συχνότητας προκειμένου να προσφέρουν την απόλυτη ηρεμία."