1. Discover Lexus
  2. Lexus among the stars as curtain rises on Venice International Film Festival

Η LEXUS ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

  • Η Lexus Επίσημο Αυτοκίνητο της La Biennale di Venezia, για πέμπτη διαδοχική χρονιά
  • Πρωταγωνιστικός ρόλος για το ολοκαίνουριο, μεσαίου μεγέθους SUV NX
  • Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Edoardo Leo θα μιλήσει για τη σχέση της Lexus με την «έβδομη τέχνη»
  • H Lexus στηρίζει την πρωτοβουλία «Poltrone Rosse», που βοηθάει τους εργαζόμενους στον χώρο της τέχνης

 

Ένας θίασος από πολυτελή SUV, sedan, coupé και cabrio αφήνει τους δρόμους και κυκλοφορεί στο κόκκινο χαλί, με το άνοιγμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «La Biennale di Venezia», στο Λίντο της Βενετίας. Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, η Lexus είναι Επίσημο Αυτοκίνητο του φεστιβάλ, η 78η έκδοση του οποίου θα τρέχει από 1η έως και 11 Σεπτεμβρίου 2021.

35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και όλα τα μοντέλα της σειράς ηλεκτρισμένων SUV της Lexus, θα συνοδεύουν ηθοποιούς, σκηνοθέτες και γνωστές προσωπικότητες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Μαζί με το ολοκαίνουριο ΝΧ, τα UX, RX, ES sedan και LC coupé θα αναλάβουν πρωταγωνιστικούς ρόλους, δίπλα στο σοφιστικέ LC Κάμπριο και το UX 300e, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lexus.

ΚΟΙΝΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Πλαισιωμένοι από το εντυπωσιακό σκηνικό του Λίντο, οι αστέρες της μεγάλης οθόνης θα καταφθάσουν στο κόκκινο χαλί με διάφορα μοντέλα Lexus, για την τελετή έναρξης στη Sala Grande, όπου ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Roberto Benigni θα λάβει τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα για το έργο της ζωής του. Το πάθος της Lexus για την «έβδομη τέχνη» θα παρουσιαστεί μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες του Lexus Brand Ambassador Edoardo Leo, του διάσημου ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, ο οποίος θα εξηγήσει πώς οι αξίες της μάρκας Lexus καθρεφτίζουν τις μοναδικές ιδιότητες του κινηματογράφου.

Η σχέση ανάμεσα στη μαγεία του σινεμά και την Lexus, βασίζεται σε μια κοινή επιθυμία για τη δημιουργία πραγματικά μοναδικών και αξέχαστων συναισθηματικών εμπειριών, μέσα από στοιχεία ενίοτε ανεπαίσθητα, τα οποία καθορίζουν όμως τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τελικού προϊόντος: προσοχή στη λεπτομέρεια, τεχνική, καινοτομία και όραμα.

ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ SUV ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΝΧ

Ο χαρακτήρας αυτός παίρνει σάρκα και οστά στο ολοκαίνουριο πολυτελές SUV μεσαίου μεγέθους, το ΝΧ, που κάνει το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ. Το ΝΧ διευρύνει το όραμα της Lexus για την ηλεκτροκίνηση, μέσα από προηγμένες νέες τεχνολογίες φόρτισης που προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και οικονομίας, με εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση. Ιδιαίτερα το χαρακτηριστικό νέο πιλοτήριο Tazuma, αντανακλά την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που βρίσκεται στην καρδιά της σχεδίασης Lexus.

Το νέο ΝΧ προσφέρει επίσης ένα σύστημα πολυμέσων και συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς, μαζί με τεχνολογίες αιχμής για μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και ευκολία. Σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Lexus, αντικαθιστά ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο, με πωλήσεις άνω των 175.000 αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η LEXUS ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Ο Edoardo Leo θα αναδείξει επίσης τις συνεργασίες που έχει συνάψει η Lexus προκειμένου να βοηθήσει τον κλάδο της ψυχαγωγίας. Μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις τέχνες, η Lexus στηρίζει την πρωτοβουλία crowdfunding με τίτλο «Poltrone Rosse», σε συνεργασία με την UNITA, την Εθνική Ένωση Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Ερμηνευτών, για την υποστήριξη των εργαζομένων στον χώρο αυτόν, και ιδιαίτερα των γυναικών κατά την εγκυμοσύνη. Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας, κόκκινες πολυθρόνες θα τοποθετηθούν στις πλατείες 5 πόλεων της Ιταλίας (μεταξύ αυτών και της Βενετίας κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε του Κινηματογράφου 2021), και σε αυτές θα κάθονται ηθοποιοί για να διηγηθούν σε σινεφίλ το πάθος τους για τη μεγάλη οθόνη. Τα έσοδα θα διατεθούν σε έργα της UNITA.

«Η Lexus είναι υπερήφανη που μπορεί να παρουσιάσει τα αυτοκίνητά της σε ένα τόσο περίβλεπτο σκηνικό, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την σύνδεση της μάρκας με τον κινηματογράφο, μέσω του Edoardo Leo αλλά και με την ουσιαστική στήριξη των ερμηνευτών του φεστιβάλ», αναφέρει ο Maurizio Perinetti, Διευθυντής της Lexus Italia. « Η Βενετία είναι επίσης μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε το ολοκαίνουριο ΝΧ, ένα πραγματικό κόσμημα που αντιπροσωπεύει το όραμά μας για την ηλεκτρισμένη κινητικότητα, και περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο σε τεχνολογία, άνεση και design».