1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. ROV Concept Car
CONCEPT ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ROV CONCEPT

Η Lexus αποκαλύπτει ένα ROV Concept που κινείται με υδρογόνο και δημιουργήθηκε για διασκέδαση και οικολογικές περιπέτειες.

  • Το concept Lexus ROV (Recreational Off-highway Vehicle) προσφέρει μία πολυτελή εμπειρία ζωής για όσους οδηγούς επιθυμούν να ανακαλύψουν την άγρια φύση με στυλ.
  • Το όχημα χαρακτηρίζεται από τον τολμηρό σχεδιασμό της Lexus, και ανώτερα διαπιστευτήρια κατασκευαστικής τεχνικής
  • Κινείται με τον πρώτο κινητήρα υδρογόνου της Lexus, που φέρνει την απόλαυση της off-road οδήγησης στην low-carbon κοινωνία του αύριο

 

Η Lexus αποκάλυψε ένα νέο ROV (Recreational Off-highway Vehicle) Concept, ένα μοναδικό όχημα που κινείται με υδρογόνο και προσφέρει οδήγηση με σχεδόν μηδενικούς ρύπους, σε συνδυασμό με ακραίες off-road ικανότητες. Αντανακλά τη δέσμευση της Lexus στο να εξασφαλίζει ότι η συναρπαστική οδήγηση μπορεί να συνυπάρχει με μία carbon-free κοινωνία με επίκεντρο την υπεύθυνη κινητικότητα.

Περιπετειώδης εμφάνιση, εμπνευσμένη από την τολμηρή σχεδιάση Lexus

Για το Lexus ROV Concept, η σχεδιαστική ομάδα δημιούργησε ένα όχημα που εντάσσεται όμορφα σε κάθε είδους φυσικό περιβάλλον. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός off-road οχήματος, με εκτεθειμένη ανάρτηση, προστατευτικό κλωβό και χοντρά off-road ελαστικά για οδήγηση σε λασπωμένα μονοπάτια. Οι διαστάσεις είναι: 3.120 mm (μήκος), 1.725 mm (πλάτος), 1.800 mm (ύψος).

 

Με εφαλτήριο την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Lexus, η σχεδιαστική ομάδα θέλησε να δημιουργήσει το όχημα που θα περίμενε κανείς από μία εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων, χωρίς όμως να χάσει τις στιβαρές επιδόσεις ενός ROV. Σχεδίασαν ένα σασί που προστατεύει τους επιβαίνοντας, διαθέτει την εμβληματική τραπεζοειδή μάσκα της Lexus, και διατηρεί επαρκή διαδρομή για την μπροστινή ανάρτηση. Επιπλέον, οι μπροστινοί προφυλακτήρες σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να προσφέρουν προστασία από την εκτίναξη χαλικιών και λάσπης.

 

Το κάλυμμα της ανάρτησης, που συνδέεται με το ρεζερβουάρ υδρογόνου στο πίσω μέρος, προστατεύει τα λειτουργικά εξαρτήματα ενώ παράλληλα προσδίδει και μια αίσθηση ανθεκτικότητας, κληρονομιά από τα SUV της Lexus. Το σκούρο μπρονζέ χρώμα έχει τοποθετηθεί προσεκτικά κατά μήκος του αμαξώματος μειωμένου βάρους, και των αναρτήσεων που έχουν σχεδιαστεί τόσο για άνεση όσο και για συναρπαστική off-road οδήγηση. Τα μπροστινά και πίσω φώτα μοτίβου «L» της Lexus, και το έμβλημα LEXUS στο πίσω μέρος, εκφράζουν την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας.

 

Το εσωτερικό, με έμπνευση από το concept όχημα Tazuna, διαθέτει έναν απλό μετρητή που εμφανίζει στιγμιαία τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στην οδήγηση.

Νιώστε την ποιότητα και την τεχνική της Lexus

Το νέο concept όχημα συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με την πολυτελή αίσθηση της τεχνικής Lexus τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε όχημα τύπου ROV. Στις πολυτελείς πινελιές περιλαμβάνεται ένα δερμάτινο τιμόνι και ένας ανάγλυφος μοχλός ταχυτήτων, καθώς και καθίσματα με αναρτήσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση σε ανώμαλα οδοστρώματα. Τα καθίσματα έχουν επένδυση από ανθεκτικό συνθετικό δέρμα. Στην απαιτητική off-road οδήγηση,το πρώτο Lexus ICE με υδρογόνο, θα πληροί όλες τις αυστηρές απαιτήσεις QDR (Quietness, Durability, Reliability) της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οικολογική μα και συναρπαστική οδήγηση με υδρογόνο

Παραμένοντας πιστή στους στόχους της για ουδετερότητα άνθρακα, η Lexus αντιμετωπίζει με πάθος το θέμα της απολαυστικής οδήγησης. Αυτό το ROV Concept συνδυάζει τον συναρπαστικό ήχο ενός ICE και την αποκριτική αύξηση ροπής που προσφέρει η μεγάλη ταχύτητα καύσης του υδρογόνου, που η Lexus θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερα συμβατή με το ROV.

 

Αυτό το ROV concept, που κινείται με υδρογόνο, είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας της Lexus να διατηρήσει την πραγματική off-road απόλαυση στα πλαίσια της αυριανής κοινωνίας μειωμένης κατανάλωσης άνθρακα. Για να δώσει ισχύ στην off-road διασκέδαση, ο κινητήρας υδρογόνου 1 λίτρου λειτουργεί ακριβώς όπως ένας βενζινοκινητήρας, αλλά με ένα ρεζερβουάρ πεπιεσμένου υδρογόνου σε υψηλή πίεση, που διοχετεύεται με ακρίβεια χάρη σε έναν άμεσο εγχυτήρα υδρογόνου. Έτσι, ο νέος κινητήρας υδρογόνου της Lexus παράγει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ κατά την οδήγηση γίνεται καύση μιας αμελητέας ποσότητας λαδιού κινητήρα.

Με τη δική του «Οδηγική Υπογραφή Lexus»

Χάρη στο ελαφρύ αμάξωμα που αποτελείται από ένα ανθεκτικό σωληνωτό πλαίσιο και αναρτήσεις με μεγάλη διαδρομή, ο οδηγός απολαμβάνει τις φυσικές κινήσεις του οχήματος, τη χαρακτηριστική «Οδηγική Υπογραφή Lexus» και τη δυνατότητα να πηγαίνει οπουδήποτε επιθυμεί. Χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό, την αποκριτικότητα του κινητήρα υδρογόνου, την δυναμική και άνετη κίνηση, το Lexus ROV είναι ένα όχημα διασκεδαστικό στην οδήγηση, με εξαιρετικές off-road ικανότητες.

 

Ο Σπύρος Φωτεινός, Διευθυντής της Lexus Europe, σχολιάζει: «Το Lexus ROV είναι η δική μας απάντηση στο αυξανόμενο πάθος των καταναλωτών ειδών πολυτελείας, για τη φύση και το πνεύμα της περιπέτειας. Ως ιδέα, συνδυάζει την επιθυμία μας για ανάπτυξη προϊόντων lifestyle, με τη διαρκή μας έρευνα για νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην ουδετερότητα άνθρακα. Εκτός του ότι προσφέρει ένα concept όχημα συναρπαστικό στην οδήγηση, έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές ρύπων χάρη στον κινητήρα που λειτουργεί με υδρογόνο».