1. Discover Lexus
  2. Lexus yacht premieres
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ LEXUS

Η LEXUS ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

  • Η σχεδιαστική φιλοσοφία Lexus αποτυπώνεται τώρα στις γραμμές ενός σκάφους αναψυχής 65 ποδών.
  • Εξαιρετικές επιδόσεις και αθόρυβη λειτουργία που αρμόζει σε μία ναυαρχίδα του στόλου.
  • Ανυπέρβλητη εμπειρία χρήστη μέσα από προηγμένες τεχνολογίες.
  • Υψηλή ποιότητα κατασκευής και έμφυτη ποιότητα του συστήματος παραγωγής Toyota (Toyota Production System).

BOCA RATON, FLORIDA, ΗΠΑ— Επιδιώκοντας συνεχώς να προσφέρει καινοτόμες και εκπληκτικές εμπειρίες στους πελάτες της, η Lexus πραγματοποίησε στο Boca Raton την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου της πολυτελούς γιοτ, του Lexus LY 650.

Με το LY 650, η Lexus εκφράζει καθαρά την πρόθεσή της να διευρύνει τις δραστηριότητές και εκτός του τομέα της αυτοκίνησης και να προσφέρει καινοτόμες, εκπληκτικές εμπειρίες και σε άλλα πεδία. Το LY 650 βασίζεται στο πρωτότυπο Lexus Sport Yacht Concept που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Ιανουάριο του 2017 και χαρακτηρίζεται από μοναδικό στυλ και ανυπέρβλητες επιδόσεις στο ταξίδι. Η Lexus – η οποία φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε luxury brand – συνδύασε προηγμένες τεχνολογίες και υψηλή ποιότητα κατασκευής στοχεύοντας σε μία απαράμιλλη εμπειρία που διεγείρει τις αισθήσεις και υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών ακόμα και στη θάλασσα. Το LY 650, η ναυαρχίδα των σκαφών αναψυχής αποτελεί τη νέα ενσάρκωση της φιλοσοφίας “CRAFTED” της Lexus, όπου επιβεβαιώνεται η εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια και την προνοητική φιλοξενία (Ιαπωνική προσέγγιση της έννοιας της φιλοξενίας που προλαμβάνει τις ανάγκες σε όλα τα επίπεδα).

Το σχήμα της γάστρας, η ευρύχωρη πρύμνη, και άλλα στοιχεία, πέρα από τις καλαίσθητες καμπύλες γραμμές, χαρίζουν στο LY 650 ένα τελείως ξεχωριστό εξωτερικό στυλ. Η συνεργασία με το Ιταλικό στούντιο σχεδίασης σκαφών αναψυχής Nuvolari Lenard*1 είχε ως αποτέλεσμα μία προηγμένη αισθητική και έναν άνετο χώρο ενδιαίτησης που αποτελεί πρότυπο ποιότητας και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Επιπλέον, επιδιώκοντας να προσφέρει τις συναρπαστικές επιδόσεις ενός Lexus κατά την πλεύση, το γιοτ χρησιμοποιεί μία ελαφριά και εξαιρετικά άκαμπτη συνθετική γάστρα που κατασκευάζεται από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα) και GFRP (πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα), και αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Marquis Yachts LLC*2. Επιπλέον, το LY 650 εφοδιάζεται με LY-Link, μία προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας για θαλάσσια ταξίδια που μεταφέρει έγκαιρα πληροφορίες και ελέγχει διάφορες λειτουργίες του σκάφους.

Το LY 650 κατασκευάζεται σε συνεργασία με τους τεχνίτες της Marquis Yachts στο Pulaski, Wisconsin, ΗΠΑ. Στη διαδικασία κατασκευής του LY 650, το ναυπηγείο της Marquis Yachts εφαρμόζει τις αρχές του επιτυχημένου συστήματος παραγωγής Toyota - Toyota Production System για κορυφαίο επίπεδο απόδοσης και ποιότητας. Το νέο γιοτ θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Σαλόνι Σκαφών του Fort Lauderdale στη Φλόριντα, 30 ΟΚΤ– 3 ΝΟΕ, 2019.

Ο Πρόεδρος Akio Toyoda σχολίασε: «Το LY 650 συμβολίζει τη νέα πρόκληση - δέσμευση που έχει αναλάβει η Lexus, η οποία φιλοδοξεί να μεταλλαχθεί σε πραγματικό luxury brand, επεκτείνοντας την επιχειρηματική δράση της πέραν των ορίων της αυτοκίνησης. Μία ομάδα συνεργασίας μεταξύ Toyota και Marquis Yachts εισήγαγε το πασίγνωστο σύστημα παραγωγής Toyota - Toyota Production System στον ναυπηγείο με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας. Έτσι, η φιλοσοφία “CRAFTED” της Lexus που συμβολίζει την προνοητική φιλοξενία και τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια παίρνει σάρκα και οστά με τη μορφή ενός πολυτελούς γιοτ. Πραγματικά ανυπομονώ να δω το προηγμένο, υψηλής ποιότητας LY650 να διασχίζει περήφανα τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο. Είμαστε μία εταιρεία προϊόντων μετακίνησης και γι’ αυτό διερευνούμε νέες δυνατότητες, ακόμα και στη θάλασσα.»

 

Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ LEXUS ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 65 ΠΟΔΩΝ

Το cruiser LY 650 με γέφυρα (flybridge) διατηρεί τις ζωηρές φόρμες και τις ελκυστικές καμπύλες γραμμές του Lexus Sport Yacht Concept και αποπνέει ένα κράμα σπορτίφ στυλ και κομψότητας. Η ισχυρή και προτεταμένη πλώρη και η δυναμική γάστρα του, από τις φαρδύτερες στην κατηγορία, ενισχύουν τη δυναμική παρουσία του LY 650, ενώ η τύπου coupe οροφή του και τα έντονα πίσω πλαϊνά τμήματα υπογραμμίζουν το υψηλό επίπεδο επιδόσεων στην πλεύση.

Το γιοτ της πρεμιέρας διαθέτει ένα προαιρετικό, δίχρωμο συνδυασμό που υπογραμμίζει τη μοναδικότητά του και παραπέμπει στο Lexus Sports Yacht Concept του 2017. Μεταλλικά ένθετα στην πλώρη, τα πλαϊνά παράθυρα και οι αεραγωγοί σχήματος L δημιουργούν τη θρυλική εικόνα ενός γιοτ της Lexus.

Το εσωτερικό είναι ένα κράμα προηγμένης σχεδίασης και omotenashi (Ιαπωνική φιλοξενία που ειλικρινά και ολόψυχα λειτουργεί προνοητικά και ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων) επιδιώκοντας την υψηλή ποιότητα - σήμα κατατεθέν της Lexus. Στο φωτεινό εσωτερικό, κυρίαρχο θέμα είναι το λευκό που αποπνέει μία εικόνα εξωστρέφειας, ενώ η χρήση καμπύλων γραμμών και ο δημιουργικός φωτισμός παρέχουν μία αίσθηση άνεσης και προστασίας.

Η εργονομική διάταξη του σαλονιού περιλαμβάνει δύο καθίσματα χειριστών (captain), καναπέδες μπροστά και μια κουζίνα πίσω. Κάτω από το σαλόνι βρίσκονται τρεις κομψές καμπίνες με χώρο για το κεφάλι πάνω από δύο μέτρα (6 πόδια και 6 ίντσες), κάθε μία με πριβέ μπάνιο.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Με πρότυπο τις θρυλικές επιδόσεις ενός προϊόντος Lexus, το LY 650 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε προσεκτικά ώστε να προσφέρει αφενός άνεση στο ταξίδι, αφετέρου δυναμική απόκριση για να διαχειρίζεται οποιαδήποτε κατάσταση στη θάλασσα.

Την κίνηση του γιοτ αναλαμβάνουν δύο κινητήρες Volvo Penta® IPS*3 (1350/1200/1050). Εντάσσοντάς τους στο μοναδικό σχήμα των υφάλων που έγινε εφικτό με τη χρήση υπολογιστικού μοντέλου ρευστοδυναμικής, η Lexus κατάφερε να πετύχει όχι μόνο υψηλή ισχύ και χαμηλή κατανάλωση αλλά και εξαιρετική σταθερότητα και ευελιξία κατά την πλεύση. Το LY 650 διαθέτει επίσης διάφορες λειτουργίες υποστήριξης χειρισμών, όπως έλεγχο μέσω joystick, δυνατότητα διατήρησης συγκεκριμένης θέσης (θαλάσσιο στίγμα), και μία αυτόματη λειτουργία ελέγχου πτερυγίων (auto-flap).

Τα ύφαλα και το πάνω μέρος της γάστρας κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για μικρότερο βάρος και υψηλή ευστάθεια, συμβάλλοντας στις αξιοσημείωτες ταχύτητες και στην άνετη πλεύση. Πάνελ τύπου σάντουιτς με άριστες ηχομονωτικές ιδιότητες χρησιμοποιούνται στα κύρια τοιχώματα με αποτέλεσμα η λειτουργία να είναι εξαιρετικά αθόρυβη και καθόλου ενοχλητική για τους επιβάτες όταν συζητούν.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Το LY-Link, μία προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας σκαφών παρέχει έγκαιρα διάφορες χρήσιμες πληροφορίες. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί το σκάφος και να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω μηνυμάτων κειμένου, εάν ανιχνεύσει κάποια απόκλιση από την κανονικότητα. Επίσης αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν διάφορα συστήματα του σκάφους (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση) όπως το σύστημα κλιματισμού (A/C) και τα φώτα μέσω ενός smartphone.

Από τη θέση του, ο χειριστής απολαμβάνει στυλ και υψηλή πρακτικότητα, χάρη στην οθόνη του πίνακα οργάνων με επιφάνεια αφής.

Ένα προαιρετικό, custom Mark Levinson® Surround Sound System με subwoofer δημιουργεί ένα χώρο με χαρακτηριστικά ήχου αίθουσας συναυλιών μέσα στο σαλόνι.

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ TOYOTA PRODUCTION SYSTEM

Το LY 650 κατασκευάζεται από τους άριστα καταρτισμένους τεχνίτες της Marquis Yachts στο Wisconsin. Η εκτενής εμπειρία τους στη ναυτιλία και η φιλοσοφία takumi είναι εμφανής σε κάθε χειροποίητη, custom βαμμένη γάστρα – η διαδικασία ακολουθεί τα ίδια πρότυπα υψηλής ακρίβειας τα οποία εφαρμόζονται στις εργασίες μηχανουργείου και συγκόλλησης. Περίτεχνες λεπτομέρειες δίνουν το παρών στον εξοπλισμό του καταστρώματος από ανοξείδωτο ατσάλι, στις ελκυστικές ξύλινες και υφασμάτινες επενδύσεις με custom φινίρισμα και στις χειροποίητες ραφές των καθισμάτων. Πίσω από το άρτιο αισθητικά και κατασκευαστικά αποτέλεσμα βρίσκονται οι περίφημοι Takumi, οι οποίοι προσδίδουν σε κάθε σκάφος το ύφος και το προσωπικό στυλ που επιθυμεί ο πελάτης.

Για την κατασκευή του LY 650, η Marquis Yachts υιοθέτησε το πασίγνωστο σύστημα παραγωγής Toyota, που εστιάζει στον προηγμένο εξοπλισμό παραγωγής και στην εφαρμογή αλλεπάλληλων μέτρων βελτίωσης, προς όφελος της απόδοσης και της περαιτέρω αναβάθμισης της ποιότητας.