1. Discover Lexus
  2. Los Angeles Auto Show
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ LEXUS

NEO LEXUS LC 500 ΚAΜΠΡΙΟ

Παγκόσμιο ντεμπούτο για το Lexus LC 500 Κάμπριο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles 2019.

Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝOΜΕΝΗ ΚAΜΠΡΙΟ EΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ LEXUS LC 500 COUPE

 

Η πολυαναμενόμενη κάμπριο έκδοση της ναυαρχίδας Lexus LC 500 coupe γιόρτασε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στις 19 Νοεμβρίου στο Los Angeles. Το LC 500 Κάμπριο θα εκτίθεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles 2019, από 18 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου, 2019.

Η οικογένεια LC αντιπροσωπεύει την εξελικτική πορεία της Lexus για την ανάδειξή της σε μία πολυτελή μάρκα η οποία προσφέρει οδηγική απόλαυση και συγκινήσεις και προάγει το lifestyle των πελατών. Το νέο LC 500 Κάμπριο έρχεται να πλαισιώσει το αντίστοιχο coupe στην ελίτ της γκάμας Lexus, μιας οικογένειας μοντέλων που υπόσχονται μοναδικές οδηγικές εμπειρίες, διεγείρουν τις αισθήσεις και αποτελούν πρότυπο αισθητικής.

Το εξωτερικό του νέου LC συνδυάζει αριστοτεχνικά τη μοναδική γραμμή οροφής του coupe με το χαρακτήρα ενός κάμπριο, διαμορφώνοντας μία όμορφη σιλουέτα με την οροφή ανοιχτή ή κλειστή. Στη σχεδίαση εσωτερικού έχουν ληφθεί υπόψιν λεπτομέρειες - όπως το κάλυμμα του soft top και τα υλικά των καθισμάτων - που συνεισφέρουν στην εμφάνιση του αυτοκινήτου παρατηρώντας το από το εξωτερικό.

Το νέο μοντέλο ακολουθεί το μότο ‘Exhilarating Performance’ του coupe, προσφέροντας μία αίσθηση ενότητας με τη φύση και μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία που είναι συνυφασμένη με ένα κάμπριο.

Η εσωτερική δομή του αμαξώματος έχει βελτιστοποιημένη σχεδίαση και τοποθέτηση ενισχύσεων, ώστε η δυναμική συμπεριφορά να ανταποκρίνεται στις προθέσεις του οδηγού. Και χάρη στο συναρπαστικό ήχο του V8, το LC 500 Κάμπριο επιταχύνει με ευχάριστα γραμμικό τρόπο. Για περαιτέρω αναβάθμιση της οδηγικής εμπειρίας, το LC 500 Κάμπριο έρχεται εξοπλισμένο με θερμαντήρες λαιμού και έναν διαφανή εκτροπέα αέρα – υποστηρίζοντας την κορυφαία άνεση και αθόρυβη λειτουργία που χαρακτηρίζουν το DNA της Lexus.

Οι πωλήσεις του νέου LC 500 Κάμπριο πρόκειται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΑΝΟΙΧTH Ή ΚΛΕΙΣTH, ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ Η ΕΜΦΑΣΗ ΤΗΣ LEXUS ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

 
Με εξωτερικό στυλ βασισμένο στο LC coupe, το κάμπριο μοντέλο διατηρεί την έξοχη αεροδυναμική απόδοση και τη βέλτιστη κατανομή βάρους, ενσωματώνοντας λειτουργικά στοιχεία στην υψηλής αισθητικής σχεδίαση. Η soft-top οροφή διαμορφώνει μία μοναδική σιλουέτα με το σπορ χαρακτήρα που αρμόζει σε ένα κάμπριο. Η γραμμή του πορτμπαγκάζ έχει ανασηκωθεί για τη δημιουργία ενός δυναμικού προφίλ, ενώ αναδεικνύει το φαρδύ και χαμηλό αμάξωμα.

Για να διασφαλίζεται ότι η κάμπριο έκδοση του LC 500 διατηρεί το όμορφο σχήμα της με την οροφή ανοιχτή, ο αυτόματος αναδιπλούμενος μηχανισμός αποθηκεύει το top κάτω από ένα ενσωματωμένο κάλυμμα. Επειδή οι σχεδιαστές συμπεριέλαβαν μία μεσαία γραμμή που ανασηκώνεται στο τελείωμα των θυρών, το προφίλ του αυτοκινήτου αποτυπώνει ένα αμάξωμα που αγκαλιάζει την καμπίνα, προσφέροντας μία δεμένη και απέριττη εμφάνιση.

Το soft top 4 στρωμάτων έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη ρέουσα γραμμή οροφής του coupe, χωρίς να διακρίνεται το πλαίσιο στήριξης μέσα από το ύφασμα, το οποίο έχει επιλεγεί και κατασκευαστεί με προσοχή ώστε να τεντώνει άριστα χωρίς να ζαρώνει, ενώ συνοδεύεται από βελτιωμένη ηχομόνωση.

Οι χρωματικές παλέτες του εξωτερικού και του soft top, καθώς και οι κομψές αποχρώσεις του εσωτερικού επιλέχθηκαν και συνδυάστηκαν προσεκτικά για να υποστηρίξουν την υψηλή αίσθηση του στυλ, το γούστο και τον τρόπο ζωής των διαφορετικών πελατών του LC.

Το εσωτερικό περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως καπιτονέ και περφορέ σχέδια στο πάνω τμήμα των καθισμάτων, και το λογότυπο “L” χαραγμένο στο πίσω τμήμα των προσκέφαλων.

Κατά το άνοιγμα και κλείσιμο του soft top, η κίνηση είναι προσεκτικά ελεγχόμενη, κυρίως στην αρχή και το τέλος εμπνέοντας στον οδηγό μία αίσθηση ασφάλειας και ποιότητας. Η λειτουργία της οροφής και του καλύμματος του soft top είναι συγχρονισμένη με ακρίβεια, ώστε να επιτυγχάνεται μία φινετσάτη και φυσική κίνηση σε συνδυασμό με κορυφαίες ταχύτητες ανοίγματος και κλεισίματος.

Η οροφή μπορεί να ανοίγει και να κλείνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ταχύτητα έως 50 km/h, ενώ ένα κινούμενο εικονίδιο στον πίνακα οργάνων επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί τη διαδικασία λειτουργίας του soft top.

 

ΟΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΤΟ ΕXHILARATING PERFORMANCE ΤΗΣ LEXUS ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΠΡΙΟ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

Η δομή αμαξώματος του LC 500 Κάμπριο σχεδιάστηκε εξ αρχής στοχεύοντας σε ένα επίπεδο αντοχής που υποστηρίζει συναρπαστικές επιδόσεις Lexus εφάμιλλες με του Coupe, προσφέροντας ταυτόχρονα γοητευτικό στυλ και επαρκή χώρο αποσκευών.

Χάρη στη στρατηγική τοποθέτηση και το σχήμα της μπάρας θόλων στην πίσω ανάρτηση, η δομική ακαμψία του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί. Η μπάρα κατασκευάζεται από χυτό αλουμίνιο για ελαχιστοποίηση του πρόσθετου βάρους, ενώ τοποθετήθηκαν αμορτισέρ υψηλής απόδοσης για μέγιστη οδηγική άνεση.

Πρόσθετες ενισχύσεις δίνουν το παρών κάτω από το αμάξωμα και υλικά όπως το μαγνήσιο και το αλουμίνιο χρησιμοποιούνται για την επίτευξη υψηλής ακαμψίας και εξοικονόμησης βάρους. Το αποτέλεσμα είναι δυναμικές επιδόσεις πιστές στις προθέσεις του οδηγού.

Ο ατμοσφαιρικός 5.0L V8 κινητήρας, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων DirectShift-10, χαρίζει στο LC γραμμική αλλά ζωηρή επιτάχυνση. Η απόδοση ισχύος προσαρμόζεται στις οδηγικές συνθήκες, με ομαλή απόκριση σε συνήθεις διαδρομές και δυνατή επιτάχυνση όταν ο οδηγός το επιθυμεί.

Προσδίδοντας στον V8 του LC 500 Κάμπριο ακόμα πιο απολαυστικό χαρακτήρα με την οροφή ανοιχτή, μία γεννήτρια ήχου μεταδίδει συναρπαστικές χροιές μέσω του ταμπλό ενώ μία βαλβίδα στη εξάτμιση ενισχύει τον ήχο του κινητήρα.

ΦΙΛOΞΕΝΗ ΚΑΜΠIΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛA ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ LEXUS

Για τη δημιουργία ενός χώρου που θα αποπνέει τη χαρά της open-air οδήγησης, χωρίς να εμποδίζει τη συνομιλία στο αυτοκίνητο, εστιάσαμε σε αεροδυναμικά στοιχεία όπως η μεσαία γραμμή και το πίσω τμήμα. Σε συνδυασμό με τον διαφανή πολυανθρακικό εκτροπέα αέρα, η ροή αέρα μέσα στο όχημα καταστέλλεται και οι θόρυβοι περιορίζονται.

Η διαχείριση ήχου είναι ζωτικό κομμάτι του DNA της Lexus, και το εσωτερικό του LC 500 Κάμπριο διεγείρει τις αισθήσεις με συναισθηματικούς ήχους του κινητήρα. Το Active Noise Control (ANC), σε συνδυασμό με ηχομονωτικές και ηχοαπορροφητικές τεχνικές, καταστέλλει τους ανεπιθύμητους θορύβους και τις δυσάρεστες συχνότητες θορύβων.

Το ηχοσύστημα αναπαράγει πιστά τους original ήχους κάθε οργάνου, τα φωνητικά και το περιβάλλον ηχογράφησης. Επιπρόσθετα, η ακουστική σχεδίαση αλλάζει αυτόματα ανάλογα με τη θέση του soft top (ανοιχτό ή κλειστό) δημιουργώντας μια απολαυστική εμπειρία ήχου σε όλες τις συνθήκες.

Το Lexus Climate Concierge χρησιμοποιείται για αυτόματο έλεγχο του συστήματος κλιματισμού (A/C) και των συστημάτων θέρμανσης καθισμάτων, λαιμού και τιμονιού, λαμβάνοντας υπόψιν εάν η οροφή είναι ανοιχτή ή κλειστή – με αποτέλεσμα η καμπίνα της κάμπριο έκδοσης του LC 500 να παρέχει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία.

 

LC 500 ΚΑΜΠΡΙΟ – ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Συνολικό μήκος 4,760 mm
Συνολικό πλάτος 1,920 mm
Συνολικό ύψος 1,350 mm
Μεταξόνιο 2,870 mm
Λειτουργία οροφής Άνοιγμα: 15 sec / κλείσιμο: 16 sec