2020 lexus lda 2021 mentors announcement hero

LEXUS DESIGN AWARD

Η LEXUS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021 DESIGN AWARD

Τρεις ηχηρές προσωπικότητες από το χώρο της σχεδίασης που εκπροσωπούν διαφορετικές δημιουργικές ειδικότητες

Μέντορες του Lexus Design Award 2021: από αριστερά, Joe Doucet, Mariam Kamara and Sabine Marcelis
ΤΟΚΙΟ, Ιαπωνία – Η LEXUS ανακοίνωσε τρεις μέντορες για το 2021 Lexus Design Award, το διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης για τον οποίο αυτή τη στιγμή υποβάλλουν τα έργα τους ‘αναδυόμενοι’ σχεδιαστές από όλο τον κόσμο. Η αρχιτέκτων Mariam Kamara και η σχεδιάστρια Sabine Marcelis πλαισιώνουν, για πρώτη φορά, ως μέντορες το σχεδιαστή /εφευρέτη Joe Doucet ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για δεύτερη χρονιά. Ένας τέταρτος μέντορας θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.
Κάθε μέντορας κουβαλά μία μοναδική ‘οπτική’ και τεχνογνωσία, επικοινωνώντας τελικά την αισθητική του στους φιναλίστ του προγράμματος. Μέσα από τα έργα της, η Νιγηριανή αρχιτέκτων Mariam Kamara δημιουργεί χώρους που εξυψώνουν, προσδίδουν αξία και προσφέρουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλο τον κόσμο. Η Sabine Marcelis, με έδρα την Ολλανδία, εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό υλικών, εγκαταστάσεων και αντικειμένων, αναζητώντας μαγικές στιγμές για τη δημιουργία απροσδόκητων εμπειριών. Ο Joe Doucet, σχεδιαστής, επιχειρηματίας, εφευρέτης και δημιουργικός διευθυντής, προσπαθεί να επινοεί λύσεις για τις προκλήσεις της καθημερινότητας, μέσα από το σχεδιασμό προϊόντων, επίπλων, περιβάλλοντος χώρου και τεχνολογιών.
Η Sabine Marcelis δήλωσε: «Ως νέο μέλος της ομάδας μεντόρων, είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω τις ιδέες της μελλοντικής γενιάς σχεδιαστών μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι σχεδιαστικές καινοτομίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας. Ανυπομονώ να τους καθοδηγήσω και να τους βοηθήσω να δώσουν μορφή και υπόσταση σε αυτές τις ιδέες, δίνοντας έμφαση σε βιώσιμες μεθόδους παραγωγής και καινοτόμα, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Ήρθε η στιγμή να γίνει κάτι επαναστατικό, ευελπιστώ λοιπόν τα έργα που υποβάλλονται να συνάδουν με όλο αυτό.»
Τα κριτήρια επιλογής του Lexus Design Award βασίζονται σε τρεις βασικές αρχές της μάρκας Lexus: Anticipate (Προβλέπω), Innovate (Καινοτομώ) και Captivate (Γοητεύω) για ένα καλύτερο αύριο. Από όλες τις συμμετοχές, θα επιλεγούν έξι φιναλίστ, τους οποίους θα καθοδηγήσουν δημιουργοί παγκοσμίου κλάσης, μυώντας τους στις τελευταίες καινοτομίες του κλάδου τους. Ξεκινώντας με ένα άμεσο, βιωματικό σεμινάριο, το μοναδικό πρόγραμμα προσφέρει επίσης πολύμηνη, συνεχή καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της παραγωγής των πρωτοτύπων μέχρι την τελική παρουσίαση για την επιλογή του νικητή του Grand Prix. Με ποικίλα επιτεύγματα στο παλμαρέ τους και εκπροσωπώντας διαφορετικές μορφές δημιουργικής έκφρασης, οι μέντορες θα ενισχύσουν τους ανερχόμενους δημιουργούμε με πολύτιμες συμβουλές και φρέσκιες ιδέες.
Επιπλέον, με χαρά ανακοινώνουμε ότι η Paola Antonelli, επιμελήτρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), σημαντική προσωπικότητα στο χώρο της σχεδίασης, που έχει υπηρετήσει το θεσμό από την ίδρυσή του ως μέλος της κριτικής επιτροπής, και ο Simon Humphries, Επικεφαλής της Toyota & Lexus Global Design, Lexus International, θα παραμείνουν κριτές στο πρόγραμμα Lexus Design Award 2021.
Οι έξι φιναλίστ που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα μετουσιώσουν τις ιδέες τους σε πρωτότυπα υπό την καθοδήγηση των μεντόρων και στη συνέχεια, θα εκθέσουν τα έργα τους στην Εβδομάδα Σχεδίασης του Μιλάνου, τον Απρίλιο του 2021. Θα ακολουθήσουν επιτόπου παρουσιάσεις και αξιολογήσεις, και ο διαγωνισμός θα κορυφωθεί με την ανάδειξη του νικητή του Grand Prix.
Το τελικό ‘ρόστερ’ κριτών και μεντόρων θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.
Συμμετοχές για το Lexus Design Award 2021 θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.
Το Lexus Design Award 2020 είναι υπό εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση του Νικητή του Grand Prix την 1η Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lexus Design Award 2021, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://discoverlexus.com/highlights/entries-open-for-lexus-design-award-2021 
Official Hashtag: #LexusDesignAward
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ LEXUS DESIGN AWARD 2021
ΤΙΤΛΟΣ LEXUS DESIGN AWARD 2021
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 30 Ιουνίου – 11 Οκτωβρίου, 2020
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ
Η ιδέα και η σχεδίαση προβλέπουν όχι μόνο τις ανάγκες της εμπειρίας του χρήστη αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας γενικότερα;
ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ
Η σχεδίαση είναι καινοτόμα και αυθεντική τόσο σε επίπεδο πρότασης όσο και εξέλιξης;
ΓΟΗΤΕΥΩ
Η σχεδίαση είναι ενδιαφέρουσα και συναρπαστική τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη;
ΚΡΙΤΕΣ PAOLA ANTONELLI, Ανώτερη Επιμελήτρια MoMA, NY
SIMON HUMPHRIES, Επικεφαλής της Toyota & Lexus Global Design
*Δύο ακόμα κριτές θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.
ΜΕΝΤΟΡΕΣ JOE DOUCET, Ιδρυτής, Joe Doucet x Partners
MARIAM KAMARA, Βασική Αρχιτέκτων, atelier masōmī
SABINE MARCELIS, Σχεδιάστρια / Ιδρύτρια, Studio Sabine Marcelis
*Ο τέταρτος μέντορας θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
 • Ένας νικητής Grand Prix (επιλογή από έξι φιναλίστ)
 • Έξι φιναλίστ
ΒΡΑΒΕΙΑ/ΟΦΕΛΗ
 • Έξι φιναλίστ προσκαλούνται στο πρόγραμμα καθοδήγησης — μέντορες από διαφορετικούς τομείς βοηθούν στην ανάδειξη της σχεδίασης του πρωτοτύπου.
 • Έξι φιναλίστ προσκαλούνται στην Εβδομάδα Σχεδίασης του Μιλάνου 2021*.
 • Έξι πρωτότυπα εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο της Lexus κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδίασης του Μιλάνου 2021.
 • Έξι φιναλίστ λαμβάνουν 3 εκατομμύρια JPY (πάνω από 25.000 δολάρια) έκαστος για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των πρωτοτύπων. Τα πρωτότυπα θα κατασκευαστούν το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2021.


*Σημείωση: Μόνο ένα άτομο ανά συμμετοχή προσκαλείται, ανεξάρτητα αν η υποβολή είναι ατομική ή ομαδική.
Υπόκειται σε αλλαγές. Δείτε Official Rules για περισσότερες λεπτομέρειες.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ Lexus International
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το
https://discoverlexus.com/highlights/entries-open-for-lexus-design-award-2021.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ LEXUS
Η Lexus λανσαρίστηκε το 1989 με ένα κορυφαίο μοντέλο sedan και μία εμπειρία πελατών που ορίζει την έννοια της πολυτελούς αυτοκίνησης. Το 1998, η Lexus ίδρυσε την κατηγορία πολυτελών crossover με το λανσάρισμα του Lexus RX. Ηγέτης στις πωλήσεις πολυτελών υβριδικών οχημάτων, η Lexus παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο πολυτελές υβριδικό αυτοκίνητο και από τότε έχει πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύρια μονάδες.
Ως παγκόσμια μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων με σταθερή δέσμευση στην τολμηρή, ασυμβίβαστη σχεδίαση, στην εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, και τις συναρπαστικές επιδόσεις, η Lexus έχει αναπτύξει τη γκάμα της ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες της επόμενης γενιάς πελατών πολυτελών οχημάτων και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται εμπορικά σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Οι συνεργάτες της Lexus σε όλο τον κόσμο είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία εκπληκτικών εμπειριών που προσφέρει μόνον η Lexus και που ενθουσιάζουν και αλλάζουν τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ LEXUS DESIGN AWARD
Το Lexus Design Award, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2013, είναι ένας διεθνής διαγωνισμός σχεδίασης που απευθύνεται σε ανερχόμενους δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Το βραβείο στόχο έχει να καλλιεργήσει την ανάπτυξη ιδεών που συνεισφέρουν στην κοινωνία, υποστηρίζοντας σχεδιαστές και δημιουργούς που με τα έργα τους θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σε κάθε φιναλίστ να δουλέψει υπό την επίβλεψη ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου σχεδιαστή που θα τον καθοδηγήσει στη δημιουργία πρωτοτύπων σχεδίων και στην παρουσίαση των έργων τους σε μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του ημερολογίου με θέμα τη σχεδίαση.

LEXUS DESIGN AWARD 2021 ΠΑΝΕΛ ΜΕΝΤΟΡΩΝ

 • 
 

 
  2020 lexus lda mentor joe 810x1080 1

  JOE DOUCET

  ΙΔΡΥΤΗΣ, JOE DOUCET X PARTNERS

  Σχεδιαστής, επιχειρηματίας, εφευρέτης και δημιουργικός διευθυντής, ο Joe Doucet είναι ένα από τα πιο περιζήτητα δημιουργικά ταλέντα που εργάζονται σήμερα στην Αμερική. Τα έργα του είναι μία έξυπνη διασταύρωση μορφής και λειτουργίας, εκφράζοντας νοήματα και μηνύματα. Ο Doucet πιστεύει ότι η σχεδίαση και, το σημαντικότερο, η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης ενός σχεδιαστή μπορεί να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην καινοτομία και την επίλυση προβλημάτων όπως και στην αισθητική. Αυτή τη στιγμή είναι κάτοχος πολλών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για σχέδια και εφευρέσεις του.

  Έργα του Doucet έχουν εκτεθεί σε όλο τον κόσμο και έχει αποσπάσει πολυάριθμα διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα World Technology Award for Design Innovation και πολλά Good Design Awards. Το 2017, ο Doucet ανακηρύχθηκε νικητής του Smithsonian Cooper-Hewitt National Design Award ως Product Designer—η υψηλότερη διάκριση στον τομέα αυτό. Επίσης αναδείχτηκε φιναλίστ στο θεσμό Designer of the Year 2019 από το περιοδικό αρχιτεκτονικής και σχεδίασης Dezeen, και κατέκτησε τον τίτλο Most Important Design Companies of 2019 της της Fast Company.

 • 
 

 
  Mariam Kamara

  MARIAM KAMARA

  ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ, ATELIER MASOMI

  Η Mariam Kamara είναι Νιγηριανή αρχιτέκτων. Το 2014, η Kamara ίδρυσε το atelier masōmī, μία εταιρεία αρχιτεκτονικής και έρευνας, που πραγματεύεται μία ευρεία γκάμα δημόσιων, πολιτιστικών, οικιστικών, εμπορικών και αστικών project σχεδίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Religious-Secular Complex of Dandaji στη Νιγηρία, ένα συνεργατικό πολιτιστικό project με το Studio Chahar, απέσπασε το 2017 Gold LafargeHolcim Award για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και το 2018 Silver Global LafargeHolcim Award για τη Βιώσιμη Αρχιτεκτονική. Η Kamara εργάστηκε ως Adjunct Associate Professor στο Brown University και είναι κατ’ επανάληψη Κριτικός Αρχιτεκτονικής στο Rhode Island School of Design (R.I.S.D.)

  Η Kamara πιστεύει ότι οι αρχιτέκτονες έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο μέσα από τα έργα τους, γι’ αυτό και δημιουργεί χώρους που έχουν τα δύναμη να εξυψώνουν, να προσδίδουν αξία και να προσφέρουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Από το 2018, η Kamara είναι προστατευόμενη του Sir David Adjaye στο πλαίσιο του προγράμματος Rolex Mentor Protégé, και έχει αποσπάσει το 2019 Price Claus Award, το οποίο αναγνωρίζει δημιουργούς που έχουν θετική επίδραση στις κοινωνίες τους.

 • 
 

 
  Sabine Marcelis

  SABINE MARCELIS

  ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ / ΙΔΡΥΤΡΙΑ, STUDIO SABINE MARCELIS

  Η Sabine Marcelis είναι Ολλανδή σχεδιάστρια που κάνει την πρακτική της από το λιμάνι του Ρότερνταμ. Αφού αποφοίτησε από την Design Academy του Eindhoven το 2011, η Marcelis ξεκίνησε να εργάζεται ως ανεξάρτητη σχεδιάστρια προϊόντων, εγκαταστάσεων, ενώ ασχολήθηκε και με το χωροταξικό σχεδιασμό βάζοντας στην εξίσωση και τα χαρακτηριστικά των υλικών. Το έργο της χαρακτηρίζεται από καθαρές φόρμες που αναδεικνύουν τις ιδιότητες των υλικών.

  Η Marcelis βάζει τη δική της ισχυρή αισθητική σφραγίδα στις συνεργασίες της με τους ειδικούς της βιομηχανίας. Αυτή η μέθοδος της επιτρέπει να παρεμβαίνει στη διαδικασία παραγωγής, διερευνώντας και πειραματιζόμενη με υλικά, ώστε να δημιουργεί έργα με πρωτοποριακά και συναρπαστικά οπτικά χαρακτηριστικά, τα οποία είτε εκτίθενται σε μουσεία ή προορίζονται για εμπορικούς πελάτες και οίκους μόδας.

  Η Sabine πρόσφατα κατέκτησε τα περιζήτητα βραβεία της Wallpaper ‘Designer of the year 2020’, The Elle Deco International Design award 2019 'Young designer of the year’ και ‘GQ Men of the year 2019’ International Artist of the year.

 • 2021 lda mentor Sputniko 810x1080 tcm 3154 2067984

  SPUTNIKO!

  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

  Η Sputniko! είναι γνωστή για τις κινηματογραφικές και πολυμεσικές εγκαταστάσεις της που διερευνούν τις κοινωνικές και ηθικές επιπτώσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών. Έχει παρουσιάζει τα έργα της σε εκθέσεις όπως οι 2016 Setouchi Art Triennale, Milan International Design Triennale, Broken Nature (2019), Future and Arts at the Mori Art Museum (2019). Από το 2013 μέχρι το 2017, η Sputniko! ήταν επίκουρος καθηγήτρια στο MIT Media Lab, όπου δημιούργησε και διηύθυνε την ομάδα έρευνας Design Fiction. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Σχεδίασης του Πανεπιστημίου Τεχνών του Τόκιο. Μέχρι σήμερα, έργα της περιλαμβάνονται στις μόνιμες συλλογές μουσείων όπως το V&A και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του 21ου Αιώνα, Kanazawa.

LEXUS DESIGN AWARD 2021 ΠΑΝΕΛ ΚΡΙΤΩΝ

 • 
 

 
  2020 lexus lda judge paola 810x1080 1

  PAOLA ANTONELLI

  ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (MoMA) ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

  Η Paola Antonelli είναι Ανώτερη Επιμελήτρια του τμήματος Αρχιτεκτονικής & Σχεδίασης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και ιδρυτική Διευθύντρια Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) του MoMA. Στόχος της είναι η προώθηση της κατανόησης της σχεδίασης, έως ότου αναγνωριστεί ευρέως η θετική επιρροή της στον κόσμο. Μέσα από τη δουλειά της διερευνά τον αντίκτυπο της σχεδίασης στην καθημερινότητα, ακόμα και αντικείμενα ή πρακτικές που έχουν περάσει απαρατήρητα, συνδυάζοντας τη σχεδίαση, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία.

  Επιμελήτρια εκθέσεων και συγγραφέας, έχει δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο, και έχει διδάξει σε αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Harvard και το UCLA. Μετά το XXII Triennale di Milano––το 2019 Broken Nature, αφιερωμένο στην ιδέα της αναστηλωτικής σχεδίασης (restorative design) –– εγκαινίασε στο MoMA το Material Ecology, μία έκθεση με έργα της αρχιτέκτονος Neri Oxman. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε νέα projects των R&D Salons της στο MoMA και στο Instagram series @design.emergency––μία ιδέα που εμπνεύστηκε με την κριτικό σχεδίασης Alice Rawsthorn–– με θέμα το ρόλο της σχεδίασης στην πανδημία του Covid-19.

 • 2021 lda judge Dong Gong 810x1080 tcm 3154 2067993

  DONG GONG

  ΙΔΡΥΤΗΣ / ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΤΗΣ VECTOR ARCHITECTS

  Ο DONG Gong ίδρυσε την Vector Architects το 2008. Μαζί με την Vector Architects έχουν λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η 2018 FREESPACE Venice Biennale, και έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία, όπως "100+ Best Architecture Firms" από το Domus (2019), υποψηφιότητας για το Swiss Architectural Award (2018), Γενικού Νικητή στο θεσμό Italian Archmarathon Awards (2016), "Design Vanguard" από το Architectural Record (2014).

  Έχει διατελέσει επίτιμος ομιλητής και κριτικός σε πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά ιδρύματα όπως Tsinghua University (China), University of Illinois (USA), Swiss Federal Institute of Technology Zurich (Ελβετία), Société Française des Architectes (Γαλλία), κ.ά. Το 2019, το διάσημο αρχιτεκτονικό περιοδικό΄AV Monographs δημοσίευσε μία μονογραφία της Vector Architects με τίτλο "Cosmopolitan Vernacular" (τεύχος220).

  Αντιπροσωπευτικά έργα του είναι Seashore Library, Seashore Chapel, Alila Hotel in Yangshuo, η Ανακαίνιση του Captain’s House, Changjiang Art Museum, και Suzhou Intangible Cultural Heritage Museum.

 • 2021 lda judge Greg Lynn 810x1080 tcm 3154 2067995

  GREG LYNN

  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ & CEO PIAGGIO FAST FORWARD

  Ο Greg Lynn γεννήθηκε το 1964. Το 1986, αποφοίτησε από το Miami University του Ohio με Bachelor στην Περιβαλλοντική Σχεδίαση και Bachelor Φιλοσοφίας, ενώ το 1988 αποφοίτησε από το Princeton University με πτυχίο Master στην Αρχιτεκτονική. Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Greg Lynn FORM και συνιδρυτής και CEO της εταιρείας ρομποτικής Piaggio Fast Forward. Έχει ασκήσει καθήκοντα σε πολυάριθμα εταιρικά εκτελεστικά και γνωμοδοτικά συμβούλια και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καναδικού Κέντρου Αρχιτεκτονικής. Κέρδισε ένα Χρυσό Λέοντα στην Venice Biennale of Architecture και εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στο Αμερικανικό Περίπτερο (American Pavilion) στην Venice Biennale of Architecture δύο φορές. Τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχιτεκτονικής της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων & Τεχνών (American Academy of Arts & Letters Architecture Award) και βραβεύτηκε με μία υποτροφία των Αμερικανών Καλλιτεχνών (United States Artists). Είναι o. Univ. Prof. Arch. στο επιστημονικό περιοδικό angewandte Wien, Καθηγητής στο UCLA, έχει διατελέσει Davenport Professor στο Yale University από 2000-2016, Professor of Spatial Conception στο ETHZ, βοηθός καθηγητή στο Columbia University και επισκέπτης καθηγητής στο Harvard GSD. Είναι συγγραφέας εννέα βιβλίων.

 • 
 

 
  2020 lexus design awards new judge simon humphries

  SIMON HUMPHRIES

  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ TOYOTA & LEXUS GLOBAL DESIGN

  Ο Simon Humphries είναι επικεφαλής του τμήματος Toyota & Lexus Global Design. Διορίστηκε υπεύθυνος σχεδίασης και για τις δύο μάρκες το 2018. Ως επικεφαλής της Lexus Global Design, ο Humphries προσπαθεί να αποτυπώνει τις μοναδικές αξίες της Lexus μέσω μιας φιλοσοφίας που ενσωματώνει με σαφήνεια την Ιαπωνική κουλτούρα της μάρκας και μία σχεδιαστική κατεύθυνση, συναφή με τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

  Ο Humphries προσχώρησε στην εταιρεία το1994. Μέσα από τη θητεία του σε θέσεις ευθύνης και προηγμένης σχεδίασης, έχει συνδέσει το όνομά του με την εντυπωσιακή μάσκα σε σχήμα ατράκτου, που έχει γίνει σύμβολο για τη μάρκα Lexus. Το 2016 έγινε Πρόεδρος του ED2 (Toyota Europe Design Development) με την ομάδα του να ηγείται της ανάπτυξης φιλοσοφιών κινητικότητας όπως το πρωτότυπο Toyota e-Palette στο πλαίσιο της μετάβασης της μάρκας από μία “εταιρεία αυτοκινήτου” σε “εταιρεία μετακίνησης.” Ο Humphries ξεκίνησε την καριέρα του στη σχεδίαση το 1988 όταν απέσπασε το Royal Society of Arts Bursary Prize for Product Design στη Μ. Βρετανία. Το βραβείο του προσέφερε την ευκαιρία να εργαστεί για τη Sony, κάτι που ξύπνησε το πάθος του για να ζει και να εργάζεται στην Ιαπωνία. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Humphries ασχολείται με την κηπουρική και αναπαλαιώνει μία ιαπωνική αγροικία 100 ετών.