lexus ux hero

LEXUS UX

CROSSOVER CONCEPT

Το πανέμορφο Lexus UX concept, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2016, είναι το δικό μας όραμα για ένα μικρό SUV για τη πόλη.

ΤΟ CONCEPT

Το UX concept σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική ιστορία της Lexus: ένα νέου είδους τετραθέσιο crossover πόλης που έρχεται σε αντίθεση με την σχεδόν στοιβαρή εμφάνιση και παρουσία 4x4 ενός off-roader με χαμηλό κέντρο βάρους και θέση οδήγησης τύπου κουπέ.

    lexus ux quoteblock bg

ΡΕΥΣΤΟΣ ΑΝΑΓΛΥΦΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Στο επίκεντρο του design βρίσκεται μια φουτουριστική φιλοσοφία που δημιουργεί ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό styling. Στο πίσω μέρος, το αμάξωμα διεισδύει στην καμπίνα, διαμορφώνοντας τη βασική κατασκευή των προσκέφαλων των πίσω καθισμάτων.

 •     lexus ux section02 01

  ΕΥΦΥΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

  H ίδια φιλοσοφία συνεχίζεται και με άλλες πρωτοποριακές λεπτομέρειες. Τα φώτα ημέρας σχήματος L είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να διαπερνούν τις κατασκευές των κεντρικών προβολέων. Ο σχεδιασμός των πίσω προβολέων έχει έντονα τρισδιάστατο χαρακτήρα με ενσωμάτωση στον πίσω προφυλακτήρα.

 • ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

  Ακόμη και τα ελαστικά του UX concept αποτελούν υβρίδιο: το καουτσούκ χαράζεται με λέιζερ, έτσι ώστε οι ακτίνες να δίνουν την αίσθηση ότι συνεχίζονται στο πλευρικό τοίχωμα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι ζάντα και ελαστικό αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.

 •     lexus ux section02 03

  ΜΥΩΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟ

  Τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται το εξωτερικό συνδέονται με έντονα ανάγλυφες, αισθησιακές επιφάνειες που θυμίζουν κλασσικό sport αυτοκίνητο. Η αρχιτεκτονική αυτή είναι μοναδικό δημιούργημα της Lexus, με ισχυρό οριζόντιο σχεδιασμό που επιτυγχάνεται μέσω του όγκου και όχι απλά από τις γραμμές. Το μήκος του καπό αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο καθώς η κορυφή της καμπίνας έχει τοποθετηθεί λίγο πιο πίσω.

ΠΕΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ UX

Το μπροστινό τμήμα της καμπίνας έχει να κάνει τόσο με τον ευέλικτο εκλεπτυσμό όσο και με την αλληλεπίδραση με τον οδηγό. Το πίσω μέρος, παράλληλα, μοιάζει με αναπαυτικό καναπέ που αγκαλιάζει τις πίσω πόρτες. Οι χρωματικές αντιθέσεις δημιουργούν το περιβάλλον και την ευρύχωρη αίσθηση ενός πολυτελούς SUV.

    lexus ux section03 00
 •     lexus ux section03 01

  ΤΟΛΜΗΡΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ

  Αντί για ένα συμβατικό ταμπλό, οι γωνιώδεις μορφές αλληλοκαλύπτονται και συρρέουν, δημιουργώντας ένα παιχνίδι σκιών και αντιθέσεων. Σε κάθε γωνία του ταμπλό, υπάρχει μία οθόνη που προβάλλει βίντεο από τους εξωτερικούς καθρέφτες.

 • ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ

  Η τεχνολογία Διεπαφής Ανθρώπου-Μηχανής HMI έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει διαισθητικές, τρισδιάστατες ενδείξεις, για οδηγούς και επιβάτες που επιζητούν να είναι μόνιμα συνδεδεμένοι.

 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ

  Ο πίνακας οργάνων του οδηγού περιέχει μία διάφανη σφαίρα που μοιάζει να αιωρείται όπως ένα ολόγραμμα, μαζί με έναν συνδυασμό από αναλογικές και ψηφιακές πληροφορίες. Πάνω από την κεντρική κονσόλα, η κρυστάλλινη κατασκευή περιέχει μία ολογραμματική απεικόνιση πληροφοριών για τα συστήματα κλιματισμού και infotainment, προσβάσιμη για τον οδηγό και το συνοδηγό.

  Το Lexus UX Concept διαθέτει επίσης προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία, π.χ. ηλεκτροχρωματικά παράθυρα και λεπτά περιβλήματα καμερών με ηλεκτρονικούς καθρέφτες, αντί για συμβατικούς εξωτερικούς καθρέφτες. Εικόνες από τους ηλεκτρονικούς καθρέφτες προβάλλονται σε εσωτερικές οθόνες, ενσωματωμένες με τρόπο που δεν είναι απλώς ένα σχέδιο αλλά χαρακτηρίζει ολόκληρη την αποδομημένη αρχιτεκτονική του ταμπλό.

  Το μοτίβο πτερυγίου στην κολόνα Α επαναλαμβάνεται σε μια νέα ηχητική εμπειρία για τους νεότερους επιβαίνοντες - ένα αφαιρούμενο ηχείο που έχει ενσωματωθεί στο πλάι του ταμπλό.

 •     lexus ux section03 04