1. Environment

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 360°

"ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ LEXUS ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 5 ΒΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ Η LEXUS ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"

ΣΤΟΧΟΣ: ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

ΣΤΗ LEXUS ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Πιστεύουμε ότι η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, αλλά και η κοινωνία μας. Η ανταπόκρισή μας δεν επηρεάζει μόνο τα προϊόντα μας αλλά κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας και κάθε άνθρωπο που εμπλέκεται σε αυτή.

Καθοδηγούμενοι από ένα σαφές όραμα για τη βιώσιμη κινητικότητα:

  • Καινοτομούμε με επαναστατικές περιβαλλοντικές τεχνολογίες όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα
  • Μειώνουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο όλων των εργασιών μας
  • Ελαχιστοποιούμε τους φυσικούς πόρους που χρησιμοποιούμε στη μεταποίηση και μεγιστοποιούμε την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση
  • Συνεργαζόμαστε με τοπικές κοινωνίες για να βελτιώσουμε την ποιότητα του περιβάλλοντος

 

Αυτό το ονομάζουμε προσέγγιση 360° στην περιβαλλοντική ηγεσία. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές, με μηδενικά απόβλητα σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς μας. Πιστεύουμε ότι με τον απαιτούμενο χρόνο και τις απαιτούμενες δεξιότητες, και με Kaizen ("συνεχής βελτίωση" στα ιαπωνικά), αυτό είναι εφικτό. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και η επιτυχία της Lexus εξαρτάται από αυτό ακριβώς.

ΒΗΜΑ 1: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ. ΕΤΣΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ "ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ", ΜΙΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ.

Η Lexus πρωτοπορεί στη χρήση υλικών υψηλής ανακτησιμότητας, ενώ διερευνά και χρησιμοποιεί εξαρτήματα που ανακυκλώνονται εύκολα στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους, διευκολύνοντας έτσι την ανακύκλωση και την ανάκτηση. Ακόμα και τα ελάχιστα ορατά τμήματα ενός Lexus έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με αυτήν τη συλλογιστική: ανακυκλωμένοι προφυλακτήρες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διακοσμητικών για το χώρο των αποσκευών, και ανακυκλωμένο και τεμαχισμένο υλικό ηχομόνωσης χρησιμοποιείται για το σιγαστήρα πίσω από το ταμπλό.

Τα εξαρτήματα των θυρών του αυτοκινήτου κατασκευάζονται πλέον με μίσχους kenaf - από την οικογένεια των ιβίσκων - και όχι με ροκανίδια ξύλου όπως γινόταν παλαιότερα.

Το kenaf απορροφά από δύο έως και πέντε φορές περισσότερο CO2 από άλλα φυτά, και αναμειγνύεται με υλικό από παλαιούς προφυλακτήρες από συνεργεία, ώστε οι θύρες να είναι πιο ελαφριές, να έχουν καλύτερη ηχομόνωση και να χρησιμοποιούν υλικά που δεν καταστρέφουν τα δάση.

"ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ."

ΒΗΜΑ 2: ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Στη Lexus πιστεύουμε ότι είναι δική μας ευθύνη να καθοδηγούμε τη βιομηχανία σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση στην περιβαλλοντική πρόκληση. Πιστεύουμε ότι η περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι η μεγαλύτερη πρόσκληση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, αλλά και η κοινωνία μας. Η ανταπόκρισή μας δεν επηρεάζει μόνο τα προϊόντα μας αλλά κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας και κάθε άνθρωπο που εμπλέκεται σε αυτή.

Αυτό το ονομάζουμε προσέγγιση 360° στην περιβαλλοντική ηγεσία. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές, με μηδενικά απόβλητα σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς μας. Πιστεύουμε ότι με τον απαιτούμενο χρόνο και τις απαιτούμενες δεξιότητες, και με Kaizen ("συνεχής βελτίωση" στα ιαπωνικά), αυτό είναι εφικτό. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη και η επιτυχία της Lexus εξαρτάται από αυτό ακριβώς.

ΒΗΜΑ 3: ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οι περιβαλλοντικοί προβληματισμοί ποικίλουν από τη συλλογή και τη μεταφορά πρώτων υλών στην επεξεργασία και τη συναρμολόγηση των τμημάτων του οχήματος, και από τις διαδικασίες στις κεντρικές εκθέσεις μας στο χειρισμό των υλικών στο τέλος της ωφέλιμης ζωής ενός οχήματος.

Ωστόσο, έχουμε κατορθώσει να μειώσουμε τις διαδρομές μας κατά 3.057 μίλια το χρόνο, εξοικονομώντας έτσι 1.020 τόνους CO2. Αυτό έχει επιτευχθεί με τον προσεκτικό σχεδιασμό των διαδρομών μας και το διπλασιασμό του ωφέλιμου φορτίου ανά φορτηγό.

ΒΗΜΑ 4: ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ

Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΩΦΕΛΙΜΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ

Η Lexus προσυπογράφει τις απαιτήσεις της Οδηγίας, και στα πλαίσια της υλοποίησής της έχει θεσπίσει μια πολιτική δωρεάν απόσυρσης όλων των οχημάτων Lexus που είναι επιλέξιμα για τον σκοπό αυτό.

Έχουμε ορίσει την Autogreen ως πάροχο υπηρεσιών μας για τη διαχείριση του προγράμματος δωρεάν απόσυρσης, η οποία παρέχει συμβουλές σχετικά με το εάν το όχημά σας δικαιούται δωρεάν απόσυρση και την τοποθεσία του πλησιέστερου κέντρου απόσυρσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.autogreen.eu

Στη Lexus εργαζόμαστε σε παγκόσμια κλίμακα προκειμένου να μειώσουμε τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων μας στο περιβάλλον. Κατά την επιλογή επιχειρηματικού εταίρου για την ανάκτηση και ανακύκλωση οχημάτων στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους, ήταν σημαντικό να επιδειχθούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ώστε οι κάτοχοι Lexus να απολαμβάνουν υπεύθυνη, αξιόπιστη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση για την τελική διάθεση των οχημάτων τους.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Πολύ πριν αποτελέσει υποχρέωση στα πλαίσια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, εμείς αναλαμβάναμε ενέργειες για να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον. Έχουμε μειώσει ή διακόψει τη χρήση βαρέων μετάλλων όπως ο μόλυβδος*, το κάδμιο και ο υδράργυρος, που προκαλούν μακροχρόνια ζημιά στο περιβάλλον εάν δεν διατεθούν σωστά. Χρησιμοποιούμε ανταλλακτικά αυτοκινήτων και αντιδιαβρωτικά υλικά που δεν περιέχουν μόλυβδο, και λυχνίες και διακόπτες που δεν περιέχουν υδράργυρο. Επίσης αποφεύγουμε την χρήση διαλυτών και χρωμάτων που περιέχουν επιβλαβείς ουσίες.

Συμμορφωνόμαστε πλήρως με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό REACH, για την Καταχώρηση, Αξιολόγηση και Έγκριση των Χημικών Ουσιών, και φροντίζουμε ώστε και όλοι οι συνεργάτες μας να κατανοούν τα δικά τους καθήκοντα και τις αρμοδιότητες. Η συμμόρφωση με τον Κανονισμό REACH εξασφαλίζεται σε κάθε τομέα δραστηριότητάς μας, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής, των ανταλλακτικών και των αξεσουάρ. Πρόθεσή μας είναι να αποτελέσουμε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των ασφαλών χημικών ουσιών και στην εφαρμογή άλλων κανονισμών περί χημικών ουσιών.

* Εκτός των συσσωρευτών εκκίνησης, όπως αναφέρεται στις εξαιρέσεις του Παραρτήματος ΙΙ της Οδηγίας 200/53 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πληροφορίες περί ουσιών που προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία (SVHC)

Το Άρθρο 33 του Κανονισμού REACH προβλέπει ότι οι πελάτες θα πρέπει να ενημερώνονται όταν τα προϊόντα μας περιέχουν ουσίες που προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία (SVHC). Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το όχημά σας στον παρακάτω κατάλογο:

CT 200h PDF
ES PDF
GS PDF
IS PDF
LC PDF
LS PDF
NX PDF
RC PDF
RX PDF