1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-Z Electrified
Με μια ματιά
Με μια ματιά

LF-Z ELECTRIFIED

Το παγκόσμιο διαδικτυακό ντεμπούτο του LF-Z Electrified concept σηματοδοτεί μελλοντικές εξελίξεις και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη μάρκα Lexus.

Η Lexus έχει κατακτήσει μία μοναδική θέση στην αγορά λόγω της ταυτόχρονης εξέλιξης της πιο εκτενούς γκάμας premium Hybird Electric μοντέλων και της παραγωγής του LFA supercar και άλλων καθαρόαιμων μοντέλων υψηλών επιδόσεων “F”. Η συνεπής στρατηγική εξηλεκτρισμού της έχει αποφέρει σχεδόν δύο εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το 2005 που παρουσιάστηκε το RX 400h, ενώ σήμερα προσφέρει εννέα Hybrid Electric και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που πωλούνται σε περίπου 90 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχοντας μία διακεκριμένη πορεία ως πρωτοπόρος τεχνολογίας και παγκόσμιος ηγέτης στα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης, είναι τώρα έτοιμη για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων.

Η βιομηχανία αυτοκινήτου διανύει μία περίοδο έντονου μετασχηματισμού που συμβαίνει μία φορά στα 100 χρόνια, ευρισκόμενη αντιμέτωπη με πρωτοφανείς αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις αξίες των ανθρώπων. Αυτό καθιστά αναγκαία μία αλλαγή στη φιλοσοφία των οχημάτων ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν στην επείγουσα κοινωνική αποστολή για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας και την εκπλήρωση των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs).

Βασιζόμενη στην πλούσια εμπειρία της και επιδιώκοντας την καινοτομία μέσω του οράματος Lexus Electrified, η Lexus θα αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τα ευρήματα του τμήματος έρευνας & εξέλιξης (R&D) προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, συνεχίζοντας παράλληλα να δημιουργεί προϊόντα που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών, πολυτελή αυτοκίνητα με δυνατότητες αλληλεπίδρασης και υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Το νέο LF-Z Electrified concept ενσωματώνει οδηγικά χαρακτηριστικά, στιλιστικά στοιχεία και τεχνολογίες που η Lexus στοχεύει να υλοποιήσει μέχρι το 2025. Θα εξελίξει περαιτέρω τη φιλοσοφία Lexus Driving Signature, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από τη δημιουργία οχημάτων υψηλών επιδόσεων με τις νέες ευκαιρίες που προσφέρουν τα εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης, προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη απόκριση του οδηγού και την αίσθηση ότι είναι πλήρως συνδεδεμένος με το αυτοκίνητό του.

Για το σκοπό αυτό, το LF-Z Electrified κάνει χρήση προηγμένων τεχνολογιών και μιας ειδικής πλατφόρμας EV. Για παράδειγμα, οι ανώτερες δυναμικές επιδόσεις οφείλονται στην ιδανική θέση της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα, στην τεχνολογία DIRECT4 all-wheel drive και σε άλλα χαρακτηριστικά που παρέχουν υψηλού επιπέδου κινητικότητα που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα συμβατικά οχήματα. Επίσης προσφέρει προηγμένες λειτουργίες infotainment, οι οποίες θα διατίθενται για τους πελάτες Lexus στο άμεσο μέλλον.

Μέχρι το 2025, η Lexus θα παρουσιάσει 20 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα, περισσότερα από 10 αμιγώς ηλεκτρικά (BEV), plug-in υβριδικά (PHEV) και Hybrid Electric υβριδικά (HEV) που ικανοποιούν τις ανάγκες διαφορετικών χωρών και περιοχών σε όλο τον κόσμο. Θα ενισχύσει τις βασικές σειρές sedan και SUV και θα διερευνήσει τη δυνατότητα να φέρει στην αγορά νέους τύπους οχημάτων, όπως σπορ εκδόσεις, αυτοκίνητα κατάλληλα για οδήγηση με σοφέρ και μοντέλα σε εντελώς νέες κατηγορίες. Από άκρη σ’ άκρη, η Lexus θα ανταποκριθεί στην πρόκληση της δημιουργίας νέων premium αξιών, υπερβαίνοντας τις διαφορετικές προσδοκίες των πελατών της σε όλο τον κόσμο.

Η Lexus σκοπεύει να προσφέρει electrified εκδόσεις όλων των μοντέλων της μέχρι το 2025, ενώ μέχρι τότε εκτιμά ότι τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα θα έχουν μερίδιο άνω του 50% επί των παγκόσμιων πωλήσεων. Επίσης στοχεύει να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα σε όλο τον κύκλο ζωής των μοντέλων της μέχρι το 2050, από τους τομείς παραγωγής υλικών, εξαρτημάτων και logistics, μέχρι την απόρριψη και ανακύκλωση των οχημάτων. Εκτός από την προσεκτική επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται στα οχήματα, η Lexus θα εξετάσει επίσης τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον τρόπο χρήσης αυτών των υλικών.

Το Μάρτιο του 2024, η Lexus θα εγκαινιάσει ένα νέο επιχειρηματικό και τεχνολογικό κέντρο στην Shimoyama, περιφέρεια Aichi στη Ιαπωνία, για την επιτάχυνση του σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Αυτό θα συγκεντρώσεις τις ομάδες που εμπλέκονται στη σχεδίαση, την εξέλιξη και τον προγραμματισμό της επόμενης γενιάς οχημάτων και θα προωθήσει την ανοιχτή και πολύτιμη συνεργασία με εξωτερικούς εταίρους. Μέσα από αυτό το πλαίσιο ομαδικής εργασίας θα αυξηθούν τα οφέλη για τους πελάτες, καθώς θα μπορεί να επιτευχθεί η πλήρης αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων της φιλοσοφίας Lexus Driving Signature.

“Θα ήθελα να εκφράσω τον ειλικρινή σεβασμό μου σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι εργάζονται τόσο σκληρά παρά τις διάφορες δυσκολίες."

The global online debut today of the LF-Z Electrified concept signals future initiatives and the start of an era of brand evolution for Lexus.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το LF-Z Electrified δίνει μία πρώτη εικόνα από το μέλλον της Lexus, με σχεδιαστικά στοιχεία, οδηγικά χαρακτηριστικά και προηγμένες τεχνολογίες που θα περιλαμβάνονται στα νέα μοντέλα, τα οποία θα παρουσιαστούν μέχρι το 2025.

Η χρήση μιας ειδικής πλατφόρμας EV είναι θεμελιώδες βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής Lexus Electrified που αφορά τη ‘χρήση τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης για την επίτευξη μιας σημαντικής εξέλιξης των βασικών επιδόσεων ενός οχήματος’. Το νέο σύστημα ελέγχου DIRECT4 all-wheel drive κάνει επίσης το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από τα συμβατικά οχήματα.

Συνδυάζοντας τις τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και ελέγχου κίνησης που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, η Lexus επιθυμεί να επιτύχει το Lexus Driving Signature με μία οδηγική εμπειρία που δημιουργεί μία καλύτερη, πιο άμεση σύνδεση με τον οδηγό.

Οι γραμμές του αμαξώματος είναι σμιλεμένες προσεκτικά, επιδιώκοντας μία συναισθηματική απήχηση που είναι εγγενές χαρακτηριστικό της Lexus, ενώ η τοποθέτηση του υψηλής ισχύος ηλεκτροκινητήρα στο πίσω τμήμα συνεισφέρει στις δυναμικές επιδόσεις και την ευελιξία.

Το εσωτερικό είναι ένας ανοιχτός και μινιμαλιστικός χώρος, όπου ξεχωρίζει το cockpit – εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Tazuna. Προσαρμοσμένο στις ανάγκες οδήγησης ενός EV, υιοθετεί την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που βρίσκεται στην καρδιά της Lexus από τότε που ξεκίνησε η ιστορία της.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) του οχήματος χρησιμοποιεί διάλογο με τον οδηγό για να μάθει τις προσωπικές προτιμήσεις και τις συνήθειές του, ώστε να κάνει χρήσιμες υποδείξεις σε θέματα όπως η καθοδήγηση διαδρομής και οι πληροφορίες προορισμού. Επίσης θα αυξήσει την ξεγνοιασιά του οδηγού, λαμβάνοντας υπόψη θέματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ–ΜΗΧΑΝΗΣ

Το Lexus Driving Signature χαρίζει στον οδηγό την αίσθηση ότι είναι συνεχώς συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο, με άμεση και γραμμική απόκριση στις εντολές του στο γκάζι, το φρένο και το τιμόνι και συμμόρφωση με τις προθέσεις του.

Η αρχιτεκτονική και ο μηχανολογικός σχεδιασμός LF-Z Electrified δημιουργεί αυτή την αίσθηση οδηγικής ποιότητας, έχοντας ιδανικά χαρακτηριστικά αδρανείας χάρη στη βέλτιστη τοποθέτηση της μπαταρίας και του ηλεκτροκινητήρα. Εξηλεκτρισμός σημαίνει ότι η χωροταξία του αυτοκινήτου δεν περιορίζεται από την κίνηση των τροχών μέσω του κινητήρα και της μετάδοσης, μία εξέλιξη στη βασική λειτουργία του οχήματος που βοηθά στην επίτευξη του Lexus Driving Signature.

Η διαμήκης τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το πάτωμα δημιουργεί μία πιο άκαμπτη δομή, χαμηλώνει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου και βοηθά στην απόσβεση θορύβων και κραδασμών από το οδόστρωμα. Αυτή η προσέγγιση βελτιώνει περαιτέρω την απουσία θορύβων και την οδηγική άνεση – παραδοσιακά γνωρίσματα των μοντέλων Lexus – και επίσης συνεισφέρει σε μία πιο ευρύχωρη και άνετη καμπίνα.

Το νέο σύστημα DIRECT4 της Lexus επιτρέπει τον ανεξάρτητο έλεγχο της ελκτικής ισχύος του υψηλόροπου μοτέρ και στους τέσσερις τροχούς. Είναι προσαρμοζόμενο ώστε να προσφέρει κίνηση στους εμπρός, τους πίσω ή όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις συνθήκες, βοηθώντας στον έλεγχο της σταθερότητας και κλίσεων του οχήματος. Ανταποκρίνεται στις εντολές του γκαζιού και του τιμονιού ώστε να προσφέρει δυναμική επιτάχυνση και ταχύτητα στις στροφές, όλα πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις προθέσεις του οδηγού.

Το σύστημα διεύθυνσης είναι ηλεκτρονικό (steering by-wire), επομένως δεν υπάρχει μηχανική σύνδεση με την κολώνα του τιμονιού. Αυτό προσφέρει μια πιο άμεση συσχέτιση κατευθυντικότητας και ελκτικής ισχύος, ώστε το αυτοκίνητο να στρίβει με μικρότερη γωνία διεύθυνσης – πάντα σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός θα αντιληφθεί τα οφέλη αυτής της προηγμένης τεχνολογίας με μεγαλύτερη ακρίβεια διεύθυνσης που εναρμονίζεται με τις προθέσεις του. Το πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα προσφέρει επίσης φιλτράρισμα των ανεπιθύμητων κραδασμών από το οδόστρωμα, αλλά και την απαραίτητη αίσθηση κατευθυντικότητας με στόχο την οδηγική απόλαυση.

ΣΕΙΡΑ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Για να γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του LF-Z Electrified, ενός ηλεκτρικού concept οχήματος μπαταρίας που συμβολίζει το επόμενο κεφάλαιο της εταιρίας, η Lexus συνεργάστηκε με τρεις πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές προκειμένου να επανεξετάσει τους εσωτερικούς χώρους του πιο πρόσφατου concept αυτοκινήτου της.

 

 

 

 

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ LEXUS

Το LF-Z Electrified είναι μία πρωτότυπη μελέτη που δίνει μία πρώτη εικόνα από τη σχεδιαστική εξέλιξη της Lexus, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός απλού και συναρπαστικού σχήματος με ισχυρές αναλογίες και ξεχωριστή εμφάνιση. Χαρακτηρίζεται από απαλές γραμμές καμπίνας, χαμηλό ρύγχος και μια κορύφωση στο πίσω τμήμα – ένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό μοναδικό για EV. Οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί είναι τραβηγμένοι στις γωνίες του οχήματος, βοηθώντας στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους και διαμορφώνοντας μία φαρδιά σιλουέτα.

Οι σχεδιαστές δέχτηκαν την πρόκληση να εξελίξουν την εμβληματική ‘άτρακτο’ της Lexus, αποτυπώνοντας μία νέα έκφραση της αρχιτεκτονικής του αυτοκινήτου. Η σχεδίαση παραπέμπει επίσης στις επιδόσεις του συστήματος DIRECT4 με δυναμικές αλλαγές στην επιφάνεια των θυρών από μπροστά μέχρι πίσω και εντυπωσιακές καμπύλες θόλων τροχών.

Στο πίσω τμήμα, μία καθαρή και απλή οριζόντια σχεδίαση συνδυάζεται με τους τονισμένους τροχούς δημιουργώντας μία αίσθηση στιβαρότητας. Τα λεπτά, οριζόντια πίσω φωτιστικά σώματα φέρουν νέο λογότυπο Lexus, συμβολίζοντας τη νέα γενιά της σχεδίασης Lexus.

ΝΕΟ TAZUNA COCKPIT ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η νέα φιλοσοφία Tazuna του cockpit προάγει την βασική, ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Lexus σε ανώτερο επίπεδο. Αυτή είναι εμπνευσμένη από τη σχέση ενός αλόγου και του αναβάτη του - όπου η επικοινωνία τους γίνεται με τα γκέμια .Εκεί ακριβώς παραπέμπει ο άριστος συντονισμός των διακοπτών στο τιμόνι με ένα σύστημα προβολής πληροφοριών στο παρμπρίζ (head-up display). Έτσι, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργίες του οχήματος διαισθητικά, χωρίς να πρέπει να μετακινεί το οπτικό του πεδίο ώστε να παραμένει συγκεντρωμένος στο δρόμο.

Το cockpit είναι η καρδιά του οχήματος, ενώ ο πίνακας οργάνων και άλλα στοιχεία είναι τοποθετημένα σχετικά χαμηλά σε σχέση με τους επιβάτες. Αυτό δημιουργεί μία νέα αίσθηση ανοιχτού χώρου και ενός φιλόξενου περιβάλλοντος, που η φιλοσοφία omotenashi είναι εμφανής και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Η ενιαία, απέριττη σχεδίαση που ξεκινά από το ταμπλό και φτάνει μέχρι το πίσω τμήμα υποδηλώνει αισθητική καθαρότητα και υψηλή ποιότητα. Η κρυστάλλινη πανοραμική οροφή ενισχύει την αίσθηση του ανοιχτού χώρου σε όλη την καμπίνα.

Πηγές πληροφοριών οδηγού, όπως head-up display επαυξημένης πραγματικότητας (AR), οθόνη αφής πολυμέσων και λοιπά στοιχεία, περιέχονται σε μία μονάδα, ενώ χειριστήρια του συστήματος οδήγησης είναι συγκεντρωμένα γύρω από το τιμόνι. Αυτή η διάταξη υποδηλώνει τον προσανατολισμό της επόμενης γενιάς σχεδίασης εσωτερικού Lexus, με αυξημένη ορατότητα προς τα εμπρός χωρίς όμως να διασπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΡΙΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) του LF-Z Electrified λειτουργεί σαν βοηθός και διαδραματίζει ενεργό ρόλο μαθαίνοντας τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του οδηγού. Η φωνητική επικοινωνία συνεισφέρει στην ευκολία οδήγησης. Η λειτουργία αναγνώρισης φωνής χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία AI για την αναγνώριση, εκμάθηση και προσαρμογή στις ρουτίνες και επιθυμίες του οδηγού, υποστηρίζοντάς τον σε θέματα όπως ο προγραμματισμός διαδρομών οδήγησης και η παροχή πληροφοριών προορισμού. Αυτή η διαδραστικότητα ‘χτίζει’ το διάλογο μεταξύ AI και οδηγού, προάγοντας την οδηγική εμπειρία σε άλλο επίπεδο.

Ένα ψηφιακό κλειδί προσφέρει στην οικογένεια και τους φίλους πρόσβαση στο αυτοκίνητο χωρίς να πρέπει να μοιράζονται κάποιο φυσικό κλειδί. Οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν επίσης να ελέγχονται μέσω ενός smartphone, όπως κλείδωμα / ξεκλείδωμα θυρών. Επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών την πρόσβαση στο όχημα μέσω του ψηφιακού κλειδιού, οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιούν υπηρεσίες όπως διανομή πακέτων στο αυτοκίνητα και διαμοιρασμός χρήσης (car sharing).

Στις πόρτες χρησιμοποιείται ένα σύστημα E-Latch. Όταν ο οδηγός ή ένας επιβάτης πλησιάζει το αυτοκίνητο κρατώντας ένα κλειδί, αναδύεται αυτόματα η χειρολαβή της πόρτας. Στη συνέχεια μπορεί να ξεκλειδώσει και να ανοίξει την πόρτα ομαλά, αγγίζοντας απλά έναν αισθητήρα στο εσωτερικό της χειρολαβής. Για την έξοδο από το αυτοκίνητο, η πόρτα ανοίγει πιέζοντας το σχετικό διακόπτη. Αισθητήρες παρακολουθούν τη γύρω περιοχή και προειδοποιούν για όποιο όχημα ή δικυκλιστή πλησιάζει, περιορίζοντας τον κίνδυνο ατυχήματος κατά την έξοδο από το αυτοκίνητο.

Η πανοραμική οροφή κατασκευάζεται από ηλεκτροχρωμικό κρύσταλλο με δυνατότητα σκίασης, ενώ προσφέρει και λειτουργίες πλήρους σκίασης και φωτισμού που αντανακλά το νυχτερινό ουρανό. Ένα πάνελ αφής στο κέντρο της οροφής επιτρέπει στους εμπρός και πίσω επιβάτες να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν λειτουργίες μασάζ και ανάκλισης.

Ηχοσύστημα Mark Levinson επόμενης γενιάς αναπαράγει στην καμπίνα την ποιότητα ήχου κορυφαίας αίθουσας συναυλιών. Ο ακριβής έλεγχος των ηχείων επιτρέπει στον οδηγό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν τη μουσική σε ιδανικές συνθήκες. Μία λειτουργία διαχείρισης ήχου με ακύρωση θορύβων μπορεί να φιλτράρει θορύβους του περιβάλλοντος μέσα στην καμπίνα, για βελτιωμένη συνομιλία μεταξύ των επιβατών.

LF-Z ELECTRIFIED ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Συνολικό μήκος (mm) 4,880
Συνολικό πλάτος (mm) 1,960
Συνολικό ύψος (mm) 1,600
Μεταξόνιο (mm) 2,950
Απόβαρο (kg) 2,100
Αυτονομία EV – WLTP (km) 600
Τύπος μπαταρίας Lithium-ion
Χωρητικότητα μπαταρίας (kWh) 90
Ισχύος φόρτισης (kW) 150
Σύστημα ψύξης Liquid
Επιτάχυνση 0-100 km/h (δευτ.) 3.0
Μέγιστη ταχύτητα (km/h) 200
Μέγιστη ισχύς (kW)/Μέγιστη ροπή (Nm) 400/700

ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ LEXUS ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ 2024

Η Lexus θα εγκαινιάσει ένα νέο επιχειρηματικό και τεχνολογικό κέντρο στην Shimoyama, περιφέρεια Aichi, στην Ιαπωνία, το Μάρτιο του 2024. Αυτό θα προσφέρει την ευκαιρία στους μηχανικούς και σχεδιαστές της Lexus να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους από το τμήμα προϊοντικού προγραμματισμού.


Τόσο τα αυτοκίνητα όσο και οι εργαζόμενοι θα εξελίσσονται μέσω “driving & fixing” στις διαδρομές δοκιμών του κέντρου που προσομοιώνουν απαιτητικά οδηγικά περιβάλλοντα από όλο τον κόσμο. Αυτό θα γίνεται εφικτό χάρη στις μεγάλες εγκαταστάσεις της Shimoyama και στο έντονο φυσικό ανάγλυφο της περιοχής.

 

Ένα νέο κτίριο Lexus και ένα συνεδριακό/εκθεσιακό κέντρο “Messe” θα ανεγερθεί επίσης, με εγκαταστάσεις όπου η εταιρία μπορεί να εργάζεται πάνω σε projects με εξωτερικούς συνεργάτες. Και οι δύο εγκαταστάσεις θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα από τη Lexus και εξωτερικούς εταίρους ή οργανισμούς να συνεργάζονται σε ένα ανοιχτό και ευέλικτο περιβάλλον, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.

Το νέο τριώροφο κτίριο της Lexus θα αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη των οχημάτων. Το ισόγειο, θα περιλαμβάνει μία περιοχή που θα ‘αντιγράφει’ την εμφάνιση και αίσθηση ενός χώρου pit stop της αγωνιστικής πίστας του Nürburgring, όπου άτομα από όλες τις ειδικότητες μπορούν να συνεργάζονται πάνω σε projects, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία αιχμής για ευέλικτη εξέλιξη των οχημάτων.

Η διάταξη του σχεδιαστηρίου στο δεύτερο όροφο έχει επιλεχθεί με στόχο τη μεγιστοποίηση της δημιουργικότητας, με τα μοντέλα από πηλό σε εμφανή θέση. Εδώ, σχεδιαστές, μηχανικοί παραγωγής, αεροδυναμιστές και άλλα μέλη της ερευνητικής ομάδας μπορούν να συνεργάζονται στενά πάνω σε νέες ιδέες στην καρδιά της σχεδιαστικής εξέλιξης της Lexus.

Ο χώρος γραφείων του πρώτου ορόφου έχει ανοιχτή σχεδίαση που θα ενθαρρύνει τη συνεργασία διαφορετικών τμημάτων και θα μεγιστοποιεί την ατομική δημιουργικότητα. Για την επιτάχυνση της εξέλιξης, μία ευέλικτη εργασιακή φιλοσοφία θα επιτρέπει στο προσωπικό να κινείται ελεύθερα από τον ένα όροφο στον άλλο, όπως αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το κτίριο Messe θα ενθαρρύνει και θα επιτρέπει τη δημιουργικότητα με εξωτερικούς εταίρους της Lexus. Εκτός από μία αίθουσα που λειτουργεί ως πολυχώρος, διαθέτει χώρους συνεργείων όπου οι ομάδες και οι εταίροι μπορούν να συναντώνται, να αξιολογούν, να εκτελούν εργασίες και να αλληλοεπιδρούν με τα οχήματα.

Η εξέλιξη των διαδρομών δοκιμών έχει ξεκινήσει. Ήδη πραγματοποιούνται δοκιμές σε έναν επαρχιακό δρόμο μήκους 5.3 km με υψομετρικές διαφορές 75 m και μεγάλη ποικιλία στροφών, κάνοντας χρήση του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής. Θα υπάρχουν συνολικά 10 διαδρομές δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης μιας διαδρομής αξιολόγησης υψηλών ταχυτήτων και άλλες που προσομοιώνουν διαφορετικά οδοστρώματα από όλο τον κόσμο.

Για τη δημιουργία του κέντρου της Shimoyama, έχουν εξεταστεί προσεκτικά τα σημαντικά θέματα αρμονικής συνύπαρξης με το τοπικό περιβάλλον και τις κοινότητες.

Μεγάλη προσπάθεια έχει επενδυθεί στη διατήρηση και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Διατηρητέα χαρακτηριστικά και εγγενή φυτά και είδη άγριας χλωρίδας & πανίδας υπάρχουν στο 70% των εγκαταστάσεων περίπου. Η Lexus εργάζεται επίσης για την υποστήριξη της αναγέννησης και διατήρησης των γειτονικών δασών και ορυζώνων, που οι ντόπιοι ονομάζουν satoyama (γειτονικά οικοσυστήματα που είναι στενά συνδεδεμένα με τη ζωή των ντόπιων κατοίκων). Άνυδροι και υποβαθμισμένοι ορυζώνες αποκαθίστανται σε υγρότοπους, ενώ μόνιμα αρδευτικά κανάλια εγκαθίστανται σε γειτονικά χωράφια για να προσφέρουν καταφύγιο σε υδρόβια όντα. Επιπλέον έχουν κατασκευαστεί τούνελ και γέφυρες για τη διατήρηση της φυσικής μορφολογίας του εδάφους όσο το δυνατόν περισσότερο και τη διασφάλιση βιότοπων και μεταναστευτικών διαδρομών για ζώα και φυτά.