1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-ZL
CONCEPT ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΤΟ SUV ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ LF-ZL

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προσφέροντας μια ματιά σε ένα μέλλον όπου η κινητικότητα, οι άνθρωποι και η κοινωνία θα μπορούν να συνυπάρχουν απρόσκοπτα, το LF-ZL concept προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία στα μέτρα του κάθε οδηγού. Παρατηρώντας τις συνήθειες προκειμένου να προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις, αυτό το μοντέλο-ναυαρχίδα έχει στόχο να παροτρύνει τους ανθρώπους να ζουν έτσι όπως επιθυμούν. Συμβάλλοντας όμως ταυτόχρονα και θετικά στο προσωπικό τους περιβάλλον, στον πλανήτη και στην κοινωνία.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Προσφέροντας μία περίβλεπτη εμπειρία κατοχής και πέρα από το ίδιο το αυτοκίνητο, το LF-ZL έχει ως οδηγό την καινοτομία, με αρχιτεκτονική BEV επόμενης γενιάς, και εξελιγμένο λογισμικό από την νέα πλατφόρμα Arene OS. Με ευρύχωρη και χαλαρωτική καμπίνα, εκμεταλλεύεται πλήρως τις ειδικές διατάξεις BEV και τη βελτιστοποιημένη εσωτερική διαρρύθμιση. Επιπλέον, αγκαλιάζει πλήρως την ιαπωνική φιλοσοφία του Omotenashi με επίκεντρο την φιλοξενία, και όλα αυτά μέσα από τεχνολογικές εξελίξεις.

1

ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ

Δημιουργώντας μία πιο εξατομικευμένη εμπειρία κινητικότητας, η Lexus θα εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος Arene OS - μιας πλατφόρμας εμπειριών διαδραστικής πραγματικότητας. Συλλέγοντας δεδομένα από χάρτες και κάμερες του οχήματος, μαθαίνει και προβλέπει τις ανάγκες του οδηγού. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης και τη φωνητική αναγνώριση, συνδέει τις πληροφορίες που συλλέγει με ψηφιακές πληροφορίες από το περιβάλλον, προκειμένου να διαχειρίζεται, για παράδειγμα, τη διαδικασία φόρτισης και την παροχή ρεύματος. Έτσι, το LF-ZL εντάσσεται απρόσκοπτα στη ζωή του οδηγού..
2

ΠΙΛΟΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σε ολόκληρο το πιλοτήριο του LF-ZL, λειτουργίες που ήταν απλωμένες σε μεγάλη έκταση έχουν συγκεντρωθεί σε ψηφιακούς πίνακες σε προσιτή απόσταση. Αριστερά υπάρχουν λειτουργίες όπως η αλλαγή ταχύτητας, τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού (ADAS), και η επιλογή προγράμματος οδήγησης. Δεξιά υπάρχουν τα χειριστήρια για το ηχοσύστημα, τον κλιματισμό, το τηλέφωνο και τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την αυτοσυγκέντρωση του οδηγού μέσω της αρχής «eyes on the road», ένα όργανο προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ, και οι ψηφιακοί εξωτερικοί καθρέφτες ελαχιστοποιούν τον χρόνο ελέγχου..
3

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Χάρη σε ένα σύστημα φωνητικής αναγνώρισης επόμενης γενιάς, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, οι πελάτες βιώνουν γρήγορη και προσεκτική ανταπόκριση που θυμίζει πραγματική συνομιλία. Είναι αποτέλεσμα αυτόματης εκμάθησης, και εφαρμόζει βέλτιστες εξατομικευμένες ρυθμίσεις για κάθε πελάτη σε κάθε διαδρομή, με συστάσεις διαδρομών μεταξύ άλλων. Συσσωρεύοντας οδηγικά δεδομένα, ξεπερνάει την απλή κατανόηση των προσωπικών χαρακτηριστικών και εντοπίζει υποσυνείδητες προτιμήσεις, προσφέροντας μία ακόμη πιο φιλόξενη εμπειρία.

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Το  LF-ZL μοιράζεται μια σειρά από χαρακτηριστικά σχεδιασμού και ηλεκτροκίνησης με το θυγατρικό του μοντέλο, το LF-ZC. Η οπτική του ταυτότητα δημιουργεί μια αίσθηση συναισθηματικού αντίκτυπου, εξελίσσοντας τη λειτουργικότητα και το design μέσω της ηλεκτροκίνησης, με ένα τραπεζοειδές αμάξωμα και ανάγλυφους θόλους πίσω τροχών. Αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της Lexus απέναντι στη βιωσιμότητα, το αποδοτικό μα και όμορφο μπαμπού είναι το χαρακτηριστικό υλικό και των δύο οχημάτων, με το Bamboo CMF Concept1. Και χάρη στην έλλειψη θαλάμου κινητήρα και στο χαμηλό κέντρο βάρους, η αυτονομία διπλασιάζεται με ενισχυμένη αεροδυναμική και μικρότερο βάρος.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Γενικές προδιαγραφές LF-ZL

Συνολικό μήκος 5.300 mm

Συνολικό πλάτος 2.200 mm

Συνολικό ύψος 1.700 mm

Μεταξόνιο2 3.350 mm

 

1 CMF - Χρώμα, Υλικό και Φινίρισμα (Colour, Material and Finish), σχεδιαστικά στοιχεία στην κατασκευή αυτοκινήτων.

2 Προβολή οχήματος.