1. New Cars
  2. RX
  3. RX World Premiere
ΕΝΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ SUV ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ LEXUS RX

Η Lexus αποκάλυψε την πέμπτη γενιά RX, ένα πλήρως ανανεωμένο μοντέλο που ανοίγει ένα σημαντικό νέο κεφάλαιο στην εξέλιξη αυτού του εμβληματικού SUV.

ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τα θεμελιώδη στοιχεία έχουν βελτιστοποιηθεί, όπως το κέντρο βάρους, η ροπή αδράνειας, η μείωση βάρους, η ακαμψία και τα συστήματα κίνησης για τη δημιουργία ενός φυσικού διαλόγου ανάμεσα στο αυτοκίνητο και τον οδηγό. Το νέο RX βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K, με το πίσω μέρος να έχει επανασχεδιαστεί πλήρως για μία ακόμα πιο ακριβή ρύθμιση της ανάρτησης. Αυτό βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση, την άνεση και την εκλεπτυσμένη λειτουργία.
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Η σχεδίαση του νέου RX είναι πολύ πιο δυναμική και αποπνέει αυτοπεποίθηση. Μπροστά, η μάσκα σχήματος ατράκτου είναι ενσωματωμένη στο προσωπείο του αυτοκινήτου και οι προβολείς είναι πιο κομψοί. Στο προφίλ, το εκτεταμένο καπό, το μακρύτερο μεταξόνιο (κατά 6cm), η χαμηλότερη γραμμή οροφής (κατά 1cm) και οι μεγαλύτεροι τροχοί των 21’’ συνθέτουν τη δυναμική εμφάνιση ενός αυτοκινήτου που πατά γερά στο δρόμο. Επίσης, τα πίσω φώτα πλήρους πλάτους με ενσωματωμένο το όνομα Lexus και φαρδύτερο πίσω μετατρόχιο (κατά 4cm) αναδεικνύουν περαιτέρω την παρουσία του νέου RX στο δρόμο.
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Ένα μινιμαλιστικό και την ίδια στιγμή διαισθητικό και πολυτελές εσωτερικό υιοθετεί υλικά κορυφαίας ποιότητας και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για ένα υψηλό επίπεδο άνεσης και ευεξίας στο ταξίδι. Τα εμπρός καθίσματα έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν κορυφαία προσβασιμότητα, εξαιρετική στήριξη και θέρμανση. Επίσης διατίθεται σαλόνι με vegan δερμάτινη επένδυση.
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΠΙΛΟΤΗΡΙΟ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο ‘Tazuna’ εξασφαλίζει άμεσο και διαισθητικό έλεγχο του οχήματος. Αυτό βελτιώνει περαιτέρω την οδηγική εμπειρία και την ασφάλεια, με όλα τα χειριστήρια και τις πηγές πληροφοριών να είναι τοποθετημένα σε θέση εύκολης πρόσβασης, ώστε να ελαχιστοποιείται η κίνηση των ματιών και της κεφαλής του οδηγού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ RX

ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ, ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ

Το νέο RX διατίθεται σε τρεις διαφορετικές ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

RX 450h+: ΤΟ ΠΡΩΤΟ PLUG-IN HYBRID RX

Το RX 450h+ διαθέτει έναν τετρακύλινδρο υβριδικό κινητήρα 2.5 λίτρων και μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 18.1 kWh. Ένας πρόσθετος πίσω ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει τη μόνιμη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η μπαταρία ιόντων λιθίου προσφέρει πλήρως ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 65km.
Lexus RX
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

RX 500h: ΤΟ HYBRID ELECTRIC ΟΧΗΜΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το επαναστατικό Hybrid Electric SUV επιδόσεων RX 500h είναι το πρώτο υπερτροφοδοτούμενο υβριδικό μοντέλο της Lexus. Με ισχύ προερχόμενη από μία εντελώς νέα υβριδική αρχιτεκτονική που αποτελείται από έναν κινητήρα turbo 2.4 λίτρων και ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, το RX 500h αποδίδει 371 DIN hp και ροπή 645 Nm για συναρπαστική επιτάχυνση και εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά χάρη στο DIRECT4.

Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο και έχει συμπλέκτη και στις δύο πλευρές, που επιτρέπει μεγάλη ευελιξία στην παροχή ισχύος. Το πίσω μέρος είναι εξοπλισμένο με έναν e-Axle 80kW: ένα συμπαγές, αρθρωτό πακέτο που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο και μία ECU τοποθετημένη ανάμεσα στους πίσω τροχούς.

ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

RX 350h: ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ HYBRID ELECTRIC

Η ομαλή και αποδοτική λειτουργία του Hybrid Electric μοντέλου RX έχει βελτιωθεί με την εισαγωγή της τεχνολογίας 4ης γενιάς. Ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης 2.5 λίτρων παρέχει ισχύ 245 DIN hp και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα.
Lexus RX
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΛΑΣΗΣ

Το RX προσφέρει την τρίτη γενιά του Lexus Safety System+, με βελτιωμένο Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης, νέο Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Οδήγησης που περιλαμβάνει Σύστημα Πρόβλεψης Εμποδίων, Σύστημα Υποβοήθησης Επιβράδυνσης & Υποβοήθηση Κατεύθυνσης. Συν τοις άλλοις, το προαιρετικό Extended Safety Package περιλαμβάνει επιπλέον: Προειδοποίηση Επερχόμενης Κίνησης , Σύστημα Αλλαγής Λωρίδας & Υποβοήθηση Έκτακτης Ανάγκης με ενεργή υποστήριξη.
Lexus RX
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ & ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το νέο RX προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα και διαθέτει μία οθόνη αφής 14” στάνταρ, από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία του. Παράλληλα με το στάνταρ ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, το νέο RX προσφέρει επίσης υπηρεσίες cloud στάνταρ*. Η μονάδα DCM (data communication module) του αυτοκινήτου εξασφαλίζει συνεχή συνδεσιμότητα συμπεριλαμβανομένων live πληροφοριών για τροχαία συμβάντα, ατυχήματα
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πλέον των καθιερωμένων απομακρυσμένων λειτουργιών Lexus Link Pro όπως αναλυτικά στοιχεία οδήγησης, υβριδική καθοδήγηση, παρακολούθηση στάθμης καυσίμου και “find my car” (εντοπισμός του αυτοκινήτου μου), νέες λειτουργίες διατίθενται για το RX 450h+: παρακολούθηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, προγραμματισμός φόρτισης και χρονόμετρο φόρτισης. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του οχήματος, το άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών, το χειρισμό του συστήματος ελέγχου κλιματισμού, ή ακόμα και το άναμμα/σβήσιμο των φώτων αλάρμ για τον εντοπισμό του οχήματος σε ένα πάρκινγκ. Το πακέτο συνδεδεμένων υπηρεσιών προσφέρεται στάνταρ για 4 χρόνια.
Lexus RX
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ

Το νέο RX παρέχει άφθονο χώρο για όλους τους επιβάτες και πέντε πολυτελή καθίσματα με εξαιρετικό χώρο για τα πόδια. Με αυξημένη απόσταση ανάμεσα στους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων, νέας σχεδίασης καθίσματα και πιο ευφυή διάταξη χώρων, το RX είναι πιο ευρύχωρο εσωτερικά. Χάρη στην έξυπνη σχεδίαση της πίσω πόρτας, ο χώρος αποσκευών είναι τώρα κατά 50 mm μεγαλύτερος σε μήκος ενώ το ύψος φόρτωσης είναι χαμηλότερο κατά 30mm για ευκολότερη πρόσβαση.
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκφράζοντας το πνεύμα φιλοξενίας ‘Omotenashi’ της Lexus, το 'Lexus Mood Selector‘ επιτρέπει στους επιβάτες να προσαρμόζουν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του RX από μία παλέτα 64 χρωμάτων και δεκατεσσάρων ειδικών θεμάτων.
ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ LEXUS RX

F SPORT

Τονίζοντας τα σπορ διαπιστευτήρια του RX, η έκδοση F SPORT θα προσφέρεται με το Ηybrid Electric μοντέλο υψηλής απόδοσης RX 500h. Η έκδοση F SPORT διαθέτει βελτιώσεις που απαντώνται στην εμπρός μάσκα, στις ποδιές και στους αεροδυναμικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Το σχήμα των εμπρός καθισμάτων του F SPORT εξασφαλίζει καλύτερη στήριξη. Αυτά διατίθενται σε χρώμα Black & Dark Rose. Η διακόσμηση από αλουμίνιο υπογραμμίζει περαιτέρω το σπορ χαρακτήρα του εσωτερικού. Επιπλέον, η έκδοση F SPORT εμπλουτίζεται με μία σειρά από δυναμικές αναβαθμίσεις όπως η πιο σπορ ρύθμιση της ανάρτησης, τα μεγαλύτερα φρένα κλπ.