1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus Design Awards
Με μια ματιά
Με μια ματιά

LEXUS DESIGN EVENTS

Η δημιουργικότητα έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Το Βραβείο Design Lexus υποστηρίζει τις νέες ιδέες, μέσω νέων σχεδιαστών και δημιουργών των οποίων το σχεδιαστικό έργο υπόσχεται να διαμορφώσει το μέλλον με έναν καινούριο και συναρπαστικό τρόπο.

LEXUS DESIGN AWARD 2021 - ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

Η Lexus ανακοίνωσε τους έξι φιναλίστ του θεσμού Lexus Design Award 2021, τους οποίους επέλεξε μία διακεκριμένη κριτική επιτροπή από 2.079 συμμετοχές που υποβλήθηκαν από δημιουργούς σε 66 χώρες

ΤΟ “OPEN SOURCE COMMUNITIES” ΤΗΣ BELLTOWER ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ GRAND PRIX ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ LEXUS DESIGN AWARD 2020

Η Lexus International ανακοίνωσε ότι η ομάδα BellTower από την Κένυα είναι η νικήτρια του Grand Prix στο θεσμό Lexus Design Award 2020. Η πρόταση της BellTower, με τίτλο “Open Source Communities” απέσπασε το πολυπόθητο βραβείο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε περίπου 2.042 συνολικές συμμετοχές που υποβλήθηκαν από 79 χώρες.

Η LEXUS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021 DESIGN AWARD

Τρεις ηχηρές προσωπικότητες από το χώρο της σχεδίασης που εκπροσωπούν διαφορετικές δημιουργικές ειδικότητες: Joe Doucet, Mariam Kamara and Sabine Marcelis.

LEXUS DESIGN AWARD 2020, ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAND-PRIX

Στις 30 Ιουνίου, 2020, η Lexus ανήγγειλε ότι η πολυτελής μάρκα αναπροσαρμόζει τη διαδικασία αξιολόγησης για το Grand Prix του Lexus Design Award 2020 σε εικονικό περιβάλλον τον Αύγουστο, ενώ το όνομα του νικητή του Grand Prix θα ανακοινωθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Παρουσιάζεται από τη Lexus και τη Παγκόσμια Condé Nast

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ LEXUS 2020 - ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

Παγκοσμίου φήμης ηγέτες του design από διάφορους κλάδους συνεργάζονται για να υποστηρίξουν την επόμενη γενιά σχεδιαστών.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ LEXUS DESIGN AWARD 2020

Η κριτική επιτροπή των Βραβείων Design Lexus είναι μία ελίτ ομάδα παγκοσμίως αναγνωρισμένων δημιουργικών σχεδιαστών και ειδικών σχεδίασης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ LEXUS 2020 - ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Τα Βραβεία Σχεδιασμού Lexus, που φέτος γιορτάζουν τα όγδοα γενέθλιά τους, αποτελούν έναν παγκόσμιο θεσμό αναζήτησης ανερχόμενων ταλέντων στον σχεδιασμό.

ΤΟ ΕΡΓΟ «ALGORITHMIC LACE» ΤΗΣ LISA MARKS ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ LEXUS 2019

Η Lexus International ανακοίνωσε την Grand Prix νικήτρια του Βραβείου Σχεδιασμού Lexus 2019. Η Lisa Marks κέρδισε το περίβλεπτο βραβείο για το έργο της, «Algorithmic Lace», και επικράτησε σε ένα σύνολο 1548 ιδεών που υποβλήθηκαν από 65 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η LEXUS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ 12Η ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ MILAN DESIGN WEEK ΜΕ ΘΕΜΑ ME «ME ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΦΩΣ»

Η Lexus πιστεύει με πάθος ότι το design έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, η Εκδήλωση Σχεδιασμού Lexus προσφέρει εκπληκτικές εμπειρίες σε επισκέπτες της Milan Design Week οι οποίες αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ LEXUS ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ" ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

Ένας συναρπαστικό εορτασμός της αρμονικής ατομικότητας.

ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ LEXUS 2018

Η Lexus International ανακοίνωσε τους 12 φιναλίστ για το περίβλεπτο Βραβείο Σχεδιασμού Lexus 2018. Αυτός ο ξεχωριστός διεθνής διαγωνισμός σχεδιασμού, που διανύει την έκτη χρονιά του, προσκάλεσε τους νέους σχεδιαστές να προτείνουν ιδέες με βάση το φετινό θέμα, που είναι το "CO-" ένα λατινικό πρόθεμα που σημαίνει "μαζί ή σε αρμονία με".

Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ DESIGN

Στη συλλογή CRAFTED FOR LEXUS, οι δοκιμασμένες τεχνοτροπίες συναντούν το σύγχρονο design και διαμορφώνουν μια μοναδική συλλογή ειδών. Στην γκάμα μας που συνεχώς εξελίσσεται, μόλις προστέθηκαν δύο ολοκαίνουρια είδη.

Ο SIR DAVID ADJAYE ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ LEXUS 2018

Η Lexus με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την προσθήκη του οραματιστή αρχιτέκτονα Sir David Adjaye στην κριτική επιτροπή των Βραβείων Σχεδιασμού Lexus 2018. O Adjaye, ένας από τους αρχιτέκτονες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη γενιά του, έρχεται να συμπληρώσει ένα πάνελ παγκόσμιας κλάσης

ΒΡΑΒΕΙΑ DESIGN LEXUS 2018 - ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Συνεχίζοντας στα πλαίσια της δέσμευσής μας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του design, η Lexus ξεκινά την υποβολή συμμετοχών για το Βραβείο Σχεδίασης Lexus 2018.

Φιναλίστ Βραβείων Design Lexus

Ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές, επιλέχθηκαν μόλις δώδεκα φιναλίστ. Οι οκτώ παρουσίασαν τα έργα τους στην Εβδομάδα Σχεδίασης του Μιλάνου, ενώ τέσσερις είχαν τη μοναδική ευκαιρία να έχουν παγκοσμίως αναγνωρισμένους σχεδιαστές ως μέντορες. Οι μέντορες συμβάλουν στην πραγματοποίηση των ιδεών των φιναλίστ, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο έργο για κάθε ιδέα.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή των Βραβείων Design Lexus είναι μία ελίτ ομάδα παγκοσμίως αναγνωρισμένων δημιουργικών σχεδιαστών και ειδικών σχεδίασης, που μελετά χιλιάδες συμμετοχές προκειμένου να επιλέξει δώδεκα φιναλίστ, τέσσερις νικητές πρωτότυπων και, τελικά, τον νικητή του Grand Prix στη γενική κατάταξη.

ΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

Η Lexus έχει επιλέξει με μεγάλη προσοχή μία παγκόσμιας κλάσης επιτροπή ειδικών στη σχεδίαση, προκειμένου να καθοδηγήσει και να συνεργαστεί με τέσσερις φιναλίστ των LDA. Για πολλούς μήνες, οι μέντορες της Lexus προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις, εμπορικές συμβουλές και οδηγίες τους στους φιναλίστ, καθώς αυτοί θα αναπτύσσουν τα σχέδιά τους για την κατασκευή ενός πρωτότυπου έργου.