1. Owners
 2. Maintenance
 3. MOT
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΕΛΕΓΧΟ ΚΤΕΟ

Εάν το Lexus σας είναι άνω των τριών ετών, απαιτείται έλεγχος ΚΤΕΟ για να διασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητό σας είναι κατάλληλο για να κυκλοφορεί και ότι συμμορφώνεται με τα πρότυπα ασφάλειας και τους περιβαλλοντικούς κανόνες που ορίζει το Υπουργείο Μεταφορών.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΤΕΟ;

Πηγαίνοντας το αυτοκίνητό σας στην πλησιέστερη Αντιπροσωπεία της Lexus για έλεγχο ΚΤΕΟ, μπορείτε να είστε σίγουροι για τα καλύτερα αποτελέσματα, για εσάς και το αυτοκίνητό σας. Από την υποδειγματική εξυπηρέτηση πελατών που χαρακτηρίζει την Lexus, έως τους καταρτισμένους τεχνικούς που πραγματοποιούν τον έλεγχο ΚΤΕΟ, θα φροντίσουμε να επιστρέψετε στην κυκλοφορία γρήγορα και με απόλυτη σιγουριά.

Ο έλεγχος ΚΤΕΟ είναι ένας πλήρης έλεγχος που διαπιστώνει εάν το όχημα πληροί τα νόμιμα πρότυπο που διέπουν την κυκλοφορία του, αλλά δεν περιλαμβάνει την κατάσταση του κινητήρα, του συμπλέκτη και του κιβωτίου ταχυτήτων. Τα πιστοποιητικά ΚΤΕΟ από όλες τις Αντιπροσωπείες Lexus έχουν σταθερή τιμή, οπότε δεν χρειάζεται να αναζητήσετε την καλύτερη τιμή.

Η αξιολόγηση περιλαμβάνει μια λεπτομερή επιθεώρηση των φώτων, του συστήματος διεύθυνσης, της ανάρτησης, της μπαταρίας, του συστήματος καυσίμου, των εκπομπών, των φρένων, των τροχών και των ελαστικών του αυτοκινήτου σας. Εάν το όχημά σας δεν περάσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ για οποιονδήποτε λόγο, οι ειδικοί τεχνικοί μας θα πραγματοποιήσουν τις τυχόν επισκευές με ποιοτικά, αυθεντικά ανταλλακτικά Lexus.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΤΕΟ

 • Επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Lexus για να κλείσετε ραντεβού για έλεγχο ΚΤΕΟ. Οι καταρτισμένοι τεχνικοί μας γνωρίζουν το Lexus σας καλύτερα από τον οποιονδήποτε και θα προσπαθήσουν να πάρετε την πιστοποίηση το συντομότερο δυνατό.

  Ο έλεγχος ΚΕΟ διαρκεί περίπου μία ώρα. Εάν επιλέξετε να περιμένετε στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Lexus , μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία όσο ετοιμάζεται το όχημά σας. Επίσης έχετε την επιλογή να μας αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να το πάρετε όταν σας βολεύει. Εάν το αυτοκίνητό σας χρήζει περαιτέρω φροντίδας, οι καταρτισμένοι τεχνικοί της Lexus θα σας ενημερώσουν μέσω του τρόπου επικοινωνίας που έχετε επιλέξει.

  Ο έλεγχος ΚΤΕΟ είναι ένας έλεγχος του εάν το αυτοκίνητό σας είναι κατάλληλο για κυκλοφορία, και συνεπώς δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για να ελέγξετε τα βασικά κριτήρια πριν από το ΚΤΕΟ.

 • Εάν το αυτοκίνητό σας δεν περάσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ, προτεραιότητά μας θα είναι να σας ενημερώσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό. Το εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Lexus είναι πιθανό να έχει σε απόθεμα τα απαιτούμενα ανταλλακτικά, αλλά στη σπάνια περίπτωση που δεν υπάρχουν, η Υπηρεσία Αυθημερόν θα εξασφαλίσει ότι δεν θα μείνετε εκτός κυκλοφορίας για πολύ.

  Ο έλεγχος ΚΤΕΟ είναι ετήσιο νομικό προαπαιτούμενο για όλα τα οχήματα ηλικίας άνω των 3 ετών. Ελέγχει εάν το όχημά σας είναι κατάλληλο για κυκλοφορία, σύμφωνα με τα βασικά πρότυπα. Πρόκειται για έναν οπτικό έλεγχο και δεν περιλαμβάνει αποσυναρμολόγηση. Ούτε καν οι τροχοί δεν αφαιρούνται στη διάρκεια του ελέγχου. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το όχημά σας λειτουργεί άψογα, αλλά μόνο ότι είναι ασφαλές στην οδήγηση, για εσάς και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

  Το σέρβις είναι απαραίτητο γιατί διαπιστώνει εάν το αυτοκίνητό σας είναι σε καλή κατάσταση, εάν αποδίδει άριστα, και βελτιστοποιεί τη μακροζωία του αυτοκινήτου σας. Το σέρβις Lexus είναι μία εις βάθος επιθεώρηση του αυτοκινήτου σας από κάθε γωνία, συμπεριλαμβανομένων και των φώτων, του κινητήρα, των φρένων και της ανάρτησης. Χάρη στις εξειδικευμένες μας γνώσεις για κάθε μοντέλο της γκάμας Lexus, η επιθεώρηση από τους καταρτισμένους τεχνικούς μας σας προσφέρει απόλυτη σιγουριά σε κάθε διαδρομή.

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΤΕΟ

 •  


  Ήχος κόρνας


  Υαλοκαθαριστήρες


  Στάθμη υγρού υαλοκαθαριστήρων


  Ακέραια λάστιχα υαλοκαθαριστήρων χωρίς φθορές


  Ζώνες ασφαλείας χωρίς φθορές, σκισίματα, σπασίματα


  Τραβώντας απότομα τη ζώνη ασφαλείας, το τύμπανο αδράνειας κλειδώνει


  Δεν υπάρχουν εξογκώματα ή εγκοπές στα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών


  Δεν υπάρχουν αντικείμενα κολλημένα στο πέλμα των ελαστικών


  Το πέλμα έχει βάθος τουλάχιστον 1,6 mm


  Κάθε ελαστικό έχει το ίδιο μέγεθος και την ίδια κατασκευή με το άλλο ελαστικό του ίδιου άξονα


  Η ρεζέρβα επίσης είναι κατάλληλη για κυκλοφορία


  Η ρεζέρβα επίσης είναι κατάλληλη για κυκλοφορία


   

 •  


  Οι φακοί των λυχνιών δεν έχουν ρωγμές ή φθορές

  Δεν υπάρχουν εξογκώματα ή εγκοπές στα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών


  Δεν υπάρχουν αντικείμενα κολλημένα στο πέλμα των ελαστικών


  Το πέλμα έχει βάθος τουλάχιστον 1,6 mm


  Κάθε ελαστικό έχει το ίδιο μέγεθος και την ίδια κατασκευή με το άλλο ελαστικό του ίδιου άξονα


  Η ρεζέρβα επίσης είναι κατάλληλη για κυκλοφορία


  Κάθε εξωτερικός λαμπτήρας λειτουργεί στη μικρή και στην μεγάλη ένταση


  Οι φακοί των λυχνιών δεν έχουν ρωγμές ή φθορές


  Δεν υπάρχουν αιχμηρά άκρα στο αμάξωμα που θα μπορούσαν να τραυματίσουν πεζούς ή ποδηλάτες


  Οι προφυλακτήρες είναι ασφαλισμένοι


  Οι πόρτες ανοίγουν όλες από μέσα και από έξω


  Η περιοχή που σκουπίζουν οι υαλοκαθαριστήρες δεν έχει ρωγμές ή θραύσεις


  Εκτός της περιοχής αυτής, οι θραύσεις δεν ξεπερνούν τα 10 mm σε μέγεθος


  Οι καθρέφτες είναι ασφαλισμένοι, καθαροί και σε καλή κατάσταση