1. Discover Lexus
  2. Lexus is the official car of the 78th Venice International Film Festival

ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: H LEXUS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 78ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

  • Lexus ανακηρύσσεται Επίσημο Αυτοκίνητο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας – της Biennale di Venezia 2021
  • Όλα τα φώτα στο ολοκαίνουριο πολυτελές SUV μεσαίου μεγέθους, ΝΧ, το οποίο θα κάνει το εθνικό του ντεμπούτο στην Ιταλία, στη διάρκεια του φεστιβάλ
  • Το ΝΧ και άλλα πολυτελή υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της Lexus θα εμφανιστούν μαζί με διάσημους αστέρες στο κόκκινο χαλί
  • Ο ηθοποιός και Lexus Brand Ambassador Edoardo Leo θα αφηγηθεί τις εμπειρίες του, που αναδεικνύουν τις αξίες που μοιράζονται η Lexus και ο κινηματογράφος
  • Στην Μπιενάλε του 2021 θα αναδειχθούν επίσης οι πρωτοβουλίες crowdfunding των Poltrone Rosse και του συνδικάτου ηθοποιών θεάτρου, UNITA, για τη στήριξη των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης της καλλιτεχνική παραγωγής

 

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, η Lexus ανακηρύσσεται Επίσημο Αυτοκίνητο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, της περίφημης Biennale di Venezia. Η 78η έκδοση του φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Λίντο της Βενετίας, από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου, με τον Κορεάτη σκηνοθέτη Bong Joon-ho ως πρόεδρο της διεθνούς κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, και την ηθοποιό, τραγουδίστρια και παρουσιάστρια Serena Rossi ως οικοδέσποινα.

Η Lexus συνεχίζει να ενισχύει τους δεσμούς της με τον μαγικό κόσμο του σινεμά, και μοιράζεται με αυτό την επιθυμία να προσφέρει στους ανθρώπους εκπληκτικές και αξέχαστες εμπειρίες με ξεχωριστά προϊόντα, κατασκευασμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια, άριστη τεχνική, καινοτομία και όραμα.

Το πιο συναρπαστικό κόκκινο χαλί του διεθνούς κινηματογράφου, θα αποτελέσει και το σκηνικό για την πρεμιέρα, στην Ιταλία, του ΝΧ, του ολοκαίνουριου πολυτελούς SUV μεσαίου μεγέθους. Το μοντέλο αυτό διευρύνει το όραμα της Lexus για την ηλεκτροκίνηση, και σηματοδοτεί μία περαιτέρω εξέλιξη της μάρκας σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, την απόδοση, την ποιότητα, και τις λεπτομέρειες που συνοδεύουν την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία.

Το νέο ΝΧ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον σχεδιασμό Lexus, για παράδειγμα με το χαρακτηριστικό πιλοτήριο Tazuna, που προσφέρει στον οδηγό διαισθητικό έλεγχο και σύνδεση με το όχημα, όπως ο ιππέας που χρησιμοποιεί τα ηνία για ελέγξει το άλογό του. Σηματοδοτεί επίσης μια νέα κατεύθυνση στην ανάπτυξη συστημάτων κίνησης, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου φορτιζόμενου ηλεκτρικού υβριδικού οχήματος (PHEV) της Lexus, που αποτελεί νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, χάρη στον συνδυασμό δύναμης, αποδοτικότητας και ικανότητας κίνησης μόνο με ηλεκτρισμό.

Ο πρέσβης της Lexus, ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Edoardo Leo θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ. Θα μιλήσει για τις αξίες που ενώνουν τη Lexus με τον κόσμο του κινηματογράφου, μέσα από τις δικές του προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες, και θα αναδείξει το συνεργατικό έργο που έχει αναλάβει η Lexus προς υποστήριξη του κλάδου της ψυχαγωγίας.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που επιστρέφουμε στη Βενετία, και που έχουμε σημαντικά νέα να μοιραστούμε σε αυτή την έκδοση της Μπιενάλε του Κινηματογράφου 2021», αναφέρει ο Maurizio Perinetti, Διευθυντής της Lexus Italy. «Η Βενετία είναι το ιδανικό σκηνικό για μια πρώτη παρουσίαση του τελευταίου μας αριστουργήματος, του Lexus NX. Το μοντέλο αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων του μέλλοντος, μια προσέγγιση που πάντοτε έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Μπορούμε επίσης να βασιστούμε στο ταλέντο του Edoardo Leo, που θα αναδείξει ιδανικά τον συσχετισμό της Lexus με τον κόσμο της ψυχαγωγίας και τις αξίες που προάγουμε. Συμφωνούμε απόλυτα με τον Leo - βάζουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο όσων κάνουμε, και πάντοτε επιθυμούμε να γεννάμε νέα συναισθήματα και να ξυπνάμε νέα πάθη».

Από αυτές τις κοινές αξίες και μια βαθιά αγάπη για τον κινηματογράφο γεννήθηκε η πρωτοβουλία Poltrone Rosse, με υποστηρικτές την Lexus και την UNITA, την Εθνική Ένωση Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Ερμηνευτών, για την υποστήριξη των εργαζομένων σε έναν κλάδο που έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία. Ειδικότερα, παρέχει υποστήριξη σε γυναίκες που απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω εγκυμοσύνης. Το έργο αυτό αναδεικνύεται σε μία εκδήλωση στα πλαίσια της οποίας μια σειρά από κόκκινες πολυθρόνες κινηματογράφου θα τοποθετηθεί στις πλατείες πέντε πόλεων της Ιταλίας. Ηθοποιοί, άνθρωποι του κινηματογράφου και απλοί σινεφίλ, μπορούν να καθίσουν σε αυτές και να μιλήσουν για το πάθος τους για τη μεγάλη σκηνή, να μοιραστούν ιστορίες και να αποκαλύψουν λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τον ρόλο και τη σημασία του κινηματογράφου στη ζωή και την προσωπική τους ανάπτυξη. Όπως και στον κινηματογράφο, θα πρέπει κανείς να αγοράσει εισιτήριο για να καθίσει σε μία από τις κόκκινες πολυθρόνες. Τα έσοδα θα διατεθούν στο έργο Poltrone Rosse σε συνεργασία με την UNITA. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία στη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ κινηματογράφου.

Ως Επίσημο Αυτοκίνητο του Φεστιβάλ, η Lexus θα έχει το προνόμιο να συνοδεύσει ηθοποιούς, σκηνοθέτες και διάσημα πρόσωπα από τον κόσμο του κινηματογράφου, στο κόκκινο χαλί. Ένας στόλος από 35 αυτοκίνητα θα προσφέρει VIP υπηρεσίες μεταφοράς, εκπροσωπώντας την πλήρη γκάμα ηλεκτροκίνητων SUV της Lexus - τα μοντέλα ΝΧ, UX και RX - μαζί με το ES σεντάν και την κουπέ ναυαρχίδα LC. Μαζί τους και το UX 300e, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus, και το πολυβραβευμένο κάμπριο LC.

 

Επίσημα Hashtags: #ExperienceAmazing, #LexusCinema, #LexusVenezia78