1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus Design Awards
  4. LDA 2020 Virtual Grand Prix

To Lexus Design Award 2020 για το Virtual Grand-Prix

TOKYO, Ιαπωνία (30 Ιουνίου, 2020) – Σήμερα, η Lexus ανήγγειλε ότι η πολυτελής μάρκα αναπροσαρμόζει τη διαδικασία αξιολόγησης για το Grand Prix του Lexus Design Award 2020 σε εικονικό περιβάλλον τον Αύγουστο, ενώ το όνομα του νικητή του Grand Prix θα ανακοινωθεί την 1η Σεπτεμβρίου. "Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα μοναδικό συνδυασμό συγκυριών φέτος" δήλωσε ο Brian Bolain, Lexus International, Γενικός Διευθυντής Global Marketing & PR, αλλά η Lexus παραμένει προσηλωμένη στην αρχική αποστολή της, υποστηρίζοντας τους αυριανούς δημιουργούς και προσφέροντας ένα νέο εφαλτήριο για την καριέρα τους."

Από τις 2.042 συμμετοχές από 79 χώρες, ρεκόρ για το Lexus Design Award, θα επιλεγεί μόνο ένας νικητής για το Grand Prix. Η Εικονική Διαδικασία Αξιολόγησης - Virtual Grand-Prix Selection - θα συνδέσει τους έξι φιναλίστ με το πάνελ αξιότιμων κριτών, που περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα όπως Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda και Simon Humphries. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής για το νικητή του Grand Prix θα βασιστεί σε τρεις πρωταρχικές αρχές της μάρκας Lexus: 'Προβλέπω', 'Καινοτομώ' και 'Γοητεύω', ενώ το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα έχει σχεδίαση που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

“Οι μεγάλοι σχεδιαστές μεγαλουργούν σε δύσκολες καταστάσεις και βοηθούν τον άνθρωπο και την κοινωνία να ανταπεξέρχεται στις απροσδόκητες αλλαγές" δήλωσε η Paola Antonelli. “Οι φετινοί φιναλίστ έχουν ήδη περάσει την πρώτη μεγάλη δοκιμασία, συνεχίζοντας να εργάζονται υποδειγματικά. παρά τις περίπλοκες συνθήκες. Θα μας λείψει η προσωπική επαφή μαζί τους, αλλά ανυπομονούμε για τους πειραματισμούς και τη σοφία που θα φέρουν στο εικονικό Grand Prix Selection.”.

Τον Ιανουάριο, οι έξι φιναλίστ συμμετείχαν σε ένα κοσμοϊστορικό βιωματικό εργαστήριο στη Νέα Υόρκη. Εκεί οι φιναλίστ ήρθαν σε επαφή με διακεκριμένους μέντορες: Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Malouin και Shohei Shigematsu, καθένας από τους οποίους μοιράστηκε τη δική του ξεχωριστή σοφία και εμπειρία. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του INTERSECT BY LEXUS-NYC, του μοναδικού, μοντέρνου χώρου της μάρκας. Τους μήνες που ακολούθησαν, οι φιναλίστ επωφελήθηκαν από τη συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη των μεντόρων μέσω κατ' ιδίαν online συμβουλευτικών συνεδριών, που συνεχίζουν να διεγείρουν τη δημιουργική τους εξέλιξη, ενώ προετοιμάζουν τα έργα τους για τη διαδικασία τελικής αξιολόγησης. Οι τέσσερις Μέντορες θα συμμετέχουν επίσης στην εικονική διαδικασία επιλογής του νικητή του Grand Prix.

 

LEXUS DESIGN AWARD 2020 ΦΙΝΑΛΙΣΤ

  • Biocraft - Sutherlin Santo (ΗΠΑ)
  • Feltscape - Théophile Peju & Salvatore Cicero (Γαλλία, Ιταλία / έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο)
  • Flash Pak - Yaokun Wu (Κίνα / έδρα στις ΗΠΑ)
  • L.I.C.K. - Irina Samoilova (Ρωσία)
  • Open Source Communities - BellTower (Κένυα)
  • Pursewit - Aqsa Ajmal (Πακιστάν)

 

Ένα έπαθλο Grand Prix, σχεδιασμένο από τον Hideki Yoshimoto, θα αποκαλυφθεί με την ανακοίνωση του φετινού κινητή του Grand Prix το Σεπτέμβριο. Ο Yoshimoto ήταν νικητής του πρώτου Lexus Design Award το 2013 και έχει γίνει επιτυχημένος σχεδιαστής με έδρα το Λονδίνο και συνεργασίες με πολλά παγκόσμια brands. Το βραβείο σχεδίασης θα ενσωματώνει το τεχνολογικό υπόβαθρο και τη δέσμευση στην Ιαπωνική τεχνοτροπία takumi, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε όλους τους διαγωνισμούς Lexus Design Award.

Η πλατφόρμα υποβολής συμμετοχών για το Lexus Design Award 2021 έχει ήδη ανοίξει και θα κλείσει στις 11 Οκτωβρίου. Οι κριτές και οι μέντορες θα ανακοινωθούν φέτος το φθινόπωρο.