1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Provocative perspectives
ΣΧΕΔΙΑΣΗ

ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Για να είσαι τολμηρός, πρέπει να υπερασπίζεσαι μια ιδέα. Όταν πρόκειται για τη σχεδίαση και το styling, κάνουμε αυτό που πιστεύουμε πως είναι σωστό, βάζοντας πάντοτε μπροστά τη δημιουργική αριστεία και την αισθητική ακρίβεια.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Ο σχεδιασμός Lexus είναι εσκεμμένα τολμηρός και προκλητικός. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι ύψιστης σημασίας για εμάς. Ανακαλύπτουμε και επιδιώκουμε αδιάκοπα νέες ιδέες. Ξεκινάμε με τολμηρές ιδέες - αυτές που είναι πραγματικά πρωτότυπες, τολμηρές και έντονα πρωτοποριακές - τις οποίες μεταφράζουμε σε εμπνευσμένο σχεδιασμό οχημάτων, ευφάνταστο από κάθε άποψη.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Για εμάς, η τολμηρή σχεδίαση έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Την προθυμία να σταθείς στο ύψος σου και να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, και ποτέ δεν σταματάμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε.

Γιατί; Γιατί οι τολμηρές σχεδιαστικές επιλογές οδηγούν σε απίστευτες εμπειρίες. Τα εκπληκτικά πράγματα που πραγματικά μας συγκινούν δεν προέρχονται από το γνωστό και το ίδιο. Γεννιούνται από θαρραλέες αντιφάσεις. Όταν αγκαλιάζεις τα παράδοξα και τις αντιθέσεις, επιτυγχάνεις κάτι πραγματικά πρωτοποριακό.

ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΨΗ

Η σχεδίαση Lexus υποκινείται από ποικίλες προοπτικές, διαφορετικές κουλτούρες και νέους τόπους. Είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε τρία κέντρα σχεδιασμού σε μοναδικές τοποθεσίες του κόσμου. Εργάζονται ανεξάρτητα αλλά και μαζί, ενθαρρύνοντας τη ριζοσπαστική σκέψη και τον αέναο πειραματισμό. Από αυτά τα λαμπρά υποδείγματα αριστείας, προκύπτουν εμβληματικά αυτοκίνητα.

ΕΠΑΡΧΙΑ AICHI, ΙΑΠΩΝΙΑ

Το RX SUV. Το LC sport κουπέ. Και η σεντάν ναυαρχίδα LS. Τι κοινό έχουν αυτά τα εντυπωσιακά μοντέλα; Όλα σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν στο Στούντιο Σχεδίασης της Lexus στην Επαρχία Aichi. Ο χώρος αυτός βελτιστοποιεί και καλλιεργεί ολόκληρη τη σχεδιαστική διαδικασία, από αρχικά σχέδια μέχρι 3D αναπαραστάσεις και σχεδόν ολοκληρωμένα πρωτότυπα.

Στον τελευταίο όροφο θα βρείτε μία αίθουσα ελέγχου που όμοιά της δεν υπάρχει. Χάρη σε μία ανοιγόμενη οροφή 200 τόνων, τα νέα μοντέλα ελέγχονται μυστικά αλλά με άπλετο φυσικό φως. Στον τρίτο όροφο θα δείτε ένα δωμάτιο θεατρικών προβολών και εικονικής πραγματικότητας. Και στο ισόγειο υπάρχει ένα φωτογραφικό στούντιο. Εδώ γεννιούνται οι θρύλοι.

COTE D'AZURE, ΓΑΛΛΙΑ

Το ειδικό ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού της Lexus βρίσκεται στην Sophia Antipolis, μόλις λίγα λεπτά μακριά από την λαμπερή Κυανή Ακτή της Μεσογείου. Έχει θέα στις Άλπεις, ενώ η Νίκαια και οι Κάννες απέχουν λίγη ώρα με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για το ιδανικό εφαλτήριο για πρωτοποριακές ιδέες σχεδιασμού.

Το ED2 - European Design Development - είναι η ειδικά κατασκευασμένη κατοικία 6.000 τετραγωνικών μέτρων της ευρωπαϊκής σχεδιαστικής ομάδας της Lexus. Οι σχεδιαστές και δημιουργοί συνεργάζονται με αυτούς του στούντιο σχεδιασμού στην Επαρχία Aichi της Ιαπωνίας. Εδώ δίνεται ζωή σε ορισμένα από τα καλύτερα concept αυτοκίνητα στον κόσμο. Όπως το επαναστατικό LF-SA, το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα για την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2015.

NEWPORT BEACH, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η βάση της παγκόσμιας δραστηριότητας σχεδίασης της Lexus στην Καλιφόρνια ονομάζεται CALTY Design Research. Και το όνομα έχει σημασία. Όπως το θέτει ο πρόεδρος της CALTY, Kevin Hunter, “Δεν είμαστε απλά ένα styling studio. Κάνουμε και πολλή έρευνα και είμαστε υπερήφανοι για αυτό, και γι' αυτό η λέξη έρευνα συνεχίζει να αποτελεί μέρος του τίτλου μας."

Το στούντιο, με έδρα το Newport Beach, αποτελεί θερμοκοιτίδα δημιουργικότητας για τη Lexus, σχεδόν από την ίδρυσή της. Η ομάδα βρίσκεται πίσω από το κομψό LC 500 και το RX – δύο από τα πιο επαναστατικά μοντέλα μαζικής παραγωγής της Lexus.

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Οι τολμηρές μας ιδέες γίνονται concept αυτοκίνητα και τελικά οχήματα μαζικής παραγωγής, αλλά η έμπνευση έχει και πιο φουτουριστικά, αβανγκάρντ αποτελέσματα. Αναθεωρούμε την κίνηση και τα ταξίδια δίχως όρια. Από τον αέρα ως τη θάλασσα, ως το πεζοδρόμιο, είμαστε ανοιχτοί στη δημιουργία οχημάτων για κάθε χώρο, και κάθε στιγμή.

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ

Η τολμηρή φαντασία μάς οδηγεί σε απρόσμενους και συναρπαστικούς προορισμούς. Θέτουμε κατασκευαστικές προκλήσεις κάθε στιγμή, διαμορφώνοντας την τεχνολογία για να πετύχουμε νέους στόχους. Κανένας εφησυχασμός, καμία ανάπαυλα.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε οραματιστεί και παρουσιάσει ένα Skyjet, ένα Sports Yacht, και ένα Hoverboard. Με ριζικά διαφορετικές λειτουργίες, όλα τα πρωτότυπα αυτά έργα έχουν κοινό στοιχείο τη χαρακτηριστική τολμηρή σκέψη της Lexus.