1. New Cars
  2. ev-capability
ΤΟ ΝΕΟ NX

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ

Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι σημερινές πράξεις είναι αυτές που διαμορφώνουν το μέλλον μας. Μάθετε πώς μπορεί να συμβάλλει το νέο ΝΧ στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

LEXUS NX

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Από το εργοστάσιο μέχρι τον δρόμο - ανακαλύψτε τι κάνει η Lexus για την προστασία του πλανήτη και τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

LEXUS NX

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

Για την αντιμετώπιση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής, η Lexus έχει θέσει φιλόδοξους μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας. Έτσι και το ΝΧ διατίθεται τόσο ως μοντέλο Plug-In Hybrid, αλλά και με συστήματα Hybrid Electric σχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα συμβάλλει σε μία κοινωνία ουδέτερη ως προς το αποτύπωμα άνθρακα.
LEXUS NX

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ

To Plug-In Hybrid NX έχει καλύτερες επιδόσεις από τους περισσότερους ανταγωνιστές του, με έναν συνδυασμό απόδοσης και οικονομίας που κυριαρχεί απόλυτα στην κατηγορία των πολυτελών SUV μεσαίου μεγέθους. To hybrid electric σύστημα που χρησιμοποιεί η Plug-In Hybrid έκδοση του ΝΧ, είναι εξοπλισμένο με έναν θερμικά αποδοτικό κινητήρα inline-four 2,5 λίτρων, μία μπαταρία λιθίου-ιόντων υψηλής χωρητικότητας και υψηλής απόδοσης, μοτέρ μπροστά και πίσω. Οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 20gr/km και η κατανάλωση καυσίμων ανέρχεται σε 0,9L/100km.
LEXUS NX

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ

Η Lexus μειώνει τις εκπομπές CO2 στο νέο ΝΧ, λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος: από τον σχεδιασμό και την παραγωγή έως την οδήγηση και, στο τέλος, τη φάση της ανακύκλωσης. Προσπαθούμε να αναπτύσσουμε το κάθε μοντέλο με τέτοιον τρόπο ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή περιβαλλοντική απόδοση. Προκειμένου να μετρηθεί ο συνολικός περιβαλλοντικός αντίκτυπος, πραγματοποιούνται λεπτομερείς αξιολογήσεις κύκλου ζωής, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14040/44.
LEXUS NX

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΩΝ

Το ΝΧ έχει κατασκευαστεί ώστε να είναι φειδωλό στη χρήση πρώτων υλών και καυσίμων, και στον αντίκτυπό του στο περιβάλλον. Οι πρώτες ύλες είναι πεπερασμένες, και έτσι προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε νέους τρόπους εφαρμογής μιας οικονομίας αποδοτικής ως προς τη χρήση πόρων. Χρησιμοποιώντας τεμαχιστές μεγάλης κλίμακας, είμαστε σε θέση να ανακυκλώνουμε ατσάλι και μη σιδηρούχα μέταλλα.
LEXUS NX

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Στο εργοστάσιο Miyata στην Ιαπωνία, υιοθετούμε συνεχώς πιο φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές CO2, έχουν προστεθεί δραστικά μέτρα, όπως η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά, γεωθερμία και υδρογόνο, έχει τεθεί στην υπηρεσία του στόχου, που είναι οι συνεχώς μηδενικές εκπομπές CO2.    

Η Lexus προσπαθεί επίσης να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση νερού και τη ρύπανση. Η επεξεργασία λυμάτων στο εργοστάσιό μας παράγει νερό τόσο καθαρό που άνετα ζουν ψάρια σε αυτό.

LEXUS NX

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ

Οι συνεχείς περιβαλλοντικές μας προσπάθειες οφείλονται σε έναν αυθεντικό σεβασμό αλλά και προβληματισμό για τον πλανήτη μας. Το εργοστάσιο της Miyata, όπου κατασκευάζεται το ΝΧ, συμμετέχει σε δραστηριότητες περιβαλλοντικού καλλωπισμού στην περιοχή. Συμμετέχουμε επίσης στο εθνικό δασικό πρόγραμμα, ενώ εθελοντές της εταιρίας δραστηριοποιούνται ενεργά σε έργα καθαριότητας.
EXPERIENCE AMAZING

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ TOY ΝΧ