1. Discover Lexus
 2. Design
 3. Lexus Design Awards
 4. Lexus Design Award 2023: Judges & Mentors 2
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023 - ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

Πάνω σειρά: Karim Rashid (©Nikola Blagojevic/ Spektroom), Sumayya Vally (©Lou Jasmine), Yuri Suzuki (©Mark Cocksedge)
Κάτω σειρά: Marjan van Aubel (©SanderPlug), Joe Doucet, Paola Antonelli (©Marton Perlaki), Simon Humphries

Το  Lexus Design Award 2023 Καλωσορίζει Νέους Κριτές και Μέντορες Ηγέτες του παγκόσμιου design θα συνεργαστούν με τους δημιουργούς της επόμενης γενιάς.

 

ΤΟΚΙΟ, Ιαπωνία (15 Σεπτεμβρίου 2022) - Η Lexus με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνει την προσθήκη του Karim Rashid ως κριτή και των Marjan van Aubel, Yuri Suzuki, και Sumayya Vally ως μεντόρων για το Lexus Design Award 2023, τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού που είναι αφιερωμένος στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, στηρίζοντας και καλλιεργώντας την επόμενη γενιά δημιουργών. Μαζί με τους άλλους τρεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συνολικά επτά κριτές και μέντορες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, στηρίζοντας και καλλιεργώντας την επόμενη γενιά δημιουργών.

Το θρυλικό έργο του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Karim Rashid καλύπτει ολόκληρο το δημιουργικό φάσμα από το βιομηχανικό σχέδιο έως την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Με πάνω 4.000 δικά του σχέδια σε παραγωγή σε πάνω 35 χώρες, ο Karim Rashid είναι περιζήτητος για συνεργασίες με διάσημες εταιρίες. Ως κριτής, ο Karim θα μοιραστεί με την Paola Antonelli και τον Simon Humphries την αναζήτηση για τους δημιουργούς ενός καλύτερου αύριο.

Σε αναγνώριση της ευκαιρίας για συνεργασία με το Lexus Design Award, ο Karim Rashid αναφέρει, «Είναι τιμή μου που έχω πρόσβαση σε έναν τόσο μεγάλο όγκο από έργα και ιδέες για την προαγωγή του design ως του καθοριστικού εργαλείου διαμόρφωσης του μέλλοντος και της κουλτούρας μας.  Προτρέπω όλους τους σχεδιαστές που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό του Lexus Design Award, να βρουν νέες γλώσσες, νέες σημειολογίες, νέα αισθητική, να πειραματιστούν με νέα υλικά και συμπεριφορές. Διαγωνισμοί όπως αυτός ήταν καθοριστικοί για τη δημιουργική και επαγγελματική μου ανάπτυξη, και ανυπομονώ να δω την υπέροχη ατομικότητα και πρωτοτυπία που θα προκύψει».

Μετά την επιλογή από τους κριτές, οι τέσσερις νικητές θα προσκληθούν να λάβουν μέρος σε συνεδρίες καθοδήγησης με την Ολλανδή σχεδιάστρια ηλιακών συστημάτων Marjan van Aubel, της οποίας οι καινοτομίες ενοποιούν την ηλιακή ακτινοβολία με την τεχνολογία για ένα βιώσιμο μέλλον, τον Ιάπωνα sound artist και σχεδιαστή εμπειριών Yuri Suzuki, και την Νοτιοαφρικανή αρχιτέκτονα Sumayya Vally, η οποία εκφράζει υβριδικές ταυτότητες και εδάφη στο αφρικανικό και ισλαμικό περιβάλλον.

Η Sumayya Vally δηλώνει, «Είναι τιμή μου που ανήκω στην ομάδα των μεντόρων του Lexus Design Award, και που υποστηρίζω και καλλιεργώ τη δημιουργική ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς. Το να ακούμε και να εμπνεόμαστε από τις φωνές της διαφορετικότητας, το να καινοτομούμε με ιδέες που έχουν στο επίκεντρό τους το design, παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Η ομορφιά και η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι έννοιες που αναιρούν η μία την άλλη. Η ομορφιά είναι κοινωνική δικαιοσύνη».

Οι τρεις αυτοί δημιουργοί θα συναντήσουν τον Joe Doucet, μέντορα για τέταρτη χρονιά, και θα δημιουργήσουν μία δυναμική ομάδα που θα καθοδηγήσει την επόμενη γενιά δημιουργών. Το διαφορετικό τους υπόβαθρο και οι διαφορετικές τους ειδικότητες θα δημιουργήσουν μία εμπειρία καθοδήγησης με μεγαλύτερο εύρος και βάθος από ποτέ. Η Lexus αδημονεί για τις νέες συνεργασίες μεντόρων και προστατευόμενων, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Μετά από ένα τρίμηνο κατά το οποίο θα αναπτύξουν και θα τελειοποιήσουν τα τέσσερα νικητήρια έργα τους, οι νικητές θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα την άνοιξη του 2023.

Το Lexus Design Award δέχεται αιτήσεις συμμετοχής έως τις 16 Οκτωβρίου 2022.

Για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, η Lexus θα πραγματοποιήσει ένα webinar καθοδήγησης για δημιουργούς σε όλο τον κόσμο που σκέφτονται να λάβουν μέρος στο Lexus Design Award, προκειμένου να κατανοήσουν βαθύτερα τον σκοπό και τα χαρακτηριστικά του βραβείου, αλλά και να μάθουν πώς θα πάρουν μέρος. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης αυτής, προηγούμενοι νικητές θα μιλήσουν για την προσωπική τους διαδρομή προς τη δημιουργική επιτυχία. Δηλώστε συμμετοχή για πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, και για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα.

 

WEBINAR ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS DESIGN AWARD 2023

 • Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: EDT 11:00 / PDT 8:00 / SGT 23:00 / CEST 17:00
 • Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου: EDT 23:00 / PDT 20:00 / SGT 11:00 / CEST 05:00
 • Απαιτείται προεγγραφή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 • Για λεπτομέρειες και εγγραφή, δείτε https://forms.gle/UF4vipJrpW4YPsY39

* Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα LexusDesignAward.com Επίσημο Hashtag: #lexusdesignaward

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ LEXUS DESIGN AWARD 2023

ΤΙΤΛΟΣ  LEXUS DESIGN AWARD 2023
ΘΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 27 Ιουλίου – 16 Οκτωβρίου 2022
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Επαγγελματίες και ερασιτέχνες σχεδιαστές και φοιτητές σχεδιασμού από οποιαδήποτε χώρα ή περιφέρεια του κόσμου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενήλικες (προσδιορίζεται από την ηλικία ενηλικίωσης στον τόπο κατοικίας τους) έως την ολοκλήρωση της περιόδου του διαγωνισμού.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΠώς συμβάλλει η πρόταση στην ενίσχυση της ευτυχίας όλων.
Πώς συμβάλλει η πρόταση στην ενίσχυση της ευτυχίας όλων.
 • Πώς ενσωματώνονται στην πρόταση οι τρεις αρχές της μάρκας Lexus: Πρόβλεψη, Καινοτομία και Φαντασία.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

 • Πώς προβλέπει η ιδέα και η πρόταση τις παγκόσμιες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία του μέλλοντος;

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 • Επιδεικνύει η πρόταση νέους τρόπους σκέψης και πρωτοτυπία στη σύλληψη και την εκτέλεσή της;

ΦΑΝΤΑΣΙΑ

 • Η πρόταση είναι συναρπαστική και εντυπωσιακή σε σύλληψη και εκτέλεση;
ΚΡΙΤΕΣ

Paola Antonelli

 • Επικεφαλής Έφορος, Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού, MoMA, NY

Karim Rashid

 • Σχεδιαστής, Karim Rashid Inc.

Simon Humphries

 • Επικεφαλής Παγκόσμιου Σχεδιασμού, Toyota & Lexus
MENTORS

Marjan van Aubel

 • Σχεδιάστρια Ηλιακών Συστημάτων, Marjan van Aubel Studio

Joe Doucet

 • Ιδρυτής, Joe Doucet x Partners

Yuri Suzuki

 • Καλλιτέχνης και Σχεδιαστής/Εταίρος, Pentagram

Sumayya Vally

 • Αρχιτέκτονας/Επικεφαλής, Counterspace
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Τέσσερις Νικητές
ΒΡΑΒΕΙΑ/ΠΡΟΝΟΜΙΑ
 • Τέσσερις νικητές θα λάβουν καθοδήγηση/mentoring - μια σειρά από συνεδρίες με μέντορες από διάφορα πεδία, οι οποίοι θα καθοδηγήσουν τους νικητές στο να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα.
 • Τέσσερις νικητές θα εξασφαλίσουν προβολή στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, που θα ενισχύσει την επαγγελματική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία.
 • Τέσσερις νικητές θα λάβουν επιχορήγηση ύψους έως 3 εκατομμύρια JPY για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των πρωτότυπων έργων και άλλων σχετικών εξόδων που αφορούν την εξέλιξη της ιδέας και του σχεδίου τους.
 • Τέσσερις νικητές θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, συμμετέχοντας σε προσωπικό διάλογο με τους κριτές του διαγωνισμού.

Δείτε τους επίσημους κανόνες για περισσότερες λεπτομέρειες

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Lexus International

LEXUS DESIGN AWARD 2023 ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επικεφαλής Έφορος, Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού, MoMA, NY

Paola Antonelli

Η Paola Antonelli είναι Επικεφαλής Έφορος Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, καθώς και πρώτη Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης του MoMA. Στόχος της είναι η προώθηση της ευρύτερης κατανόησης της έννοιας του design, έως ότου αναγνωριστεί παγκοσμίως η θετική επίδρασή του στη ζωή μας. Το έργο της διερευνά τον αντίκτυπο του σχεδίου στην καθημερινή εμπειρία, συχνά με τη χρήση παραγνωρισμένων αντικειμένων και πρακτικών, και συνδυάζοντας σχέδιο, αρχιτεκτονική, τέχνη, επιστήμη και τεχνολογία.

Έχει επιμεληθεί εκθέσεων, έχει συγγράψει βιβλία, παραδώσει διαλέξεις και διδάξει σε πολυάριθμες σχολές, μεταξύ αυτών και το Χάρβαρντ και το UCLA. Στις πιο πρόσφατες εκθέσεις και βιβλία της περιλαμβάνονται και τα εξής: Broken Nature, αφιερωμένο στην ιδέα του σχεδίου με στόχο την αποκατάσταση (η XXII Triennale του Μιλάνο). Material Ecology, σχετικά με το επαναστατικό έργο του αρχιτέκτονα Neri Oxman. και Never Alone, σχετικά με το διαδραστικό design και τα video games. Σήμερα ασχολείται με αρκετές νέες συνεδρίες για τη σειρά MoMA R&D Salons, και με τον λογαριασμό @design.emergency στο Instagram, σε συνεργασία με την κριτικό Alice Rawsthorn, με θέμα τον ρόλο του design κατά την πανδημία του Covid-19 και μετά από αυτήν. Το βιβλίο της Alice και της Paola, με τίτλο Design Emergency, δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2022.

Σχεδιαστής, Karim Rashid Inc.

Karim Rashid

Οραματιστής και πολυπράγμων, ο Karim Rashid είναι μία από τις πιο μοναδικές φωνές στον σημερινό κόσμο του design. Ο μύθος του Karim βασίζεται σε πάνω από 4000 σχέδια σε παραγωγή, πάνω από 400 βραβεία, και δραστηριοποίηση σε πάνω από 35 χώρες. Στα βραβευμένα του σχέδια συγκαταλέγονται δημοκρατικά αντικείμενα όπως ο πανταχού παρόν κάδος απορριμμάτων Garbo και η καρέκλα Oh! Chair για την Umbra, αλλά και εσωτερικοί χώροι όπως το εστιατόριο Morimoto στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, και το ξενοδοχείο Nhow στο Βερολίνο. Ο Karim έχει δημιουργήσει αξιόλογα σχέδια για πελάτες όπως η Method και η Pepsi, έπιπλα για τις εταιρίες Artemide και Vondom, εταιρικές ταυτότητες για τις Citibank και Hugo Boss,προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για τις LaCie και Samsung, και είδη πολυτελείας για τις εταιρίες Veuve Clicquot και Christofle, μεταξύ πολλών άλλων. Στον Karim απονέμονται συστηματικά πλέον τα βραβεία Red Dot, Chicago Athenaeum Good Design , Interior Design Best of Year, και IDSA Industrial Design Excellence. Ο Karim είναι τακτικός ομιλητής σε πανεπιστήμια και συνέδρια, διαδίδοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τη σημασία του design στην καθημερινή ζωή.

 

Επικεφαλής Παγκόσμιου Σχεδιασμού, Toyota & Lexus

Simon Humphries

Γεννήθηκε και σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής προϊόντων το 1988, πριν ενταχθεί στην Toyota Motor Corporation το 1994. Αρχικά εργάστηκε στον προηγμένο σχεδιασμό, και το 2002 έπαιξε ηγετικό ρόλο στη δημιουργία και υλοποίηση των σχεδιαστικών φιλοσοφιών της Toyota (Vibrant Clarity) και της Lexus (L-finesse). Αφού διαχειρίστηκε διάφορα έργα προηγμένου σχεδιασμού και σχεδιασμού παραγωγής, διορίστηκε πρόεδρος του τμήματος ED2 (Toyota European Design Development), και η ομάδα του υλοποίησε διάφορα έργα με αντικείμενο τη μεταμόρφωση της Toyota σε εταιρία κινητικότητας. Το 2018, του ανατέθηκε ο ρόλος του επικεφαλής σχεδιασμού, τόσο στη Lexus όσο και στην Toyota.

Ως Επικεφαλής Παγκόσμιου Σχεδιασμού στην Lexus, επιδιώκει να προσδιορίσει τις μοναδικές αξίες της Lexus με τη μορφή μιας brand philosophy, ενσωματώνοντας μία σαφή πολιτισμική αναφορά στην ιαπωνική παράδοση της Lexus και οικοδομώντας μία σχεδιαστική κατεύθυνση με ενδιαφέρον για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με την ξυλουργική, και αναπαλαιώνει μία αγροικία 100 ετών στην Ιαπωνία.

LEXUS DESIGN AWARD 2023 - ΜΕΝΤΟΡΕΣ

Σχεδιάστρια Ηλιακών Συστημάτων, Marjan van Aubel Studio

Marjan van Aubel

Η Marjan van Aubel είναι μία Ολλανδή σχεδιάστρια ηλιακών συστημάτων, της οποίας οι καινοτομίες ενοποιούν την ηλιακή ενέργεια και την τεχνολογία για ένα βιώσιμο μέλλον. To στούντιό της, Marjan van Aubel Studio, είναι μία βραβευμένη πρωτοποριακή επιχείρηση σχεδιασμού ηλιακών συστημάτων που φέρνουν την ηλιακή ενέργεια στην καθημερινή ζωή. Σχεδιάζει για ένα θετικό μέλλον, συνδυάζοντας τους τομείς της βιωσιμότητας, του design και της τεχνολογίας. 

Το στούντιο δημιουργεί αλλαγές διαρκείας με τον σχεδιασμό ηλιακών συστημάτων και την απρόσκοπτη ένταξη της ηλιακής ενέργειας σε κτίρια αλλά και αντικείμενα. Στόχος είναι να γίνει η ηλιακή ενέργεια πιο προσβάσιμη σε όλους. Στα σημαντικότερα έργα της συγκαταλέγονται τα Sunne, Current Table, Power Plant και η οροφή του περιπτέρου της Ολλανδίας στην Παγκόσμια Έκθεση του 2020 στο Ντουμπάι.

Η Marjan έχει συνεργαστεί με μάρκες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Cos, η Timberland, και η Swarovski, με στόχο την επιτάχυνση της παγκόσμιας μετάβασης στην ηλιακή ενέργεια. Αποφοίτησε από το Royal College of Art (μεταπτυχιακός τίτλος στον σχεδιασμό προϊόντων) το 2012 και από το Rietveld Academy DesignLAB (BA) το 2009

Ιδρυτής, Joe Doucet x Partners

Joe Doucet

Ο Joe Doucet είναι σχεδιαστής, επιχειρηματίας, εφευρέτης και υπεύθυνος δημιουργικού, αλλά και ένα από τα πιο περιζήτητα δημιουργικά ταλέντα που εργάζονται στην Αμερική σήμερα,. Το έργο του συνδυάζει επιδέξια τη λειτουργικότητα με την οπτική ελκυστικότητα, μεταφέροντας παράλληλα νοήματα και μηνύματα. Ο Doucet πιστεύει ότι το design, και κυρίως ο τρόπος σκέψης του σχεδιαστή, μπορούν να παίξουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην καινοτομία και την επίλυση προβλημάτων, καθώς και στην αισθητική. Διαθέτει πολυάριθμα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα σχέδια και τις εφευρέσεις του. 

Το έργο του Doucet έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις ανά τον κόσμο, και έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ άλλων ένα World Technology Award for Design Innovation και αρκετά Good Design Awards. Ο Doucet έλαβε το Smithsonian Cooper-Hewitt National Design Award για τον Σχεδιασμό Προϊόντων - πρόκειται για την ανώτερη τιμή στον τομέα του. Ήταν επίσης φιναλίστ στον διαγωνισμό Designer of the Year by Dezeen, και έχει λάβει το βραβείο Most Important Companies in Design από την Fast Company

Καλλιτέχνης και Σχεδιαστής/Εταίρος, Pentagram

Yuri Suzuki

Ο Yuri Suzuki είναι καλλιτέχνης, σχεδιαστής και ηλεκτρονικός μουσικός. Εξερευνά την ηχητική και οπτική γλώσσα μέσα από έργα τέχνης και πρότζεκτ που εξετάζουν τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, αμφισβητώντας το πώς εξελίσσεται η εικαστική τέχνη και ο ήχος για τη δημιουργία προσωπικών εμπειριών. Ο Suzuki έχει πάρει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις παγκοσμίως, μεταξύ άλλων στα Tate Britain, V&A, Barbican και MoMA New York.  

Βασικός πυλώνας του έργου του Suzuki είναι η συνεργασία - έχει συνεργαστεί με αρκετούς μουσικούς, μεταξύ αυτών ο will.i.am και ο Jeff Mills, αλλά και με εταιρίες όπως η Google και η Roland, δημιουργώντας προϊόντα με βάση τη μουσική και ψηφιακές εμπειρίες που εξερευνούν τη σχέση ανάμεσα στον ήχο και την τεχνολογία. 

Ως Εταίρος στην Pentagram London, ο Suzuki μαζί με την ομάδα του εργάζεται σε διεθνές επίπεδο, ξεπερνώντας τα όρια ανάμεσα στην τέχνη, το design, την τεχνολογία και τον ήχο, και διαπερνώντας τα σύνορα της χαμηλής και της υψηλής τεχνολογίας.

 

Αρχιτέκτονας/Επικεφαλής, Counterspace

Sumayya Vally

Η Sumayya Vally είναι επικεφαλής του βραβευμένου στούντιο αρχιτεκτονικής και έρευνας, Counterspace. Η Vally είναι η νεότερη αρχιτέκτονας που έχει κερδίσει τον διεθνούς φήμης διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του 20ού Serpantine Pavilion. Σε συνεργασία με το ίδρυμα Serpentine, έχει δημιουργήσει και αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα υποτροφιών, με τίτλο Support Structures, το οποίο συνδράμει καλλιτέχνες και κολεκτίβες που εργάζονται στην διασταύρωση της τέχνης με την κοινωνική δικαιοσύνη, το αρχείο και την οικολογία.

Το 2022, η Vally επιλέχθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μια από τους Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες, μια κοινότητα με τους πιο πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες, ερευνητές, επιχειρηματίες, ακτιβιστές και πολιτικούς στον κόσμο, και ως μέλος της λίστας TIME100 Next, και θεωρείται μία γυναίκα η οποία θα διαμορφώσει το μέλλον της αρχιτεκτονικής. Πρόσφατα έγινε μέλος του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων, και υπηρετεί σε αρκετά διοικητικά συμβούλια, στα πλαίσια του ενδιαφέροντός της για τις δυναμικές μορφές αρχείου, την ενσωματωμένη κληρονομιά και τη στήριξη νέων δικτύων γνώσης στις τέχνες. Η Vally είναι επίσης Καλλιτεχνική Διευθύντρια της πρώτης Μπιενάλε Ισλαμικών Τεχνών που θα πραγματοποιηθεί στη Τζέντα το 2023.

 

Η LEXUS

Η Lexus ιδρύθηκε το 1989, με ένα σεντάν-ναυαρχίδα και μία εμπειρία αγοράς που όρισαν σε σημαντικό βαθμό την ταυτότητα της βιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων. Το 1998, η Lexus εισήγαγε την κατηγορία των πολυτελών SUV, με το λανσάρισμα του Lexus RX. Ηγέτις στις πωλήσεις πολυτελών υβριδικών αυτοκινήτων, η Lexus παρουσίασε το πρώτο πολυτελές υβριδικό στον κόσμο το 2006, και έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 2,02 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα.

Η Lexus, μία παγκόσμια μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων με αδιάκοπη δέσμευση στον τολμηρό σχεδιασμό χωρίς συμβιβασμούς, στην εξαιρετική τεχνική και τις συναρπαστικές επιδόσεις, έχει αναπτύξει τη γκάμα της έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επόμενης γενιάς ιδιοκτητών πολυτελών αυτοκινήτων, και σήμερα έχει παρουσία σε πάνω από 90 χώρες/περιφέρειες ανά τον κόσμο.

Οι συνεργάτες της Lexus σε όλο τον κόσμο, είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία εκπληκτικών εμπειριών με την υπογραφή Lexus, που συναρπάζουν και αλλάζουν τον κόσμο.

ΤΟ LEXUS DESIGN AWARD

Το Lexus Design Award εγκαινιάστηκε το 2013. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό που απευθύνεται σε ανερχόμενους δημιουργούς σε όλον τον κόσμο. Το Βραβείο επιδιώκει να συμβάλλει στην κοινωνία, υποστηρίζοντας τους δημιουργούς των οποίων τα έργα μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Τέσσερις νικητές έχουν τη σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουν τα πρωτότυπα έργα τους με την καθοδήγηση κορυφαίων σχεδιαστών. Το  Lexus Design Award προσφέρει προβολή στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας την επαγγελματική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία.