1. Discover Lexus
 2. Design
 3. Lexus Design Awards
 4. lda-entries-2023

LEXUS DESIGN AWARD 2023: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η Lexus ανακοίνωσε την πρόσκληση υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό για το LEXUS DESIGN AWARD 2023.

Ο διεθνής διαγωνισμός σχεδιασμού είναι αφοσιωμένος στην ενδυνάμωση και ενθάρρυνση της επόμενης γενιάς δημιουργών. Το βραβείο εγκαινιάστηκε το 2013 και υπηρετεί τους ανερχόμενους ταλαντούχους δημιουργούς, ως μία παγκόσμια πλατφόρμα προβολής, ανακάλυψης και έναρξης μιας εντυπωσιακής καριέρας. Καθώς το βραβείο συνεχίζει να εξελίσσεται, η Lexus στοχεύει να εμπλουτίσει την πλατφόρμα της για τους ταλαντούχους σχεδιαστές της επόμενης γενιάς, εστιάζοντας στη δημιουργική ανάπτυξη του ατόμου. 

 

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, υπάρχει ένα νέο, απλοποιημένο έντυπο συμμετοχής, και πλέον θα επιλέγονται τέσσερις νικητές - κάτι που θα επιτρέπει μια βαθύτερη εξερεύνηση της κάθε ιστορίας, και μια πιο πλούσια αλληλεπίδραση με τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Η καθοδήγηση (mentorship) παραμένει βασικό στοιχείο του βραβείου, με τους νικητές να λαμβάνουν καθοδήγηση από κορυφαίες προσωπικότητες του κόσμου του design. Συμμετοχές για το LEXUS DESIGN AWARD 2023 θα γίνονται δεκτές έως και τις 16 Οκτωβρίου 2022.

  

Η Lexus αναζητά καινοτόμες ιδέες που συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, μέσα από τη δύναμη του design και της τεχνολογίας. Οι αιτούντες θα πρέπει να εξηγήσουν πώς η δημιουργική τους ιδέα θέτει σε πρακτική εφαρμογή τις τρεις βασικές αρχές της μάρκας Lexus: Πρόβλεψη, Καινοτομία και Φαντασία. Η πρόταση θα πρέπει να προβλέπει τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες, να οραματίζεται εφευρετικούς τρόπους για την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος, και να ενισχύει απρόσκοπτα την ευτυχία του συνόλου. Η Lexus αναζητά συναρπαστικά, διορατικά και πρωτότυπα σχέδια που αποτίουν φόρο τιμής τόσο στη μορφή όσο και στη λειτουργία, προσφέροντας παράλληλα πρακτικές λύσεις για την επίσπευση ενός πιο λαμπρού μέλλοντος για την ανθρωπότητα, σε μια σειρά από σενάρια και περιστάσεις.

 

"«Την τελευταία δεκαετία, τα περιβαλλοντικά και άλλα συναφή προβλήματα έχουν γιγαντωθεί, και μαζί με αυτά η ανάγκη για λύσεις. Με το LEXUS DESIGN AWARD καλωσορίζουμε και αναγνωρίζουμε ανερχόμενους δημιουργούς με όραμα και δημιουργική αριστεία, που εφαρμόζουν τη δύναμη του design στις προκλήσεις της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Αναμένω με προσμονή τα φρέσκα ταλέντα και τις επιδραστικές ιδέες που θα προκύψουν από το LEXUS DESIGN AWARD 2023». Simon Humphries, επικεφαλής Παγκόσμιου Σχεδιασμού στις Toyota & Lexus.

 

Μία κριτική επιτροπή απαρτιζόμενη από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς από τον κόσμο του design, θα επιλέξει τέσσερις νικητές με βάση τα κριτήρια συμμετοχής. Οι νικητές θα λάβουν καθοδήγηση από κορυφαίους δημιουργούς σε διάφορους τομείς του design. Κάθε νικητής θα λάβει επιχορήγηση έρευνας και ανάπτυξης ύψους έως 3 εκατομμυρίων γιεν Ιαπωνίας, προκειμένου να καλυφθεί τόσο η κατασκευή του πρωτότυπου έργου όσο και άλλα συναφή έξοδα για την τελειοποίηση της ιδέας και του σχεδίου τους, και την υποστήριξη της δημιουργικής ανάπτυξης του καθενός και της καθεμίας. Πρόκειται για μία εμπειρία ζωής, που βρίσκεται στο επίκεντρο της άριστης φήμης του LEXUS DESIGN AWARD 2023. Την άνοιξη του 2023, οι τέσσερις κινητές θα αποκαλύψουν τις προόδους τους στην κριτική επιτροπή και τους μέντορες, παρουσιάζοντας τα ολοκληρωμένα έργα τους.

 

Αφού αποκαλύψουν το έργο τους, οι νικητές του βραβείου θα έχουν την ανεκτίμητη ευκαιρία να διαβουλευθούν προσωπικά με την κριτική επιτροπή. Εκτός από το γεγονός ότι θα λάβουν σχόλια και ανατροφοδότηση για το έργο τους, οι νικητές θα μοιραστούν το όραμά τους και θα επωφεληθούν από συμβουλές σχετικά με τη σταδιοδρομία και τους στόχους τους, που θα ενισχύσουν τη δημιουργική τους επιτυχία. 

Οι μέντορες και τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν το προσεχές φθινόπωρο.

 

Επίσημο Hashtag: #lexusdesignaward

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ LEXUS DESIGN AWARD 2023

ΤΙΤΛΟΣ

LEXUS DESIGN AWARD 2023

ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 27 Ιουλίου - 16 Οκτωβρίου 2022
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
 •  Πώς συμβάλλει η πρόταση στην ενίσχυση της ευτυχίας όλων.
 • Πώς ενσωματώνονται στην πρόταση οι τρεις αρχές της μάρκας Lexus: Πρόβλεψη, Καινοτομία και Φαντασία.

 

     ΠΡΟΒΛΕΨΗ
     Πώς προβλέπει η ιδέα και η πρόταση τις παγκόσμιες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η κοινωνία του μέλλοντος;

     ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
     Επιδεικνύει η πρόταση νέους τρόπους σκέψης και πρωτοτυπία στη σύλληψη και την εκτέλεσή της;

     ΦΑΝΤΑΣΙΑ
     Η πρόταση είναι συναρπαστική και εντυπωσιακή σε σύλληψη και εκτέλεση;

 

 

 

ΚΡΙΤΕΣ / ΜΕΝΤΟΡΕΣ

     Θα ανακοινωθούν το προσεχές φθινόπωρο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

      Τέσσερις Νικητές

ΒΡΑΒΕΙΑ/ΟΦΕΛΗ

 •  Τέσσερις νικητές θα προσκληθούν να λάβουν καθοδήγηση σε μια σειρά συνεδριών με μέντορες από διάφορα πεδία, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους νικητές να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πρωτότυπα έργα.
 •       Τέσσερις νικητές θα εξασφαλίσουν προβολή στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, που θα ενισχύσει την επαγγελματική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία.
 •      Τέσσερις νικητές θα λάβουν επιχορήγηση ύψους έως 3 εκατομμύρια JPY για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των πρωτότυπων έργων και άλλων σχετικών εξόδων που αφορούν την εξέλιξη της ιδέας και του σχεδίου τους.
 •       Τέσσερις νικητές θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, συμμετέχοντας σε προσωπικό διάλογο με τους κριτές του διγωνισμού.
 • Δείτε τους Επίσημους Κανόνες για περισσότερες λεπτομέρειες
 • ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Lexus International

  Η LEXUS

  Η Lexus ιδρύθηκε το 1989, με ένα σεντάν-ναυαρχίδα και μία εμπειρία αγοράς που όρισαν σε σημαντικό βαθμό την ταυτότητα της βιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων. Το 1998, η Lexus εισήγαγε την κατηγορία των πολυτελών SUV, με το λανσάρισμα του Lexus RX. Ηγέτις στις πωλήσεις πολυτελών υβριδικών αυτοκινήτων, η Lexus παρουσίασε το πρώτο πολυτελές υβριδικό στον κόσμο το 2006, και έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 2,02 εκατομμύρια υβριδικά οχήματα.

  Η Lexus, μία παγκόσμια μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων με αδιάκοπη δέσμευση στον τολμηρό σχεδιασμό χωρίς συμβιβασμούς, στην εξαιρετική τεχνική και τις συναρπαστικές επιδόσεις, έχει αναπτύξει τη γκάμα της έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επόμενης γενιάς ιδιοκτητών πολυτελών αυτοκινήτων, και σήμερα έχει παρουσία σε πάνω από 90 χώρες/περιφέρειες ανά τον κόσμο.

  Οι συνεργάτες της Lexus σε όλο τον κόσμο, είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία εκπληκτικών εμπειριών με την υπογραφή Lexus, που συναρπάζουν και αλλάζουν τον κόσμο.

  | ΤΟ LEXUS DESIGN AWARD 

  Το LEXUS DESIGN AWARD εγκαινιάστηκε το 2013. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό που απευθύνεται σε ανερχόμενους δημιουργούς σε όλον τον κόσμο. Το Βραβείο επιδιώκει να συμβάλλει στην κοινωνία, υποστηρίζοντας τους δημιουργούς των οποίων τα έργα μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Τέσσερις νικητές έχουν τη σπάνια ευκαιρία να δημιουργήσουν τα πρωτότυπα έργα τους με την καθοδήγηση κορυφαίων σχεδιαστών. Το LEXUS DESIGN AWARD προσφέρει προβολή στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας την επαγγελματική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία.