1. Discover Lexus
  2. Takumi masters
ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙTEΣ TAKUMI

Η αρχαία ιαπωνική παράδοση του "Takumi" είναι ουσιαστικής σημασίας για ό,τι κάνουμε. Οι δεξιοτέχνες Takumi είναι οι θεματοφύλακες αυτής της αριστοτεχνικής φιλοσοφίας και εφαρμόζουν την εξαιρετική λεπτότητα του ανθρώπινου αγγίγματος σε κάθε πτυχή του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός Lexus.

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Οι δεξιοτέχνες Takumi της Lexus - ή απλά "Takumi " - διαθέτουν εξαιρετικές δεξιότητες και την φιλοσοφία της αριστείας. Δεν σταματούν πουθενά μέχρι να πετύχουν ακρίβεια και τελειότητα σε κάθε λεπτομέρεια. Μάθετε περισσότερα για την τεχνική τους. Ο καθένας ειδικεύεται σε διαφορετικό τομέα με πάθος και προσήλωση. Από τους 7.700 εργαζόμενους στο εργοστάσιο Miyata Lexus στο Kyushi, μόνο οι 19 έχουν τον τίλο Takumi. Για τους μηχανικούς μας, αυτή είναι η υψηλότερη διάκριση.

ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ

Κάθε Takumi Master έχει τουλάχιστον 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του. Το εύρος και το βάθος της γνώσης τους, αποτέλεσμα τόσων χρόνων αφοσίωσης στη μελέτη. Είναι απίστευτο - και τόσο εντυπωσιακό όσο και η εκλεπτυσμένη διαίσθησή τους.

Τελειοποιούν διαρκώς την τεχνογνωσία τους και παράλληλα δεν διστάζουν να τη μοιραστούν. Τίθενται επικεφαλής ομάδων εργασίας. Διατηρούν τις αξίες της Lexus, διδάσκουν την καινοτομία στα νέα ταλέντα και μοιράζονται πολύτιμες δεξιότητες και διαδικασίες που εξασφαλίζουν απόλυτη τελειότητα σε κάθε πτυχή κάθε αυτοκινήτου Lexus.

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ

ΛΕΠΤΟΤΗΤΑ ΑΓΓΙΓΜΑΤΟΣ

Οι Takumi γνωρίζουν σε εξαιρετικό βάθος τις τελευταίες τεχνολογίες και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία τους. Παρ'όλα αυτά πολλές από τις περίφημες δεξιότητές τους είναι πολύ προγενέστερες της ψηφιακής εποχής.

Η ενισχυμένη αίσθηση της αφής που έχουν οι Takumi είναι θρυλική. Τα χέρια τους είναι το πολύτιμο εργαλείο τους. Φορώντας κάτασπρα γάντια, χρησιμοποιούν την ευαισθησία των δαχτύλων τους για να εντοπίζουν μικροσκοπικές ατέλειες και ελαττώματα, όλα σε μέγεθος κάτω του ενός χιλιοστού. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητα.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Πριν λάβουν τον τίτλο Takumi, οι υποψήφιοι αξιολογούνται αυστηρά με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μία δοκιμή είναι έντονα ιαπωνικού χαρακτήρα και αφορά εξ’ολοκλήρου τη δύναμη του ανθρώπινου αγγίγματος. Εστιάζει στην τέχνη του origami (δίπλωμα χαρτιού).

Οι επίδοξοι Takumi καλούνται να δημιουργήσουν μια σχετικά απλή γάτα με τη τεχνική origami. Αλλά πρέπει να το κάνουν με το ένα χέρι (και μάλιστα όχι το "καλό" τους) - και το δημιούργημα να είναι έτοιμο και ολοκληρωμένο σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η τεχνογνωσία των Takumi εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα κατασκευής και τελειοποίησης. Το ανθρωποκεντρικό μας πνεύμα και η αφοσίωσή μας στην απόλυτη τελειότητα γίνονται αντικείμενο θαυμασμού και σεβασμού σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Σήμερα το ταλέντο και οι δεξιότητες των Takumi έχουν ψηφιοποιηθεί και ενσωματωθεί σε πολλές ρομποτικές λειτουργίες. Στην Lexus δεν έχουμε μηχανήματα που ξεπερνούν την ανθρώπινη, χειροποίητη αριστεία. Απεναντίας, η τεχνολογία μαθαίνει και καλλιεργείται από τους καλύτερους τεχνίτες. Το αποτέλεσμα; Πραγματικά αριστοτεχνικοί αυτοματισμοί.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Οι Takumi είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την τεχνική, την ανώτερη ποιότητα και την προσήλωση στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητά Lexus, αλλά η συνεργασία και με άλλους δεξιότεχνες είναι και αυτή κομμάτι της δέσμευσής μας στην αριστεία. Αναζητούμε δημιουργούς που μας εμπνέουν με το όραμα και τη δεξιότητά τους και με τους οποίους έχουμε κοινές αξίες.

Οι συνεργασίες αυτές συμβάλλουν στην εφαρμογή ριζοσπαστικών λεμπτομερειών - μοναδικών επιτευγμάτων αισθητικής που εφαρμόζουμε στα οχήματα Lexus. Τα άψογα διακομητικά στοιχεία και εσωτερικά φινιρίσματα που διατίθενται για το εμβληματικό LS είναι εξαιρετικά παραδείγματα αυτής της συνεργασίας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Η σημασία του ανθρώπινου αγγίγματος είναι τεράστια. Ταυτόχρονα όμως και η τεχνολογική καινοτομία της Lexus εξελίσσει την τεχνική της σε νέα επίπεδα. Συμβάλλει στη δημιουργία πολλών πρωτότυπων τεχνικών και καθιστά εφικτή τη χρήση μη συμβατικών υλικών.

Κατά τον σχεδιασμό του νέου Lexus RX, συνεργαστήκαμε με τη γνωστή εταιρία κατασκευής μουσικών οργάνων Yamaha, για να δημιουργήσουμε ένα άνευ προηγουμένου εσωτερικό χώρο αυτοκινήτου. Η τεχνική χάραξης με λέιζερ που χρησιμοποιείται σε ορισμένα από τα καλύτερα μουσικά όργανα στον κόσμο, μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ξυλινα διακοσμητικά στοιχεία εντυπωσιακής ακρίβειας.