lexus wltp hero

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΛΑΦΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (WLTP)

Η νέα μέθοδος δοκιμής της οικονομίας καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Από τη δεκαετία του '80, οι δοκιμές εκπομπών ρύπων και οικονομίας καυσίμου των νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πραγματοποιούνταν σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC). Στις 1 Ιανουαρίου του 2020 θα υιοθετηθεί μια νέα δοκιμή, η Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμών Ελαφρών Οχημάτων (WLTP), η οποία θα προσφέρει σε αγοραστές και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μια πιο ρεαλιστική αντίληψη για τις επιδόσεις κάθε αυτοκινήτου.

    lexus wltp section nedc to wltp

ΑΠΟ ΤO NEDC ΣΤΗΝ WLTP: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ;

Λόγω των εξελίξεων στην τεχνολογία οχημάτων και των αλλαγών στις συνθήκες οδήγησης, ο κύκλος δοκιμών οδήγησης NEDC, σχεδόν 40 ετών πλέον, πρόκειται να αντικατασταθεί. Για τον ακριβέστερο υπολογισμό και τη σύγκριση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων ενός αυτοκινήτου, η νέα δοκιμή WLTP εισάγει πιο ρεαλιστικές συνθήκες δοκιμής, έτσι ώστε οι μετρήσεις εργαστηρίου να αντανακλούν καλύτερα τις πραγματικές επιδόσεις του αυτοκινήτου.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ WLTP:

Κύκλος Δοκιμών

Δυναμικές δοκιμές, πιο αντιπροσωπευτικές της πραγματικής οδηγικής συμπεριφοράς.

Διάρκεια Κύκλου

Η δοκιμή διαρκεί 30 λεπτά, έχοντας αυξηθεί κατά 10 λεπτά.

Φάσεις Οδήγησης

Πιο δυναμικές φάσεις: 52% σε πόλη και 48% εκτός πόλης.

Απόσταση Κύκλου

Μήκος 23,25 χιλιόμετρα, υπερδιπλάσιο της προηγούμενης απόστασης.

Μέση & Μέγιστη Ταχύτητα

Η μέση ταχύτητα είναι 46,5 km/h (αύξηση κατά 12,5 km/h), ενώ η μέγιστη ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 131 km/h.

Προαιρετικός Εξοπλισμός

Λαμβάνεται υπόψη και ο προαιρετικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου (που επηρεάζει το CO2 και την κατανάλωση).

Αλλαγές Ταχυτήτων

Κάθε όχημα έχει διαφορετικά, και όχι σταθερά, σημεία αλλαγής ταχύτητας.

Θερμοκρασίες Δοκιμών

Οι μετρήσεις πλέον γίνονται στους 23°C (και οι τιμές CO2 διορθώνονται στους 14°C) και όχι στους 20-30 °C.

ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ

Από αρχές Ιανουαρίου του 2020, όλα τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να υποβάλλονται στη διαδικασία δοκιμής WLTP (ακολουθούν τα ελαφρά επαγγελματική οχήματα έναν χρόνο αργότερα).

Στην Lexus, καλωσορίζουμε τη μετάβαση στην WLTP, η οποία θα προσφέρει στους πελάτες μας μια ακριβέστερη βάση υπολογισμού της οικονομίας καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Ως ηγέτης στην οικολογική κινητικότητα, έχουμε αφιερώσει δεκαετίες στη διερεύνηση τρόπων για να κατασκευάζουμε οχήματα πιο φιλικά στο περιβάλλον, παράγοντας τεχνολογίες όπως το υβριδικό σύστημα που έχουν αποδείξει την αξία τους στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και συμβάλλοντας στη μετάβαση προς μια κοινωνία μειωμένης κατανάλωσης άνθρακα.

 •     lexus wltp quote full width
      lexus wltp quote

  "ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑ 90% ΕΩΣ ΤΟ 2050, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ 2010."

  Δρ. Johan Van Zyl, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe
    lexus wltp section everyday tests

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι νέες δοκιμές WLTP θα εξασφαλίσουν ότι οι εργαστηριακές μετρήσεις θα αντανακλούν καλύτερα τις καταστάσεις που θα βιώνετε στην καθημερινότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων για τα νέα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικές αυτού που πραγματικά θα βιώσετε.

ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ;

 • Θα αλλάξει η πραγματική κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου μου;

  Όχι, η πραγματική κατανάλωση καυσίμου θα παραμείνει η ίδια, αλλά είναι πιθανό να προκύψουν υψηλότερες επίσημες τιμές CO2 και κατανάλωσης καυσίμου για το όχημά σας, λόγω του αυστηρότερου κύκλου δοκιμών WLTP. Οι τιμές θα είναι πιο κοντινές σε αυτά που πραγματικά παρατηρείτε.

 • Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και CO2 σύμφωνα με την WLTP θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα;

  Όπως και το NEDC, η WLTP παραμένει μία εργαστηριακή δοκιμή. Καθώς το στυλ οδήγησης και οι συνθήκες διαφέρουν κατά περίπτωση, είναι πιθανό να υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις επίσημες τιμές και σε αυτό που βιώνει ο καταναλωτής.

 • Γιατί ξαφνικά αυξήθηκε η τιμή NEDC του αυτοκινήτου μου;

  Για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα (έως το τέλος του 2020), θα συνεχίσουν να δίνονται τιμές NEDC μαζί με τις τιμές WLTP. Καθώς η παλιά διαδικασία NEDC δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, οι κανονισμοί προβλέπουν ότι οι τιμές CO2 της WLTP θα μεταφράζονται σε τιμές ισοδύναμου NEDC, μέσω μιας "άσκησης συσχέτισης". Αυτή θα πραγματοποιείται είτε μέσω ενός εργαλείου προσομοίωσης που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είτε μέσω νέας πραγματικής δοκιμής, η οποία μπορεί να δώσει υψηλότερες τιμές CO2 κατά NEDC για το αυτοκίνητό σας, καθώς πρόκειται για επικαιροποιημένη έκδοση του NEDC (βασισμένη στην WLTP).