1. Discover Lexus
  2. Cabin calm Lexus LC 500 convertible
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ LEXUS

LEXUS LC CONVERTIBLE

Το Lexus LC convertible ελεγχει τον αερα για απολυτη ανεση.

  • Το LC Convertible προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης στην καμπίνα, με την οροφή ανοιχτή ή κλειστή
  • Έλεγχος open-air (Σύστημα ανίχνευσης ανοιχτής οροφής) και Lexus Climate Concierge διατηρούν την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα
  • Αεροδυναμικά χαρακτηριστικά όπως αλλαγή κλίσης στη μεσαία γραμμή και εκτροπέας αέρα
  • Προαιρετικός ανεμοθώρακας-πλέγμα μειώνει τη ροή του αέρα στις υψηλότερες ταχύτητες

 

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στην οδήγηση ενός cabrio είναι του άγγιγμα του αέρα πάνω στα μαλλιά σου και η αίσθηση ότι είσαι ‘ένα’ με περιβάλλον, ταξιδεύοντας στον ανοιχτό δρόμο.

Η φιλοσοφία ακούγεται απλή, αλλά με το νέο LC Convertible, η Lexus έχει κάνει μεγάλα βήματα προκειμένου να διασφαλίσει ότι το άνοιγμα της οροφής, δεν υπονομεύει στο παραμικρό βαθμό την οδηγική άνεση. Και πραγματικά αυτό επιβεβαιώνεται, είτε απολαμβάνεις μία ηλιόλουστη βόλτα με το αυτοκίνητο δίπλα στη θάλασσα, είτε στροβιλίζεσαι στις ατελείωτες στροφές σε ένα χιονισμένο, Αλπικό.

Στόχος των σχεδιαστών ήταν η προστασία του κάτω μέρους του σώματος από τον ψυχρό αέρα, και ταυτόχρονα η διαχείρισης της θερμοκρασίας και της ροής αέρα γύρω από το κεφάλι και τους ώμους ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε μία αναζωογονητική αύρα χωρίς να νιώθετε κρύο ή τις ριπές του αέρα.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΘΕΡΜΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Το περιβάλλον της καμπίνας μεταμορφώνεται τελείως όταν ανοίγει η οροφή, γι’ αυτό έπρεπε να γίνουν ακριβείς ρυθμίσεις στο σύστημα κλιματισμού για τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας.

Το LC Convertible έχει έλεγχο open-air που ανιχνεύει αυτόματα εάν η οροφή είναι ανοιχτή ή κλειστή, με τη βοήθεια ενός αισθητήρα στην οροφή και ρυθμίζει ανάλογα την απόδοση του συστήματος κλιματισμού (A/C). Όταν η οροφή είναι ανοιχτή, η λειτουργία του συστήματος κλιματισμού (θερμοκρασία/ροή αέρα) προσαρμόζεται σύμφωνα με την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, την εξωτερική θερμοκρασία και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί ενσωματωμένοι στα προσκέφαλα κατευθύνουν τον αέρα προς τον αυχένα σας, για άμεση αίσθηση ζεστασιάς. Κάθε αεραγωγός είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί αποτελεσματικά με διαφορετικούς σωματότυπους, ενώ ελέγχεται είτε αυτόματα ή χειροκίνητα , προσφέροντας τρεις ρυθμίσεις θερμοκρασίας.

LEXUS CLIMATE CONCIERGE

Το ευφυές σύστημα Climate Concierge της Lexus είναι ειδικά προσαρμοσμένο για το cabrio μοντέλο, συντονίζοντας το αυτόματο A/C, τους αεραγωγούς του καθίσματος και του αυχένα και το θερμαινόμενο τιμόνι. Μπορεί επίσης να αναγνωρίζει εάν το κάθισμα του συνοδηγού είναι άδειο, απενεργοποιώντας τους αεραγωγούς για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της πασίγνωστης προσοχής της Lexus στη λεπτομέρεια και της φιλοσοφίας της περί αδιαπραγμάτευτης άνεσης και φιλοξενίας (omotenashi), η ροή αέρα του συστήματος κλιματισμού έχει αυξηθεί ελαφρά ώστε να διοχετεύεται πρόσθετη θερμότητα σε βασικές περιοχές, όπως το πίσω τμήμα των χεριών του οδηγού στο τιμόνι.

 

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Lexus επιστράτευσε επίσης την αεροδυναμική του αυτοκινήτου, για να περιορίσει το θόρυβο και να διασφαλίσει την άνεση στην καμπίνα, ακολουθώντας για μία φορά ακόμα την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία omotenashi.

Αφού μελέτησαν τη διαδρομή της ροής του αέρα πάνω από το αυτοκίνητο όταν η οροφή είναι ανοιχτή, οι μηχανικοί δημιούργησαν μία μεσαία γραμμή κατά μήκος του πλαϊνού τμήματος του οχήματος που ανασηκώνεται στο πίσω άκρο των θυρών για να συναντήσει το κάλυμμα του πορτμπαγκάζ – το οποίο ήταν τοποθετημένο σε ιδανικό ύψος. Αυτή η λεπτομέρεια διαμορφώνει μία πιο ομαλή ροή αέρα που δεν ενοχλεί τους επιβάτες.

Υπάρχει επίσης ένας διαφανής εκτροπέας αέρα πίσω από τα πίσω καθίσματα– στάνταρ εξοπλισμός – που καταστέλλει την ανεπιθύμητη ροή αέρα και διασφαλίζει ένα αθόρυβο περιβάλλον στην καμπίνα, ώστε οι επιβάτες να συζητούν άνετα, ακόμα και ότι το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες περίπου 60 km/h. Μπορεί να είναι ένα μικρό εξάρτημα, ωστόσο μειώνει τη ροή αέρα γύρω από τα πρόσωπα των επιβατών κατά 20% περίπου.

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΘΩΡΑΚΑΣ

Για ακόμα μεγαλύτερη οδηγική άνεση σε ταξίδια με υψηλές ταχύτητες, μπορείτε να τοποθετείτε έναν προαιρετικό ανεμοθώρακα, ο οποίος μειώνει επίσης τη ροή αέρα γύρω από το κεφάλι (κατά περίπου 67% στα 100 km/h). Το πλέγμα τοποθετείται πίσω από τα πίσω καθίσματα και παραμένει εκεί όταν σηκώνεται η οροφή.

Πολλά διαφορετικά μοτίβα πλέγματος δοκιμάστηκαν πριν επιλεγεί εκείνο με τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε επίσης στην εμφάνιση ώστε να εναρμονίζεται άριστα με το πολυτελές εσωτερικό του cabrio.