ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ COVID ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

Εάν οδηγείτε λίγο λιγότερο το Lexus σας αυτόν τον καιρό, ανακαλύψτε εδώ πώς μπορείτε να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση και έτοιμο να αποδώσει τα μέγιστα όταν ξαναβγείτε στους δρόμους.

    Parallax Image 1 Windscreen

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΠΑΡΜΠΡΙΖ

Εάν πρόκειται να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας μετά από μεγάλο διάστημα μη χρήσης, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε το παρμπρίζ πριν βάλετε μπροστά. Μπορεί να έχει καλυφθεί από ένα στρώμα σκόνης, γύρης ή χυμών από δέντρα. Εάν το στρώμα είναι πολύ παχύ, ίσως να μην μπορεί να αφαιρεθεί με τους υαλοκαθαριστήρες. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείστε ένα πανί με διάλυμα καθαρισμού παρμπρίζ (Συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη για περισσότερες πληροφορίες).

    Copy of Parallax Image 2 Tyres 1

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Μετά από παρατεταμένο διάστημα μη χρήσης, τα ελαστικά μπορεί να αναπτύξουν ένα επίπεδο σημείο, δημιουργώντας μια μικρή ανωμαλία ή δόνηση κατά την οδήγηση. Αυτό συνήθως διορθώνεται μετά από μερικά χιλιόμετρα οδήγησης.
Οι παρακάτω προφυλάξεις θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε άλλα προβλήματα στα ελαστικά.

Έλεγχος πίεσης ελαστικών

 • Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κατά τις περιόδους περιορισμένης χρήσης.
 • Στο εσωτερικό του καπακιού του στομίου καυσίμων υπάρχει πίνακας αναφοράς για την πίεση των ελαστικών, ή μπορεί να συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη

    Copy of Parallax Image 3 Tyres 2

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Στάθμευση του Lexus για πάνω από τρεις εβδομάδες μη χρήσης:

 • Φουσκώστε το κάθε ελαστικό στα 3bar/43psi με το κιτ ελαστικών που υπάρχει στο πορτμπαγκάζ του Lexus σας, το οποίο περιλαμβάνει μετρητή πίεσης.
 • Μη φουσκώσετε τα ελαστικά σε πρατήριο καυσίμων και μην προσπαθήσετε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο με τα ελαστικά στα 3 bar/43psi, καθώς αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.
 • Θυμηθείτε να μειώσετε την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα πριν οδηγήσετε ξανά το αυτοκίνητο (για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το ξεχάσετε, βάλτε ένα σχετικό σημείωμα στο ταμπλό του αυτοκινήτου).
 • Εάν το αυτοκίνητό σας μείνει για μεγάλο διάστημα στην ίδια θέση, υπάρχει περίπτωση να φθαρεί το τοίχωμα των ελαστικών. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, αλλάζετε περιοδικά θέση στο αυτοκίνητο.

    Copy of Parallax Image 4 Brakes

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ

Τα φρένα στο Lexus σας μπορεί να σκουριάσουν εάν μείνει σε εξωτερικό χώρο για μεγάλο διάστημα μη χρήσης. Για να αφαιρέσετε τη σκουριά και να αποκαταστήσετε την απόδοση πέδησης, συστήνεται να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας και να φρενάρετε από τα 30 χαω μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση, επαναλαμβάνοντας την ενέργεια 10 φορές. Φρενάρετε κανονικά, όχι απότομα, και βεβαιωθείτε ότι αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια (δηλ. ότι δεν υπάρχουν άλλα οχήματα πίσω σας).

    Parallax Image 1 Instruments

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Εάν δεν χρησιμοποιείτε τακτικά το αυτοκίνητό σας, καλό είναι να βάζετε περιστασιακά μπροστά τον κινητήρα:

 • Ελέγξτε τον πίνακα οργάνων για τυχόν προειδοποιήσεις (σχετικές επεξηγήσεις υπάρχουν στο εγχειρίδιο).
 • Για κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, λειτουργήστε τον κινητήρα για 20-30 λεπτά κάθε εβδομάδα.
 • Για τα υβριδικά, πιέστε το κουμπί εκκίνηση μία φορά την εβδομάδα και αφήστε το αυτοκίνητο στη λειτουργία «Ρ» (Parking) για τουλάχιστον 20 λεπτά.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλος ο μη απαραίτητος ηλεκτρικός εξοπλισμός, όπως το ραδιόφωνο και ο κλιματισμός, είναι απενεργοποιημένα.
 • Λειτουργείτε τον κινητήρα μόνο σε εξωτερικό χώρο, για να μην εισπνέετε τις αναθυμιάσεις.
 • Μην αφήνετε το αυτοκίνητό σας χωρίς επιτήρηση.

    Parallax Image 2 Oil

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΛΑΔΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει η σωστή ποσότητα λαδιού μηχανής, χρησιμοποιώντας τη ράβδο μέτρησης (δείτε το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη για λεπτομέρειες). Εάν χρειάζεται να συμπληρώσετε λάδι, χρησιμοποιήστε τον συνιστώμενο τύπου (το τοπικό σας κέντρο Lexus μπορεί να σας συμβουλέψει σχετικά).

    Parallax Image 3 Tank

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΠΛΗΡΩΣΗ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

Καλό είναι να διατηρείτε το ρεζερβουάρ καυσίμου γεμάτο όταν δεν χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι ό κινητήρας θα λειτουργήσει ομαλά όταν οδηγήσετε ξανά.

    Parallax Image 4 Air Conditioning

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Λειτουργήστε τον κλιματισμό μία φορά τον μήνα, για να βεβαιωθείτε για τη σωστή λίπανση του συστήματος και να μειώσετε τη συσσώρευση οσμών. Λειτουργήστε τον κλιματισμό στη μέγιστη ένταση.

    Parallax Image 5 Battery

ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ LEXUS ΣΑΣ

ΜΠΑΤΑΡΙΑ 12V

Εάν η μπαταρία 12V αποφορτιστεί, μπορείτε να ξεκινήσετε το όχημά σας με καλώδια και ένα δεύτερο αυτοκίνητο, εάν έχετε (συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη για τη σωστή διαδικασία). Εναλλακτικά:

 • Επικοινωνήστε με την τοπική οδική βοήθεια (Αριθμός τηλεφώνου/ σύνδεσμος)
 • ή την Εξυπηρέτηση Πελατών (Αριθμός τηλεφώνου/ σύνδεσμος)

Τηρείτε πάντοτε τους κανόνες και τις οδηγίες τήρησης αποστάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ

Κατεβάστε τον οδηγό για το δικό σας μοντέλο Lexus, ώστε να το συντηρήσετε σωστά όταν δεν χρησιμοποιείται.