1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. RX Awarded Five Star Euro NCAP Rating
ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΟ LEXUS RX ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ EURO NCAP

  • Το Σύστημα Ασφάλειας Lexus Safety System + τελευταίας γενιάς περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, παρέχοντας μια εντυπωσιακή σειρά χαρακτηριστικών ασφαλείας και υποβοήθησης
  • Το ολοκαίνουριο RX λαμβάνει βαθμολογία πέντε αστέρων στην ανεξάρτητη αξιολόγηση ασφαλείας Euro NCAP
  • Η στιβαρή κατασκευή και τα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας προσφέρουν εξαιρετική προστασία σε περίπτωση πρόσκρουσης.
  • Τεχνολογία σχεδιασμένη να μειώνει την ταλαιπωρία της οδήγησης και την κόπωση του οδηγού
  • Η νέα λειτουργία Παρακολούθησης Οδηγού ελέγχει διαρκώς την εγρήγορση του οδηγού και μπορεί να σταματήσει το όχημα με ασφάλεια σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση στις προειδοποιήσεις

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ LEXUS SAFETY SYSTEM+

Κάθε φορά που κάθεστε στο τιμόνι, το ολοκαίνουριο Lexus RΧ φροντίζει για την ασφάλειά σας. Ελέγχει διαρκώς την κίνηση γύρω σας και στον δρόμο μπροστά σας, και βρίσκεται σε εγρήγορση για δυνητικούς κινδύνους. Όταν εντοπίζει κάποιον κίνδυνο, σας προειδοποιεί και, εάν χρειάζεται, προσαρμόζει την ταχύτητα, το τιμόνι και την πέδηση για να σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα - ή για να μειώσει τη σοβαρότητα των επιπτώσεων εάν η πρόσκρουση είναι αναπόφευκτη.

Το εύρος και η ικανότητα των λειτουργιών ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού είναι μεγαλύτερα από ποτέ, χάρη στο Σύστημα Ασφάλειας Lexus Safety System + τελευταίας γενιάς, ένα πακέτο που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό κάθε μοντέλου RX.

Η ποιότητα αυτών των τεχνολογικών εξελίξεων έχει συμβάλλει στη διασφάλιση κορυφαίας βαθμολογίας πέντε αστέρων για το νέο RX στο ανεξάρτητο, αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών και αξιολόγησης που υλοποιεί η Euro NCAP. Συνδυάζονται με τη θεμελιώδη αντοχή της κατασκευής του αυτοκινήτου και την ικανότητά του να προστατεύει τον οδηγό, τους επιβάτες και τυχόν πεζούς σε περίπτωση ατυχήματος. Οι βαθμολογίες από τις δοκιμές δίνουν συνολικό αποτέλεσμα 90% για την προστασία ενηλίκων επιβαινόντων, 87% για την προστασία των παιδιών, 89% για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, και 91% για την απόδοση των χαρακτηριστικών ασφαλείας και υποβοήθησης.

Σύστημα Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης

Το Σύστημα Ασφάλειας προ της Πρόσκρουσης (PCA) χρησιμοποιεί πλέον έναν συνδυασμό ραντάρ και κάμερας για μεγαλύτερο εύρος ανίχνευσης και για την αναγνώριση περισσότερων ειδών κινδύνων.  Για παράδειγμα, όταν στρίβετε αριστερά ή δεξιά σε διασταύρωση, μπορεί να εντοπίσει τον κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης με επερχόμενα οχήματα ή πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο. Ο χρόνος ανταπόκρισης έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο, και έχει προστεθεί Επείγουσα Υποβοήθηση Οδήγησης (ESA) με Ενεργό Υποστήριξη, που προσφέρει υποβοήθηση διεύθυνσης και πέδησης στη στιγμή, κρατώντας το αυτοκίνητο σταθερό και στη λωρίδα του εάν στρίψετε απότομα το τιμόνι για να αποφύγετε εμπόδια.

Το PCS εντοπίζει την ξαφνική, ακούσια χρήση του γκαζιού κατά την κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες, και καταστέλλει τη δυνητικά επικίνδυνη επιτάχυνση. Η Οθόνη Τυφλού Σημείου (BSM) και η Προειδοποίηση Επερχόμενης Κίνησης από πίσω με αυτόματη πέδηση (RCTA) υποστηρίζουν τα ασφαλή προσπεράσματα και τους ελιγμούς, ενώ η Προειδοποίηση Επερχόμενης Κίνησης από μπροστά (FCTA), μέρος ενός προαιρετικού διευρυμένου πακέτου ασφαλείας, προειδοποιεί για επερχόμενα οχήματα και από τις δύο πλευρές σε διασταυρώσεις με κακή ορατότητα. Η Οθόνη Τυφλού Σημείου παίζει επίσης ρόλο στη λειτουργία Υποβοήθησης Ασφαλούς Εξόδου για το σύστημα ανοίγματος των θυρών του αυτοκινήτου, το e-Latch, που αποτρέπει το ακούσιο άνοιγμα των θυρών όταν πλησιάζει άλλο όχημα από πίσω.

Σύστημα Παρακολούθησης Οδηγού

Είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας οδηγός να κουράζεται σε ένα μεγάλο ταξίδι, πράγμα που επηρεάζει την προσοχή και τις αντιδράσεις του. Η Lexus αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με λειτουργίες που μειώνουν την ταλαιπωρία της οδήγησης και παρακολουθούν την κόπωση του οδηγού.  Το Σύστημα Παρακολούθησης Οδηγού χρησιμοποιεί μία κάμερα αναρτημένη πάνω από το τιμόνι, προκειμένου να ελέγχει διαρκώς την κατάσταση του οδηγού και να αναγνωρίζει εάν έχει αποσπαστεί η προσοχή του λόγω κόπωσης ή αδιαθεσίας.

Σε μία παγκόσμια πρωτιά, η λειτουργία συνδέεται και με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου: εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις, καταστέλλει την επιτάχυνση και ακινητοποιεί ελεγχόμενα το όχημα, ενεργοποιώντας τα αλάρμ.

Ενεργητική Υποβοήθηση Οδήγησης

Η Ενεργητική Υποβοήθηση Οδήγησης (PDA) ενεργοποιείται κατά την οδήγηση με μικρή ταχύτητα μέσα στην πόλη. Χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα του αυτοκινήτου για να εντοπίζει κινδύνους, όπως πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο ή περπατούν στο κράσπεδο, σταθμευμένα οχήματα και ποδηλάτες.

Σε μεγάλες διαδρομές σε αυτοκινητόδρομο, ο Δυναμικός Έλεγχο Πορείας με Ραντάρ (DRCC) διατηρεί ασφαλή, προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επιβραδύνοντας ή και ακινητοποιώντας το RX όταν απαιτείται. Πλέον ανταποκρίνεται και σε φωνητικές εντολές, και προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος όταν πλησιάζετε σε στροφή, διασφαλίζοντας μία ομαλή, σταθερή πορεία. Το σύστημα μπορεί επίσης να προσαρμόσει την ταχύτητα για να αποτρέψει την προσπέραση οχήματος από λάθος πλευρά σε δρόμο με πολλές λωρίδες.

Η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (LKA) και η Προειδοποίηση Αποχώρησης από Λωρίδα (LDA) σας βοηθούν να διατηρείτε το αυτοκίνητο σωστά κεντραρισμένο στη λωρίδα του, ενώ η Υποβοήθηση Οδικής Σήμανσης (RSA) επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις και τα σήματα του δρόμου στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών του οδηγού, με σύνδεση στο DRCC για εύκολη προσαρμογή όταν αλλάζει το όριο ταχύτητας. Και η νυχτερινή οδήγηση είναι πιο ασφαλής, με αυτόματη μετάβαση από τη μικρή στη μεγάλη σκάλα - με Σύστημα Προσαρμοστικής Υψηλής Δέσμης (AHS) ή Αυτόματης Υψηλής Δέσμης (AHB) ανάλογα με τις προδιαγραφές του μοντέλου.

Ενώ τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούν ένα πλήρες πακέτο - μαζί με τις λειτουργίες αυτόματης στάθμευσης - η ιστορία δεν τελειώνει εδώ: οι ενημερώσεις λογισμικού over-the-air επιτρέπουν την απρόσκοπτη επικαιροποίηση και διεύρυνση συστημάτων, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε συνεργείο.